مصالح فلزی مطلوب در معماری ، در معماری فلزات به عنوان یکی از مصالح ساختمانی پر کاربرد شناخته میشوند. فلزات خواص منحصربهفردی دارند. از جمله سختی، استحکام، مقاومت در برابر ضربه، مقاومت در برابر خوردگی و انعطافپذیری، انتخاب خوبی را برای ساخت ساختمانهای صنعتی و تجاری ارائه میدهند. همچنین، فلزات به عنوان یک عنصر دکوراتیو و زیباییبخش مهم در طراحی داخلی و خارجی ساختمانها نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
مصالح فلزی مطلوب در معماری شامل فولاد و آهن به دلیل وزن سبک و قابلیت پردازش، برای استفاده در ساختمانهای بلند و سازههای پلی و تونل مناسب هستند. در عین حال، فلزاتی مانند برنج و مس نیز به دلیل زیبایی و خصوصیات دکوراتیو، در طراحی داخلی ساختمانها و لوازم جانبی مورد استفاده قرار میگیرند.
برای استفاده بهینه از مصالح فلزی در پروژههای ساختمانی، شناخت صحیح از خصوصیات و خواص هر فلز، و یافتن روشهای مناسب برای استفاده از آنها در طراحی معماری و دکوراسیون داخلی بسیار مهم است. به همین دلیل، برای تحقق بهینهسازی در کاربرد فلزات در معماری، نیاز است تا با توجه به نیازمندیهای پروژه، فلزات مناسب انتخاب شوند و سپس به شکلی حرفهای در طراحی ساختمان استفاده شوند.
نقش فلز در طراحی دکوراسیون
فلز دارای انواع بسیاری می باشد که در زمینه طراحی داخلی و دکوراسیون کاربرد گسترده ای دارد. از نمونه فلزاتی که در زمینه طراحی دکوراسیون کاربرد بسیاری دارند می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- اکسسوری های نقره
- طراحی های بازتاب دهنده رنگ طلا
- فرفورژه
- مقاطعی چون آلومینیوم، آهن، فولاد، استیل
البته استفاده از طلا و نقره به علت گرانی کم تر می باشد. و نسبت به سایر فلزات دیگر از آن ها بسیار اندک استفاده می شود. برای طراحی دکوراسیون می توان از ترکیب فلز با چوب یا پارچه استفاده کنید. زیرا چشم انداز زیبا و ویژه ای به فضای ساختمان می دهد.
مصالح فلزی مطلوب در معماری ؛ دکوراسیون فلزی
استفاده از فولاد یکی از جدیدترین تحولات ساختمانی در تاریخ معماری می باشد که باعث پیشرفت آن شده است. فولاد دارای خصوصیاتی چون دوام و استحکام کششی می باشد. به دلیل دارا بودن فولاد از این خصوصیات، برای عناصر تزئینی، روشنایی، نمای ساختمانها، از فولاد استفاده می کنند.
مدت هاست که از فلز با طرح های گوناگون به عنوان پوشش نمای ساختمان استفاده می شود. استفاده از فلز و شیشه در معماری، کاربرد بسیاری داشته که باعث ایجاد نمایی زیبا و سبک در مکانهای اداری و تجاری می باشد.
برای ساخت ساختار پشتیبانی نمای ساختمانهایی که سبک وزن هستند از فولاد، چوب و آلومینیوم استفاده می شود. معمولا برای ساخت اجزای سازنده پشتیبانی از آلومینیوم اکسترود شده نیز استفاده می شود زیرا در مقایسه با آهن وزن کم تری داشته و مقاومت بالایی در برابر شرایط جوی دارد.
مصالح فلزی مطلوب در معماری ؛ کاربرد فلز در طراحی داخلی
برخی از فضاهای داخلی و خارجی ساختمان که استفاده از فلزات در آن ها جلوه و زیبایی خاصی برای آن به وجود می آورد. به عنوان مثال از فلزات برای ساخت سالن، اتاق خواب، فضاهای درونی و بیرونی، سرویس بهداشتی، آشپزخانه و غیره استفاده می شود.
مصالح فلزی مطلوب در معماری ؛ مصالح فلزی در طراحی داخلی
استفاده از انواع فلزات برای طراحی داخلی زیبایی خاصی به نمای محیط می دهد. در واقع فلزات کاربرد بسیاری در طراحی دکوراسیون داخلی دارد که مهم ترین آن ها شامل موارد زیر می باشد:
- ساخت دربها و چارچوبها
- ساخت نردههای محافظ و پلههای مارپیچ
- ساخت پیشخوان و کابینت آشپزخانهها
- ساخت انواع آباژورها
- ساخت پایههای میز
- طاقچههای دیوارکوب
- ساخت صندلی و مبل
در میان انواع فلزات بیشترین طرفدار و آلیاژهای پرکاربرد برای ساخت دکوراسیون خانگی شامل چدن، آلومینیوم، برنج، استیل (فولاد ضد زنگ)، مس می باشد.
مزایای استفاده از سطوح فولادی در دکوراسیون داخلی
استفاده از سطوح فولادی برای طراحی میز پیشخوان در آشپزخانه، قفسه و غیره می باشد. استفاده از سطوح فولادی دارای سه مزیت زیر می باشد:
- در آشپزخانه به علت دام بالا بهداشتی می باشد.
- به دلیل انعکاس نور، فضا را بزرگ تر نشان می دهد.
- سطوح فولادی دارای انعطاف پذیری بوده که به همین جهت قابلیت ترکیب با رنگ های مختلف را داشته و در هر سبکی قابل استفاده می باشد.
معایب استفاده از سطوح فولادی در دکوراسیون داخلی
سطح فولادی برای استفاده به عنوان اپن آشپزخانه مناسب نمی باشد چون در معرض سایش قرار دارد ولی به علت اصطکاک کم تری که دارد برای قفسه آشپزخانه مناسب می باشد. سطح فولادی جزو مصالح سرد می باشد به همین علت حس صمیمیت خصوصا در دکوراسیون داخلی آشپزخانه که عموما محل گردهم آمدن خانواده برای صرف غذا می باشد، به وجود نمی آورد.
ارتباط مابین رنگ فلزات و طراحی داخلی
برای طراحی داخلی به طور معمول استفاده از ترکیب چندین فلز توصیه می شود اما بایستی که هنگام انتخاب رنگ فلزات رنگ های فضا و محیط مدنظر گرفته شود.
برای طراحی داخلی از فلزاتی که دارای رنگ گرم هستن مثل رنگ های زرد، قرمز و نارنجی با رنگ های سرد مثل سبز، بنفش و آبی استفاده شود البته در فضاهایی که از ترکیب رنگی خنثی استفاده شده بایستی از فلزاتی که رنگ، بافت و گرما را افزایش می دهند استفاده شود.
هنگام استفاده از آهن در طراحی داخلی اگر همراه با فلزاتی که دارای رنگ گرم می باشد مثل طلایی، تاثیر رنگی بیشتری در فضا خواهد داشت. برای ایجاد فضایی که دارای بافتی زیبا و غنی باشد استفاده از فلرات براق، فلزات با روکش مات، و فلزات چکش خورده باشد مناسب می باشد.
جمع بندی
با مطالعه این مقاله به این نتیجه میرسیم که در معماری و ساخت و ساز، استفاده از مصالح فلزی با خواص و ویژگیهای مختلف بسیار مهم است. در واقع، مصالح فلزی از جمله مواد ساختمانی پرکاربرد هستند که به دلیل مزایایی مانند قدرت، مقاومت، انعطافپذیری و قابلیت بازیافت، در طراحی و ساخت بسیاری از ساختمانها به کار گرفته میشوند.
در پروژههای ساختمانی، از مصالح فلزی مانند فولاد، آلومینیوم، مس و آهنآلات استفاده میشود. این مصالح به دلیل مقاومت و استحکام بالا، قابلیت تنظیم شکل، نصب آسان و همچنین امکان بازیافت و استفاده مجدد، در طراحی ساختمانهای بلند، پلها، خودروهای حمل بار و سازههای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند.
به علاوه، مصالح فلزی در طراحی دکوراسیون داخلی نیز کاربردهای فراوانی دارند. از جمله، در ساخت دربها، پنجرهها، پوششهای داخلی و لوسترهای مدرن استفاده میشوند. بنابراین، با توجه به مزایای بسیاری که مصالح فلزی دارند، استفاده بهینه از آنها در ساخت و معماری بسیار مهم است و میتواند به کاهش هزینهها، افزایش دوام و استحکام ساختمانها و همچنین حفظ محیط زیست کمک کند.
گروه صنعتی فولاد کاران از سال ۱۳۷۰فعالیت خود را در زمینهی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورقهای آلیاژی , ورقهای روغنی و سیاه و گالوانیزهی هفت الماس ,آغاز نموده است . تلاش مجموعه فولادکاران در این مدت در جهت رضایتمندی و تامین دقیق سفارشات معطوف بوده است.
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید:
اینستاگرام : https://www.instagram.com/folad_karan_tehran
فیسبوک: https://www.facebook.com/jamal.fazli.948
لینکدین: https://www.linkedin.com/in/jamal-fazli-65890a1b6
پینترست: https://nl.pinterest.com/fuladk