لوله مانیسمان وارداتی ؛ لوله مانیسمان، یا لوله بدون درز، یکی از تجهیزات فولادی مهم است که در کشور ما به میزان قابل توجهی تولید میشود. با این حال، به دلیل عدم قابلیت جوابگویی تمام و کمال نیازهای داخلی، کشور ما همچنان نیاز به واردات این محصول دارد.
لوله مانیسمان به دو صورت سبک و سنگین تولید میشود که هر دو نوع به صورت کاملاً بدون درز و خط جوش تولید میشوند. با این حال، ضخامت و قطر داخلی و خارجی آنها با یکدیگر متفاوت است. در صورتی که فشار و حرارت بیشتر از آستانه تحمل لولههای درزدار شود، لولههای مانیسمان سبک جایگزین مناسبی برای آنها به شمار میآیند. اما در شرایطی که فشار و حرارت بیشتری وجود دارد، مانند صنایع نفت و گاز، از لولههای مانیسمان سنگین استفاده میشود.
قیمت گذاری برای لولههای مانیسمان به دلیل تنوع زیاد در اندازه، ضخامت و جنس فولاد آنها، بسیار متفاوت است. علاوه بر این، پیشرفت تکنولوژی و تغییرات در بازار جهانی، قیمتها را تحت تأثیر قرار میدهد. کشورهای برزیل، چین، روسیه و ایالات متحده آمریکا از جمله بزرگترین تولیدکنندگان لوله مانیسمان در جهان هستند.
با این حال، ایران نیز توانسته است در تولید لولههای مانیسمان پیشرفت خوبی را از سال ۱۳۷۵ بهطور چشمگیری داشته باشد. در حال حاضر، شرکتهای تولیدکننده لوله مانیسمان در ایران شامل شرکتهای سپاهان، میلاد صنعت و فولاد مبارکه میشوند.
در کل، لوله مانیسمان به دلیل خصوصیات منحصر به فرد خود، از جمله تجهیزات حیاتی در صنایع مختلف است. این محصول در بسیاری از کشورها تولید میشود و با توجه به قابلیت صادرات آن، تجارت جهانی لوله مانیسمان همچنان به صورت گسترده ادامه دارد.
لوله های بدون درز (مانیسمان)
لوله بدون درز (Seamless Pipe) یا لوله مانیسمان یک نوع لوله است که به دلیل روش خاص ساخت و طراحی آن، بدنه ای یک دست دارد و فاقد هرگونه درزی است. با این حال، قیمت آن نسبت به سایر انواع لولهها بیشتر است. به همین دلیل، این نوع لوله در صنایع پتروشیمی کاربرد بیشتری دارد زیرا میتواند فشار و دما را تحمل کند و در برابر اسیدها و مواد سمی مقاوم تر است.
لوله بدون درز را به نام سازنده آلمانی آن، یعنی Mannesmann، میشناسند. این شرکت آلمانی اولین بار این نوع لوله را تولید کرد و این نام در ایران به عنوان یک اصطلاح بازاری کاربرد دارد.
از جمله کشورهایی که لوله مانیسمان تولید میکنند، میتوان به کشورهای چین، آلمان و هند اشاره کرد. در کشور ما نیز کارخانجات متعددی، از جمله کارخانه اهواز، به تولید لوله مانیسمان میپردازند. با این حال، نیاز به واردات این نوع لوله در صنایع مختلف وجود دارد.
در کل، بدون درز بودن لوله مانیسمان موجب شده که این نوع لوله در صنایع حساس و پرکاربردی مانند صنعت نفت و گاز، پتروشیمی و صنایع گرمایی کارکرد بیشتری داشته باشد.
قیمت لوله مانیسمان وارداتی
لوله مانیسمان، یک نوع لوله بدون درز از جنس فولاد است که به دلیل روش ساخت و طراحی خاص خود، فاقد هرگونه درزی است. قیمت این نوع لوله تأثیر قابل توجهی از عوامل مختلفی از جمله قیمت فولاد، نوسانات ارز و تورم بازار جهانی دارد.
همچنین، وزن و قطر داخلی و خارجی لوله نیز تأثیر مستقیم در قیمت آن دارد؛ به طور کلی، لولههای سبک با قیمت کمتر به فروش میرسند و لولههای سنگین با قیمت بالاتر.
علاوه بر این، شرکت سازنده و کشور سازنده نیز در تعیین قیمت لوله مانیسمان نقش مهمی دارند. همچنین، در صورتی که لوله مانیسمان با مزایای ضد اکسیداسیون و ضد خوردگی تولید شود، قیمت بالاتری نسبت به لوله های معمولی خواهد داشت.
در کل، قیمت لوله مانیسمان به علت تأثیر عوامل گوناگونی از جمله قیمت فولاد و نوسانات ارز، بسیار پویا است و برای تعیین آن، باید به عوامل بسیاری توجه شود.
مزایا و معایب
مزایای لوله مانیسمان وارداتی عبارتند از:
- بدون درز: لوله مانیسمان فاقد هرگونه درزی است که باعث افزایش مقاومت آن در برابر فشار و دما، کاهش خطر نشتی و ترکیدگی و بهبود عملکرد آن شده است.
- مقاومت بالا: لوله مانیسمان از جنس فولاد با کیفیت بالا ساخته شده است و به دلیل داشتن ویژگیهایی مانند مقاومت بالا در برابر خوردگی، ضد زنگ، ضد اکسیداسیون و مقاومت در برابر شوک حرارتی، در برخی صنایع مانند پتروشیمی، صنعت گاز و نفت و ساختمان سازی استفاده میشود.
- کیفیت بالا: تولید لوله مانیسمان در کشورهای مختلف دنیا از جمله آلمان، چین و هند انجام میشود که به دلیل استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته، کیفیت بالایی دارد.
- عمر طولانی: به دلیل مقاومت بالای لوله مانیسمان در برابر خوردگی و زنگ زدگی، عمر آن نسبت به لولههای دیگر بیشتر است.
معایب لوله مانیسمان وارداتی عبارتند از:
- قیمت بالا: به دلیل استفاده از فولاد با کیفیت بالا و تکنولوژی پیشرفته، لوله مانیسمان قیمت بالایی دارد که ممکن است برای بعضی از صنایع سنگین باشد.
- وابستگی به واردات: ایران از کشورهای دیگر لوله مانیسمان وارد میکند و این وابستگی به واردات، ممکن است در برخی شرایط به مشکلاتی برای صنایع کشور منجر شود.
- حمل و نقل: لولههای بدون درز معمولاً به اندازه بزرگی و وزن آنها، برای حمل و نقل نیاز به تجهیزات خاصی دارند که این موضوع میتواند هزینه حمل و نقل را افزایش دهد.
در کل، لوله مانیسمان وارداتی به دلیل داشتن ویژگیهایی مثل بدون درز بودن، مقاومت بالا و عمر طولانی مناسب برای برخی صنایع است. با این حال، قیمت آن بالاست و وابستگی به واردات ممکن است مشکلاتی را برای صنایع کشور ایجاد کند.
گروه صنعتی فولاد کاران از سال ۱۳۷۰فعالیت خود را در زمینهی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورقهای آلیاژی , ورقهای روغنی و سیاه و گالوانیزهی هفت الماس ,آغاز نموده است . تلاش مجموعه فولادکاران در این مدت در جهت رضایتمندی و تامین دقیق سفارشات معطوف بوده است.
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید:
اینستاگرام : https://www.instagram.com/folad_karan_tehran
فیسبوک: https://www.facebook.com/jamal.fazli.948
لینکدین: https://www.linkedin.com/in/jamal-fazli-65890a1b6
پینترست: https://nl.pinterest.com/fuladk