در این مقاله تصمیم گرفتیم تا شما را با تفاوت پروفیل مکزیکی و فرانسوی آشنا کنیم. چرا که نقش مهمی در ساخت درب و پنجره دارند. اما قبل از پرداختن به این موضوع اصلی لازم است با واژه چهارچوب و همچنین تعریفی از پروفیل و انواع و کاربرد آن آشنا باشید.
همانطور که می دانید استفاده از پروفیل و قوطی در تمام صنایع، کاربردهای بسیاری دارد. به همین دلیل سهم بزرگی از بازار مقاطع فولادی را به خود اختصاص داده است. دلیل آن چیزی جز تنوع بالا و کاربردهای فراوان این نوع محصولات نیست. در واقع پروفیل ها، مصالحی هستند که از آن در ساخت درب، پنجره و نمای ساختمان استفاده می شود. این مقاطع به دو دسته پروفیل های باز و بسته تقسیم می گردد. هر کدام از این تقسیم بندی ها خود دارای انواع گوناگونی از محصولات است. مثلا از پروفیل های بسته میتوان به قوطی ها اشاره کرد که هر کدام از آنها نیز انواع متفاوتی دارند.
اما از مهم ترین کاربرد پروفیل ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- استفاده در قسمت اعظمی از ساخت درب و پنجره های آلومینیومی و آهنی
- استفاده در صنعت ساختمان به عنوان تولید نرده های فلزی، ساخت ستون و اسکلت فلزی ساختمان ها
- به کار بردن پروفیل ها در ساخت شاسی تریلرها و نفت کش ها
- استفاده در صنعت خودروسازی
- ساخت وسایلی مانند پایه میز و صندلی و به کاربردن در ساخت چارچوب درب های بزرگ آهنی و انواع قالب های فلزی به کار رفته در ماشین آلات با پروفیل های نبشی و ناودانی
- پوشش سقف سوله ها با استفاده از پروفیل Z
چهارچوب
در واقع محل اتصال درب و پنجره را چهارچوب می گویند. در گذشته بیشتر از چارچوب چوبی استفاده میشد اما امروزه
چهارچوب های فلزی جایگزین نوع چوبی آن شده اند. دلیلش نصب آسان، مقاوت زیاد در برابر ضربات و خوردگی، مقاومت بالا در برابر آتش سوزی و قابلیت رنگ پذیری بالای آنها است. محور اصلی درب و پنجره در پروژه های ساختمانی، چهارچوب ها هستند. از مهم ترین انواع چهارچوب های فلزی میتوان به چهارچوب ساده، فرانسوی و مکزیکی اشاره کرد.
پروفیل مکزیکی
پروفیل مکزیکی را میتوان یکی از پروفیل های ساختمانی نامید و با نام های دیگری چون چهارچوب قاشقی و نگینی نیز شناخته می شود. برای تولید آن از ورق های روغنی و گرم استفاده می کنند. این پروفیل ها که در دسته پروفیل های باز قرار دارند، براساس درخواست مشتری در خمکاری برای اندازه های متفاوتی تولید می شوند. به همین دلیل، تنوع ابعاد و اندازه در این محصولات بسیار زیاد است. معمول ترین ضخامت هایی که در بازار برای پروفیل مکزیکی وجود دارد بین ۲ تا ۲.۵ میلی متر در طول ۶ متر است. از طرفی ضخامت این نوع پروفیل ها، وزن آن را تعیین می کند. هر شاخه آن بین ۲۴ تا ۲۹ کیلوگرم به صورت متغیر وزن دارد. همچنین اکثر تولید پروفیل های مکزیکی کارخانه ها در دو سایز ۴ و ۳.۵ کیلوگرمی صورت می گیرد.
انواع پروفیل مکزیکی
پروفیل های مکزیکی را با توجه به انحنای خم آنها در در دو دسته پروفیل مکزیکی بیرون و پروفیل مکزیکی درون تقسیم می کنند. که در نوع بیرون، قوس این پروفیل ها به سمت بیرون قرار دارد و در نوع پروفیل مکزیکی درون، قوس به سمت داخل است.
ویژگی های پروفیل مکزیکی
پس با توجه به شناختی که تاکنون از پروفیل های مکزیکی پیدا کردیم میتوان گفت این مقاطع فولادی دارای ویژگی های زیر می باشند:
- نصب راحت
- دوام بالا
- مقاومت در برابر آتش سوزی و ضربه
- طول عمر زیاد
- مقاوم در برابر حشرات (بر خلاف چهارچوب های چوبی که توسط حشرات خورده می شوند)
- قابلیت رنگ آمیزی خوب
موارد استفاده از پروفیل مکزیکی
از مهم ترین کاربرد های پروفیل های مکزیکی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ساخت چهارچوب های درب های فلزی، MDF و HDF
- ساخت درب های ضدسرقت و قاب های پنجره فلزی
- استفاده در چهارچوب های درب چوبی و پنجره های PVC
پروفیل فرانسوی
این پروفیل در ساخت درب و پنجره های آهنی کاربرد بسیاری دارد. پروفیل فرانسوی از استانداردهای JIS G3131 وG3132 DIN 2395 پیروی می کند و برای تولید آن از روش نورد سرد بهره می برند. به این صورت که ورق سیاه را با دستگاه های مخصوص نواربری، در ابعاد و اندازه های دلخواه برش می دهند. سپس با دستگاه رول فرمینگ به وسیله غلتک نورد سرد و با ایجاد فشار بر سطح ورق، برای فرآیندشکل دهی به پروفیل فرانسوی آماده می شود.
مهم ترین ترکیبات شیمیایی پروفیل فرانسوی شامل سیلیس، کربن، گوگرد، فسفر و منگنز می باشند. این عناصر در استحکام سازه های فولادی و سبک سازی آن نقش مهمی دارد. از دیگر کاربردهای این پروفیل میتوان مواردی چون نرده کشی اطراف دیوارهای کارخانجات، زمین های محصور شده، پیاده روها، خیابان ها و ساخت نرده های فلزی برای کناره راه پله ها و پنجره منازل را نام برد. از دیگر خصوصیات پروفیل فرانسوی، میتوان گفت که در دسته پروفیل های باز قرار دارد و ضخامت آن بین ۲ تا ۲.۵ میلی متر در طول ۶ متر است.
تفاوت پروفیل مکزیکی با پروفیل فرانسوی
با معرفی و بیان ویژگی های این دو پروفیل و انجام یک مقایسه با همدیگر، میتوان به تفاوت های بارز پروفیل مکزیکی و فرانسوی پی برد. در واقع اصلی ترین تفاوت بین این دو پروفیل کاربردی، شکل و طراحی سطح مقطع فلزی آنها می باشد. این تفاوت در طراحی در واقع تفاوت در همان عرض و ارتفاع خم آن ها است. بخاطر همین تفاوت و داشتن خم بیشتر در پروفیل های مکزیکی، وزن هر شاخه از این محصولات ۱۵ درصد بیشتر از پروفیل های فرانسوی است. وزن یک پروفیل فرانسوی به طول ۶۰ و ضخامت ۲ میلی متر برابر با ۲۴ تا ۲۵ کیلوگرم وزن است. این درحالیست که همین خصوصیات در پروفیل مکزیکی وزنی بین ۲۸ تا ۲۹ کیلوگرم دارد.
گروه صنعتی فولاد کاران از سال ۱۳۷۰فعالیت خود را در زمینهی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورقهای آلیاژی , ورقهای روغنی و سیاه و گالوانیزهی هفت الماس ,آغاز نموده است . تلاش مجموعه فولادکاران در این مدت در جهت رضایتمندی و تامین دقیق سفارشات معطوف بوده است.
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید:
اینستاگرام : https://www.instagram.com/folad_karan_tehran
فیسبوک: https://www.facebook.com/jamal.fazli.948
لینکدین: https://www.linkedin.com/in/jamal-fazli-65890a1b6
پینترست: https://nl.pinterest.com/fuladk
آپارات: https://www.aparat.com/FuladKaran