انواع ورق

انواع ورق

ورق

ورق سیاه همان فولاد نورد گرم است که آن را در دمای بالا (بیش از ℃۱۷۰۰ ، که دمایی بالاتر از دمای تبلور مجدد اکثر فولادهاست) نورد می‌کنند. این دمای بالا سبب می‌شود فرآیندهای شکل دهی به فولاد راحت‌تر شود.
مثلا برای تولید ورق نورد گرم، ابتدا یک بیلت بزرگ مستطیل شکل فولادی را حرارت می‌دهند. سپس آن را انقدر از میان غلتک‌ها نورد می‌گذرانند تا به ضخامت مورد نظر برسد. طی  عملیات نورد گرم, فولاد از یک مکعب مستطیل دراز به یک رول بلند از ورقی نازک به ضخامت دلخواه تبدیل می‌شود. درنهایت این رول ورق را در دمای اتاق به حال خود رها می‌کنند تا خنک شود. ورق فولادی خروجی از این فرایند قطری معادل با ۱۶/۱ اینچ تا ۱۶/۵ اینچ دارد. ورق فولادی خارج شده از این فرایند همان ورق فولادی سیاه است.

بسیاری از محصولات فولادی نظیر ریل قطار، ورق‌های ساختمانی، میلگرد، نبشی، ناودانی و… را نیز با همین روش تولید می‌کنند. منتها در مرحله آخر بجای رول کردن، آن‌ها را در طول‌های دلخواه برش می‌زنند.از آنجاییکه فولاد سیاه, حین کاهش دما منقبض می‌شود، کنترل کمتری بر شکل نهایی آن وجود دارد. در نتیجه روش نورد گرم برای تولید محصولاتی مناسب است که در آن‌ها دقت ابعادی بسیار بالا اهمیت چندانی نداشته باشد، محصولاتی مانند ریل قطار، ورق‌های ساختمانی، میلگرد، نبشی، ناودانی و دیگر آهن آلات ساختمانی. ورق های سیاه به صورت رول بسته بندی و به بازار عرضه می شوند. ورق های سیاهی که بدون خدمات برش و …. به بازار عرضه می شوند، از نوع ورق سیاه فابریک می باشند.

در نورد گرم محصول خروجی ورق سیاه نامیده شده و در نورد سرد محصول خروجی ورق روغنی خواهد بود. برای اندازه گیری کیفیت ورق سیاه از شاخصی به نام ST استفاده می شود که این شاخص در ورق سیاه معمولی بین اعداد St33 تا St52 می باشد. این نام گذاری بر اساس مقدار کربن موجود در مواد سازنده ورق است، به گونه ای که ورق St 33 دارای کمترین مقدار کربن و در نتیجه انعطاف پذیری بیشتر نسبت به سایر کیفیت ها و ورق ST52 دارای بیشترین مقدار کربن و در نتیجه انعطاف پذیری خیلی کمی است. از بین این گریدهای ورق سیاه ، ورق ST37 و ورق ST52 پرکاربردترین ورق آهنی موجود در بازار هستند. ضخامت ورق سیاه از 1/5 میلی متر شروع شده و نهایتا به 100 میلی متر ختم می شود. یکی از مهم ترین این ورق ها ، ورق سیاه فولاد مبارکه است زیرا کارخانه فولاد مبارکه اصفهان یکی از اصلی ترین تولید کننده های ورق آهن در  ایران است.

ورق های نورد گرم (ورق سیاه) در صنایع مختلفی از جمله صنعت ساختمان ، تانکر سازی ، خودروسازی ، مخازن خاص ، کشتی سازی و صنایع سنگین فلزی و … کاربرد دارند.

فرمول محاسبه وزن ورق آهن :

طول *عرض*ضخامت* چگالی آهن= وزن

 . در نتیجه شما با داشتن طول و عرض و ضخامت ورق مورد نظر خود و ضرب کردن آن در چگالی آهن که معادل 7.85 است، میتوانید وزن ورق آهن ( وزن ورق سیاه ) و قیمت آن را محاسبه کنید.

به طور مثال: وزن ورق آهن 1 میل ( وزن ورق سیاه 1 میل ) به طول و عرض 1متر*2متر = 15.7 kg

با دانستن  نحوه محاسبه وزن ورق آهن شما میتوانید قیمت ورق آهن 1 میل تا 1000 میلی متر را با توجه به وزن آن به راحتی بدست بیاورید.

ابعاد ورق آهن یکی از مهم ترین عواملی است که در قیمت ورق سیاه نقش دارد. ورق های سیاه در ابعاد مختلفی تولید می شوند و یا با توجه به ابعاد مورد نظر مشتری برش داده می شوند. در اینجا برخی از متداول ترین ابعاد ورق های سیاه وجود دارد: کلیه ابعاد بر حسب میلیمتر می باشند!

  • ورق سیاه 2000*1000
  • ورق سیاه 6000*1000
  • ورق سیاه 6000*1500
  • ورق سیاه 1000*2000
  • ورق سیاه 2500*1250
  • ورق سیاه 6000*2000
  • ورق سیاه 12000*2000

ورق های آلیاژي

آهنی که خاصیت و ماهیت فیزیکی و شیمیایی و یا هر دو تغییر کرده باشد را آهن آلیاژی یا فولاد آلیاژی می گویند. ورق های آلیاژی دارای استاندارد و کاربردهای متعدد و متنوعی می باشند. از ورق های آلیاژی معمولا در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، صنعت ساخت ادوات و لوازم در محیط ها یا دماهای بسیار بالا و یا دماهای بسیار پایین، دیگ های صنعتی، کشتی سازی، ساخت لوله های نفت و گاز، ماشین آلاتی که مقامت کمتری به سایش دارند، سازه های حساس و مقاوم مانند پل ها، سازه های بلند، بوم جرثقیل، ساخت بویلرها و مبدل های حرارتی استفاده می شود. انواع ورق های آلیاژی: A516 , A283/c ,A285/c , ST52 , S275Gr , A36 , S355 ,هاردوکس و …

ورق روغنی

ورق هایی با ضخامت بالا در فرایندی توسط نورد به ورق هایی با ضخامت پایین تبدیل می شوند.
نورد سرد باعث می شود کیفیت ظاهری ورق بسیار عالی شود به همین دلیل از ورق روغنی در ساخت هایی که ورق ظاهر جسم را تشکیل می دهد، استفاده می شود.

ورق گالوانیزه

ورق گالوانیزه ورقی است که با روی پوشانده شده است که اگر پوشش آن هم شکسته شود، باز هم از زنگ زدن محفوظ می‌ماند.
در فرایند گالوانیزاسیون، ورق نازک آهن را در مذاب فلز روی فرو می برند و بیرون می آورند تا سطح ورق از فلز روی پوشیده شود که در نهایت ورق سفید یا گالوانیزه تهیه می شود. این ورق ها را در کوره ها، رنگ پاشی می کنند، که از این ورق ها در سقف سالن ها و کانکس ها استفاده می شود.

ورق سياه

مواد اولیه تولید ورق، در دماهای بسیار بالا ذوب شده و طی فرایند نورد گرم، ظاهر ورق مات می شود و به همین دلیل به این نوع ورق، ورق سیاه می گویند. ورق سیاه به صورت فابریک و رول فرم تولید می شود. این نوع ورق ها در صنایع ساختمانی، خودروسازی، مخازن خاص، کشتی سازی، تانکرسازی و دیگر صنایع کاربرد دارند.

ورق آجدار

ورق آجدار نوعی از ورق گرم می باشد که برآمدگی هایی در سطح آن وجود دارد و در مواردی که نیاز به اصطحکاک بالا دارد از این نوع ورق استفاده می شود. موارد دیگر استفاده از ورق آجدار عبارتنداز: کف اتاق کامیون ها، کف زمین های در حال انجام عملیات راه سازی، ساخت دستگاه های صنعتی، پله های اضطراری و …

انواع ورق های فرم دار

ورق فرم به دلیل داشتن مزیت هایی چون طول عمر بالا، سرعت اجرای بالا، هزینه پایین، زیبایی و یکپارچگی کار، در صنعت و ساختمان کاربرد زیادی دارد.

انواع ورق های فرم شامل:

ورق کرکره: نوعی از فرم دهی ورق گالوانیزه است که در سقف های شیروانی استفاده می شود.

ورق سفال: ورق موج داری است که نمای سفالی دارد ولی مزایای بیشتری نسبت به سفال دارد.

ورق ذوزنقه: ورق موج دار با مقطع ذوزنقه و ورق شادولاین: که طرحی شبیه ذوزنقه با تنوع زیاد می باشد.

تصاویر محصول