ADD ANYTHING HERE OR JUST REMOVE IT…

آدرس

آزادگان غرب به شرق - بعد از پل اتوبان ساوه - خیابان صفا - کوچه شاهچراغي - پلاک ۶۱ - انبار فولاد کاران تهران

شماره تماس

09124723591 - 02191300177

ساعت کار

شنبه تا پنجشنبه: 9:00 - 17:30

مقالات آموزشی

کاربرد پروفیل در صنعت ساختمان

کاربرد پروفیل در صنعت ساختمان ؛ پروفیل فولادی، مقطعی است که از فولاد تولید می گردد. و به صورت طویل و تخت با شکل ، عرض و ابعاد مشخصی است. پروفیل فولادی معمولاً در صنعت ساختمانی برای ساخت انواع سازه‌ها و قطعات استفاده می‌شود. این پروفیل‌ها بر اساس شکل و ابعاد به دسته‌بندی‌های مختلفی تقسیم می‌شوند.

از عمده‌ترین کاربردهای قوطی پروفیل می‌توان به ساخت سازه‌های بلندمرتبه مانند ساختمان‌ها، پل‌ها و برج‌ها، ساخت قطعات خودرو، ساخت ابزارهای کشاورزی و صنعتی و غیره اشاره کرد. در واقع با توجه کاربردی که پروفیل دارد می‌توان آن را به پروفیل ساختمانی و روفیل صنعتی تقسیم کرد. پروفیل‌هایی که به پروفیل ساختمانی شناخته می‌شوند و مانند جنس، استاندارد تولید، برند تولیدکننده، وزن محصول خاصی دارند.

کاربرد پروفیل در صنعت ساختمان 2 - کاربرد پروفیل در صنعت ساختمان

کاربرد پروفیل در صنعت ساختمان ؛ نحوه تولید انواع پروفیل

گفتنی است کلیه‌ پروفیل‌های فولادی چه ساختمانی و چه صنعتی به دو صورت نورد سرد و نورد گرم در اشکال مختلف طویل و مستطیلی یا مربعی تولید می‌شود. در نورد سرد ابتدا، قطعات فلزی با طول مشخص و با قطرهای مختلف به وسیله ماشین‌آلات خاص برش می خورند. سپس این قطعات فلزی به وسیله‌ی ماشین‌آلات خاص تحت فشار قرار میگیرند. نهایتا به شکل دلخواه خم می‌شوند. در نهایت، پس از اتمام عملیات خم کاری ، قطعات فلزی در انداره‌های مورد نظر برش داده می‌شوند. تا نهایتا پروفیل فولادی نهایی به دست آید.

روش نورد گرم برای تولید انواع پروفیل مراحل متعددی را طی می‌کند که شامل موارد زیر است:

ذوب

در این مرحله، قطعات فولادی اولیه (ششم بلوم، آهن قراضه، ورق فولادی) با استفاده از کوره‌های ذوب فولادی به دمای بالا (بین ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ درجه سانتیگراد) ذوب شده و به صورت آهن آبکاری شده خروجی داده می‌شوند.

ریختن

آهن آبکاری شده در قالب‌هایی ریخته می‌شود و به عنوان بلوم فولادی (یا همان ماده‌ی اولیه برای تولید پروفیل فولادی) درمی‌آید.

نورد

در این مرحله، بلوم فولادی به کمک ماشین‌های نورد (که انواع مختلفی دارند) به شکل استوانه‌ای خمیده می‌شود. در مرحله نورد، دمای بلوم به دمای ۱۲۰۰ درجه‌ی سانتی‌گراد رسیده و به شکل پروفیل فولادی خارج می‌شود.

برش

پس از نورد، پروفیل‌های فولادی به اندازه مورد نیاز برش می‌خورند.

کیفیت‌سنجی و آزمایش

پس از برش، پروفیل‌های فولادی تحت آزمون‌های مختلفی مانند آزمون تنش، آزمون سایش، آزمون کشش و غیره قرار می‌گیرند تا اطمینان حاصل شود که کیفیت پروفیل فولادی مطابق با استانداردهای لازم است.

بسته‌بندی

پس از آزمون کیفیت، پروفیل‌های فولادی به صورت بسته‌بندی شده و برای استفاده در پروژه‌های مختلف ارسال می‌شوند. کیفیت پروفیل تولید شده به تناسب روشی که برای آن به کار گرفته شده متغیر خواهد بود از همین رو نحوه تولید یکی از اصلی‌ترین فاکتورهایی است که در تعیین قیمت پروفیل اثرگذار است.

کاربرد پروفیل در صنعت ساختمان

انواع مختلف پروفیل فولادی با توجه به شکل ظاهری

پروفیل‌ها با توجه به شکل ظاهری به دو دسته پروفیل باز و پروفیل بسته تقسیم می‌شوند.

پروفیل باز

این نوع پروفیل دارای یک یا چند بستر است که در آن فضای میان بسترها باز می‌ماند. پروفیل باز معمولاً در ساخت و ساز، ساخت ماشین‌آلات و تجهیزات صنعتی و سایر کاربردهای فلزی استفاده می‌شود که به عنوان نمونه می‌توان به پروفیل Z و تیرآهن، نبشی، ناودانی اشاره کرد.

پروفیل بسته

این نوع پروفیل دارای دو بستر است که در آن فضای میان بسترها با قطعه‌ای از فلز پوشیده شده است. پروفیل بسته معمولاً در ساخت و ساز و تجهیزات صنعتی کاربرد دارد و برای کاربردهایی مانند ساخت انواع درب و پنجره، کارگاه‌ها و سوله‌های صنعتی، ماشین‌آلات و تجهیزات نفت و گاز و غیره استفاده می‌شود از جمله پروفیل‌های بسته می‌توان به انواع لوله‌ها و قوطی، پروفیل در و پنجره اشاره کرد.

انواع مختلف پروفیل فولادی براساس وزن، ابعاد و جنس مواد

همچنین براساس وزن، ابعاد و جنس مواد نیز می‌توان پروفیل‌ها را در دو دسته پروفیل سبک و سنگین جای داد.

پروفیل سبک

این نوع پروفیل اغلب با ضخامت کمتر از ۳ میلی‌متر و با وزن کمتر از ۳۰ کیلوگرم بر متر طول درست می‌شود. پروفیل‌های سبک معمولاً در مواردیی مانند ساخت و ساز، تأسیسات و تجهیزات صنعتی، کارگاه‌ها و سایر کاربردهای فلزی کاربرد دارند؛ از همین رو می‌توان گفت به دلیل وزن پایین این محصول قیمت پروفیل سبک به نسبت سایر پروفیل‌ها ارزان‌تر است و برای خریدار صرفه اقتصادی دارد.

پروفیل سنگین

این نوع پروفیل اغلب با ضخامت بیشتر از ۳ میلی‌متر و با وزن بیشتر از ۳۰ کیلوگرم بر متر طول تولید می‌شود. پروفیل‌های سنگین معمولاً برای کاربردهایی مانند ساخت‌و‌ساز، صنایع نفت و گاز، تجهیزات ورزشی، سایر تجهیزات صنعتی و کاربردهای فلزی دیگر کاربرد دارند.

کاربرد پروفیل در صنعت ساختمان 4 - کاربرد پروفیل در صنعت ساختمان

موارد مصرف پروفیل

همانطور که پیش‌تر اشاره شد انواع پروفیل‌ها با توجه به جنس، استاندارد تولید، شکل، ابعاد و وزن کاربرد در صنایع متعددی به کار برده می‌شوند و این ویژگی‌ها تعیین می‌کند پروفیل در دسته پروفیل‌های ساختمانی قرار بگرید یا پروفیل صنعتی؛ اما به طور کلی می‌توان گفت پروفیل‌های سبک معمولاً برای ساخت و ساز، تأسیسات و تجهیزات صنعتی، کارگاه‌ها و سایر کاربردهای فلزی کاربرد دارند. برخی از کاربردهای پروفیل‌های سبک عبارتند از:

  • ساخت انواع درب و پنجره
  • ساخت پل‌ها، گذرگاه‌ها و سازه‌های بتنی
  • ساخت تجهیزات صنعتی و ماشین‌آلات
  • ساخت میله‌های برقی، انتقال قدرت و تأسیسات الکتریکی
  • ساخت تجهیزات ورزشی مانند بلوک‌های ورزشی، نردبان‌های پلی‌اتیلنی، و غیره.

اما پروفیل‌های سنگین به دلیل وزن بالای آن‌ها معمولاً برای کاربردهایی مانند صنایع نفت و گاز، ساخت و ساز، تجهیزات ورزشی و کاربردهای فلزی دیگر استفاده می‌شوند. برخی از کاربردهای پروفیل‌های سنگین عبارتند از:

  • ساخت سازه‌های بلند مانند پل‌ها، خطوط انتقال برق و غیره
  • ساخت تیرچه‌ها
  • به عنوان قوطی و ستون در مصارف ساختمانی
  • ساخت ماشین‌آلات سنگین
  • ساخت دستگاه‌های صنعتی

آهن آلات زیادی در ساختمان‌سازی استفاده می‌شود اما پروفیل در صنعت ساختمانی به اشکال مختلفی به کار می‌رود که از جمله آنها می‌توان به پروفیل در و پنجره و پروفیل مبلی اشاره کرد. همچنین از این محصول در سقف، ستون، نمای ساختمان، نرده و حفاظ ساختمان نیز استفاده می‌شود.

کاربرد پروفیل در صنعت ساختمان

کاربرد پروفیل در صنعت ساختمان ؛ نحوه تعیین قیمت انواع پروفیل

مؤلفه‌های بنیادین متعددی در تعیین قیمت روز پروفیل اثرگذار هستند. که از جمله آنها می‌توان به وزن پروفیل اشاره کرد. زیرا پروفیل هر چقدر سبک باشد قیمت نهایی آن نیز کمتر می‌شود. به عنوان مثال پروفیل مبلی جزو پروفیل‌های سبک محسوب می‌شود.

از دیگر عواملی که می‌توان به عنوان پارامتر مؤثر در تعیین قیمت پروفیل اشاره کرد شال موارد زیر است:

  • برند تولیدکننده
  • جنس و ضخامت محصول
  • استاندارد تولید محصول
  • هزینه حمل و نقل
  • قیمت مواد اولیه
  • نحوه تولید
  • میزان عرضه و تقاضا
  • قیمت جهانی فولاد
  • نرخ محصولات صادراتی
  • نوسانات بازار ارز
  • انرژی مورد نیاز تولیدکنندگان
  • معاملات بورس کالا
کاربرد پروفیل در صنعت ساختمان 6 - کاربرد پروفیل در صنعت ساختمان

گروه صنعتی فولاد کاران از سال ۱۳۷۰فعالیت خود را در زمینه‌ی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورق‌های آلیاژی , ورق‌های روغنی و سیاه و گالوانیزه‌ی هفت الماس ,آغاز نموده است . تلاش مجموعه فولادکاران در این مدت در جهت رضایتمندی و تامین دقیق سفارشات معطوف بوده است.
ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:
اینستاگرام : https://instagram.com/foladkaran.tehran?igshid=MWZjMTM2ODFkZg==
فیسبوک: https://www.facebook.com/jamal.fazli.948
لینکدین: https://www.linkedin.com/in/jamal-fazli-65890a1b6
پینترست: https://nl.pinterest.com/fuladk
آپارات: https://www.aparat.com/FuladKaran

مطالعه مطالب بیشتر

لوله CK45 چیست
لوله فولادی

لوله CK45 چیست

لوله CK45 چیست لوله CK45 یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین انواع لوله‌های فولادی در صنایع مختلف است. این لوله‌ها به

ادامه مطلب »
ورق ck45 چیست
فولاد آلیاژی CK45

ورق ck45 چیست

ورق CK45 چیست؟ ورق CK45 یکی از انواع ورق‌های فولادی است که به دلیل ویژگی‌های فیزیکی و مکانیکی خاص خود،

ادامه مطلب »
میلگرد CK45
میلگرد

میلگرد CK45

میلگرد CK45 میلگرد CK45 یکی از انواع میلگردهای فولادی است که به دلیل ویژگی‌های فیزیکی و مکانیکی خاص خود، در

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که موضوع گوگل است Privacy Policy and Terms of Use.

من با این شرایط موافق هستم .

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من