ورق عرشه فولادی یکی از انواع ورقهای فولادی است که در صنعت ساخت و ساز و سایر صنایع مانند خودروسازی، ساخت سفینه و هواپیما، ساخت کشتی و بسیاری از صنایع دیگر کاربرد دارد. این ورقها با ضخامتها و اندازههای مختلفی تولید میشوند و از جمله مهمترین ویژگیهای آنها میتوان به مقاومت بالا در برابر خمش، رانش، خوردگی و حرارت اشاره کرد.
ورق عرشه فولادی از طریق فرآیندهای مختلفی تولید میشود. در این فرآیندها، برش ورقهای فولادی به سایز و ابعاد مورد نظر انجام میشود و سپس این ورقها به صورت پشت سر هم چیده و به یکدیگر جوش داده میشوند تا به صورت یک ورق عرشه فولادی تبدیل شوند. در نهایت، این ورقها در ماشینآلاتی با نام پرس، که به صورت خشک و یا تر به کار میروند، به شکلها و ابعاد مختلف شکل داده میشوند.
ورق عرشه فولادی از جمله محصولاتی است که در حال حاضر در بازار به صورت وسیعی عرضه میشود و قیمت آن نیز به دلیل تنوع در ضخامت و اندازه، تحت تأثیر عوامل مختلفی نظیر نرخ ارز، قیمت مواد اولیه، هزینه حملونقل و میزان عرضه و تقاضا قرار میگیرد. به همین دلیل، تحلیل دقیق این عوامل میتواند به کسب و کارهایی که از این ورق ها استفاده میکنند، کمک زیادی کند.
ورق عرشه فولادی
عرشه فلزی، ورق یا صفحه فلزی موجداری است که به عنوان عرشه سقف سازه یا عرشه کف مرکب مورد استفاده قرار می گیرد. این عرشه با کمک تیرهای فولادی یا اتصالات، مقاوم می شود. هدف از بکارگیری عرشه فلزی، حفظ عایق بندی پوشش بام یا ایجاد استحکام در بتن است. ورق فولادی با هدف برپایی سازه ای کارآمد و مقرون به صرفه برای استفاده در بام یا سیستم کف، بسط و توسعه یافت.
عرشه فلزی از نسبت مقاومت به وزن (قدرت نسبی) بالایی برخوردار است که این ویژگی، باعث کاهش هزینه در برپایی سازه می شود. عرشه فلزی پلتفرم مناسبی برای سقف یا کف بتنی است. نام های بسیاری برای تعریف عرشه فلزی استفاده می شوند، منتها تمامی آن ها یک مفهوم را می رسانند. بنابراین، زمانی که هر یک از این اسم ها به گوشتان خورد قطعا مفهوم و منظور آن ها برای شما آشنا خواهد بود. عرشه فولادی صرفا اصطلاح و واژه دیگری برای عرشه فلزی است.
انواع مقاطع ورق عرشه فولادی
عرشه های B و N، دو مورد از رایج ترین مقاطع عرشه فلزی سقف هستند؛ عرشه های A و F، از دیگر انواع عرشه های فلزی سقف هستند که کاربرد آن ها در پروژه های ساختمانی خیلی رایج نیست.
عرشه A
نوع عرشه با تیغه باریک (نوع A) ورژن قدیمی تر عرشه فلزی سقف است. عمق این عرشه “(۱ – ۰.۵) و پهنای آن “۳۶ است. همچنین فاصله بین تیغه ها تنها “۱ است؛ به همین دلیل تحت عنوان عرشه با تیغه باریک شناخته می شود. این فاصله باریک بین تیغه ها باعث می شود نوع A از صفحه ضعیف تری برخوردار باشد. از این نوع صفحه برای کارهای لکه گیری و تعمیرات استفاده می شود.
عرشه B
این مدل عرشه از رایج ترین انواع عرشه سقف است. کاربری اولیه آن ایجاد یک سیستم عایق یک تکه می باشد. از عرشه B زمانی استفاده می شود که با دهانه سقفی کمتر از ۱۰ فوت مواجه هستیم. این ورقه در دو درجه تولید می شود. سبک ترین درجه ۲۲ و سنگین ترین نیز درجه ۱۶ است. عرشه B در عمق ۱.۵ اینچ و عرض آن ۳۶ اینچ تولید می شود.
عرشه N
این نوع عرشه فلزی سقف زمانی استفاده می شود که با دهانه سقف بیشتر از ۱۰ فوت مواجه هستیم. عرشه نوع N نیز دو درجه ۲۲ و ۱۶ عرضه می شود. عمق این نوع عرشه ۳ و عرض آن نیز ۲۴ اینچ است.
عرشه HSN3
این مدل عرشه از جدیدترین انواع عرشه های فلزی سقف است که در عین شباهت های زیاد با نوع N و دو تفاوت مهم نیز با آن دارد. پهنای HSN3 32 اینچ است؛ برای نصب آن به زمان کمتری نیاز دارد. تیغه ها نیز دارای زوایای بیشتری هستند که این امر باعث می شود بریدن ورق ها از ورق های دسته ای راحت تر انجام می گیرد.HSN3 نیز مانند عرشه N زمانی استفاده می شود که با دهانه ای بالاتر از ۱۰ فوت مواجه هستیم. عرشه سقف HSN3 در دو درجه عرضه می گردد؛ عرشه سبک تر ۲۲ و عرشه سنگین تر ۱۶ است. این عرشه دارای عمق ۳ و عرض ۳۲ اینچ است .
عرشه F
عرشه F در عمق “(۱ – ۱/۲) و پهنای “۳۶ است. این عرشه در واقع عرشه فلزی سقف با تیغه متوسط می باشد. فاصله بین تیغه ها “۸/۷ – ۱ است که بالطبع باریک تر از عرشه B و پهن تر از عرشه A می باشد. این پانل استحکام بیشتری نسبت به عرشه نوع A دارد و این در حالی است که استحکام آن از عرشه B کمتر است. عرشه نوع F غالبا برای کارهای تعمیری مورد استفاده قرار می گیرد.
تولید عرشه های فولادی
برای تولید عرشه ی فولادی از ورق گالوانیزه استفاده می شود. ورق های گالوانیزه به صورت رول با عرض ۱۰۰۰ و ۱۲۵۰ میلیمتر و ضخامت بین ۰.۷ تا ۱.۲ میلیمتر بدین منظور مورد استفاده قرار می گیرد. پر مصرف ترین ورقی که برای این کار استفاده می شود ورق با ضخامت ۰.۸ میلیمتر و عرض ۱۲۵۰ میلیمتر است که در بازار آهن به ۸۰ بلند معروف است.
ورق هایی که برای این منظور مناسب هستند توسط کارخانه های مختلفی مانند کارخانه هفت الماس قزوین، فولاد امیرکبیر کاشان، فولاد خودرو شهرکرد و فولاد تاراز تولید می شود. نمونه های ورق های وارداتی از کشور چین نیز در بازار موجود است که می توان برای تولید عرشه فولادی از آن استفاده کرد.برای تولید عرشه فولادی از دستگاه رول فرمینگ اتوماتیک استفاده می شود. سرعت این دستگاه معمولا بین ۸ تا ۱۲ متر در دقیقه است و به کمک آن می توان در طول روز تا۲۵۰۰ متر عرشه تولید نمود.
رول فرمینگ دستگاهی ست که از آن برای فرم دادن و شکل دهی به ورق های فلزی از جنس های مختلف مانند گالوانیزه، استیل، آلومینیوم و آهن … استفاده می شود. فرم دادن به ورقها به کمک قالب ها و غلطک های فرم دهی انجام می شود. ورق های گالوانیزه به دستگاه رول فرمینگ وارد شده و فرم دهی می شوند. در انتهای دستگاه یک گیوتین عرشه ها را برش میدهد.
کاربردهای عرشه فلزی کف
کاربردهای عرشه فلزی کف به صورت زیر است:
- ایجاد یک پلتفرم (سطح) کارآمد در ساختمان های چند طبقه
- ایجاد دوام و ثبات در چهارچوب ساختمان
- بهره مند بودن از مدلی ثابت و در جا برای بتن ریزی
- قابلیت تحمل بارهای وارده بر ساختمان
گروه صنعتی فولاد کاران
گروه صنعتی فولاد کاران از سال ۱۳۷۰فعالیت خود را در زمینهی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورقهای آلیاژی , ورقهای روغنی و سیاه و گالوانیزهی هفت الماس ,آغاز نموده است . تلاش مجموعه فولادکاران در این مدت در جهت رضایتمندی و تامین دقیق سفارشات معطوف بوده است.
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید:
اینستاگرام : https://www.instagram.com/folad_karan_tehran
فیسبوک: https://www.facebook.com/jamal.fazli.948
لینکدین: https://www.linkedin.com/in/jamal-fazli-65890a1b6
پینترست: https://nl.pinterest.com/fuladk