مقالات آموزشی

محاسبه وزن لوله استیل و فولادی

محاسبه وزن لوله استیل و فولادی

هر لوله‌ای دارای ضخامت، قطر، طول و وزن مشخصی است که در این بین، وزن به سایر موارد مذکور وابسته است. یعنی می‌توان محاسبه وزن لوله را با داشتن طول، ضخامت و قطر خارجی، به راحتی انجام داد. اما پیش از بررسی این رابطه بهتر است کمی بیشتر با لوله‌های فولادی آشنا شویم تا اهمیت محاسبه وزن لوله استیل و فولادی را نیز بهتر درک کنیم.

محاسبه وزن لوله استیل و فولادی 2 - محاسبه وزن لوله استیل و فولادی

لوله فولادی و کاربردهای آن

لوله فولادی از فولاد کربن دار با انواع روش‌های ساخت مانند روش جوشکاری، بدون درز و قالب‌گیری ساخته می‌شود. انواع لوله‌های فولادی برای مصارف خاصی مانند لوله کشی آب و فاضلاب و یا مصارف عمومی مثل دکور نما کاربردی‌اند و به چند دسته تقسیم می‌شوند که عبارتند از:

  • لوله صنعتی: این نوع لوله‌ها در صنعت پایپینگ برای سیستم‌های انتقال سیالاتی مانند نفت و گاز مورد استفاده‌اند و سایز آن‌ها بر اساس جدول استاندارد لوله‌های استیل تعیین می‌شود.
  • لوله صنایع غذایی: این دسته از لوله‌ها برای انتقال سیال‌های خوراکی مثل شیر، مواد سازنده داروها و … مورد استفاده قرار می‌گیرند و معمولاً در سایزهای ۲۵، ۳۸، ۵۲، ۷۶ و ۱۰۲ میلی‌متر تولید می‌شوند.
  • لوله نرده (لوله استیل دکور): این لوله‌ها همان طور که از نامشان پیداست، برای نرده‌ها و راه پله‌های ساختمان‌ها کاربرد دارند. و معمولاً در سایزهای ۱۶، ۲۵، ۳۸ ،۵۲ و ۷۶ میلی‌متر تولید می‌شوند. لازم به ذکر است که دیگر اتصالات استیل نیز اکثراً در همین اندازه‌ها و بر اساس ضخامت لوله‌ها تولید می‌گردند.

اهمیت محاسبه وزن لوله استیل

محاسبه وزن لوله‌هایی که از استیل و فولاد هستند، به دلیل قیمت نسبتاً بالای فولاد و توجه به این امر بدیهی که هر چه وزن لوله‌ها بیشتر شود، قیمت لوله نیز بیشتر می‌شود. همچنین از نظر مدیریت هزینه‌ها اهمیت بالایی دارد. تعداد زیادی از مشکلات موجود در هر عملیات از محاسبه وزن لوله‌ها به روش نادرست یا عدم درج وزن آن‌ها در فاکتور می‌باشد.

دلیل اصلی که یکی از دغدغه‌های فروشندگان و خریداران لوله‌های فولادی، محاسبه وزن این لوله‌هاست، این است که موقع خرید، قیمت نهایی را وزن لوله‌ها تعیین می‌کند. از طرفی، دانستن قیمت یک محصول و روش محاسبه آن برای انجام هر پروژه‌ای، سودهای مختلف دیگری نیز دارد که اهمیت محاسبه وزن لوله ها به طور خلاصه شامل موارد زیر است:

  • محاسبه اولیه وزن لوله مورد استفاده در پروژه
  • محاسبه قیمت نهایی برای خرید تعداد و ابعاد لوله مورد نیاز
  • محاسبه راحت‌تر هزینه‌های حمل و نقل با دانستن وزن لوله‌های سفارشی
  • پیشگیری از سوء استفاده فروشندگان سودجو

با توجه به موارد مذکور و پی‌بردن به اهمیت بالای محاسبه وزن لوله ها، ما در ادامه این مقاله فرمولی راحت را برای محاسبه وزن لوله معرفی کرده‌ایم که با توجه به آن، شما می‌توانید وزن هر لوله فولادی را به سادگی حساب کنید.

محاسبه وزن لوله استیل و فولادی

روش محاسبه وزن لوله فولادی و استیل

پیش‌تر با کاربردهای انواع لوله‌های استیل آشنا شدیم و دریافتیم که دانستن روش محاسبه وزن این لوله‌ها اهمیت بالایی دارد. هم اکنون می‌توان برای محاسبه وزن لوله‌های فولادی در ابعاد مختلف از فرمول زیر استفاده کرد:

۳.۱۴ * چگالی فولاد * طول لوله * ضخامت لوله * ( ضخامت لوله – قطر خارجی لوله ) = وزن لوله

در این فرمول باید ضخامت و قطر خارجی لوله بر حسب میلی‌متر، طول بر حسب متر و چگالی فولاد را برابر با ۷.۸۵ قرار دهیم و در نهایت بر ۱۰۰۰ تقسیم کنیم تا در انتها وزن لوله مورد نظر را بر حسب کیلوگرم به دست آوریم. به بیان دیگری نیز می‌توان گفت که وزن هر لوله فلزی در واقع از ضرب چگالی آن فلز در حجم لوله موردنظر به دست می‌آید.

البته لازم به ذکر است که در برخی مواقع، قطر خارجی لوله‌ها با واحد اینچ در دسترس است. و لازم است قبل از قراردادن در فرمول فوق، ابتدا تبدیل واحدی که در ادامه آن را به صورت یک جدول آورده‌ایم را انجام دهید و سپس در رابطه بالا جاگذاری کنید.

اینچ½”۱”۲”۳”۴”۵”۶”۸”۱۰”۱۲″۱۴″۱۶″۱۸”۲۰”
میلی متر۲.۱۳۳۳.۴۶۰.۳۸۸.۹۱۱۴.۳۱۴۱.۳۱۶۸.۳۲۱۹.۱۲۷۳.۱۳۲۳.۹۳۵۵.۶۴۰۶.۴۴۵۷.۲۵۰۸

به طور مثال وزن لوله استیل با طول ۳متر، ضخامت ۴۰میلی متر و قطر خارجی ۱اینچ به شکل زیر قابل محاسبه است:

3.14 * 0.00785 * 3 * 40 * (40 – 33.4) = 19.522kg

حال با داشتن این وزن می‌توان بسیاری از مواردی را که پیش تر نام بردیم از جمله هزینه‌ها را حساب و پروژه‌ای با بازده بالا را طراحی و عملی کنیم .

محاسبه وزن لوله استیل و فولادی 4 - محاسبه وزن لوله استیل و فولادی
گروه صنعتی فولاد کاران

گروه صنعتی فولاد کاران از سال ۱۳۷۰فعالیت خود را در زمینه‌ی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورق‌های آلیاژی , ورق‌های روغنی و سیاه و گالوانیزه‌ی هفت الماس ,آغاز نموده است . تلاش مجموعه فولادکاران در این مدت در جهت رضایتمندی و تامین دقیق سفارشات معطوف بوده است.
ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:
اینستاگرام : https://instagram.com/foladkaran.tehran?igshid=MWZjMTM2ODFkZg==
فیسبوک: https://www.facebook.com/jamal.fazli.948
لینکدین: https://www.linkedin.com/in/jamal-fazli-65890a1b6
پینترست: https://nl.pinterest.com/fuladk
آپارات: https://www.aparat.com/FuladKaran

مطالعه مطالب بیشتر

میلگرد CK45
میلگرد

میلگرد CK45

میلگرد CK45 میلگرد CK45 یکی از انواع میلگردهای فولادی است که به دلیل ویژگی‌های فیزیکی و مکانیکی خاص خود، در

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که موضوع گوگل است Privacy Policy and Terms of Use.

من با این شرایط موافق هستم .

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من