شمش فولادی ، یکی از متریال هایی که در زندگی ما نقش موثری را ایفا می کند فولاد می باشد. از زمانی که انسان با نحوه استفاده از شمش های فولادی آشنا شد توانست بسیاری از نیاز های خود را برطرف سازد. در حال حاضر نیز این شمش ها برای تولید محصولات متعددی مورد استفاده قرار می گیرند . که همین موضوع کارآیی بالای آن را نشان می دهد.
به طور کلی می توان گفت که این شمش مقطع فولادی مستحکمی هستند . که به روش ریخته گری تولید می شود . و برای بکارگیری آن تحت عملیات فراوری قرار می گیرد. شکل ظاهری این شمش نیز به صورت مستطیل می باشد . و سطح مقطع آن ذوزنقه ای شکل است . که این سطح مقطع ذوزنقه باعث می شود که حمل و نقل ، جابجایی و قرار گیری شمش ها کنار هم راحت تر انجام شود.
در ادامه با بررسی بیشتر شمش فولادی همراه ما باشید . از شمش فولادی به عنوان ماده ای یاد می شود که آشنایی با آن تحول عظیمی در صنعت به وجود آورد . و با توجه به انواع و اقسام آن در موارد گوناگونی مورد استفاده قرار می گیرد.
روش تولید و انواع شمش فولادی
پیشرفت علم و تکنولوژی تاثیر زیادی در نحوه تولید مقاطع فولادی از جمله شمش های فولادی گذاشته است . و روش های متعددی از جمله کوره قوس الکتریکی ، کوره القایی و کوره بلند برای این کار وجود دارد. با اینکه در سایر کشور ها معمولاً از کوره بلند برای تولید شمش استفاده می شود اما در کشور ما کوره قوس الکتریکی روش متداول تری محسوب می گردد.
در این روش آهن قراضه ها به یک کوره انتقال داده می شوند و حین ذوب آن ، موادی مانند بنتونیت ، آهک و… به آن اضافه می گردد. سپس بعد از اینکه به کمک اکسیژن و همگن سازی فولاد مذاب ایجاد گردید ، عملیات ریخته گری انجام می شود و آن را در قالب هایی به نام تاندیش می ریزند. باید اشاره کنیم که شمش فولادی انواع مختلفی دارد که شامل بیلت ، بلوم ، اسلب و شمش دستی می باشد.
فولاد دستی به صورت دستی قالب گیری می شود . و از آنجایی که طول آن از ۲ متر بیشتر نیست ، حین جابجایی آن با مشکلات کمتری مواجه خواهید بود . و برای کارگاه های کوچک مناسب می باشد. بیلت یا شمشال نیز مقاومت و استحکام زیادی دارد و عمدتاً برای تولید میلگرد یا سیم مفتولی به کار می رود. همچنین سطح مقطع آن به شکل مربع یا دایره می باشد و حداکثر عرض آن ۱۵ سانت است. اسلب یا تختال نیز مکعبی شکل بوده و برای تولید ورق های فولادی مورد استفاده قرار می گیرد.
همچنین ضخامت ، عرض و طول اسلب نیز به ترتیب ۲۳ سانتیمتر ، ۲۵ سانتیمتر و ۱۲ متر می باشد. بلوم یا شمش نیز برای ساخت ریل قطار ، ناودانی ، قوطی و… کاربرد داشته و می توان آن را یک نوع بیلت دانست که تنها تفاوت آن ها عرض بیشتر بیلت نسبت به بلوم است.
کاربرد و کارایی این محصول
حال که با انواع شمش فولادی آشنا شدید باید بگویم که هر کدام از این دسته ها خواص متفاوتی دارند . و برای موارد گوناگونی مورد استفاده قرار می گیرند. مهمترین پارامترهایی که روی خواص فولاد مانند خمش ، انعطاف پذیری ، قابلیت حمل و خصوصیات فنی آن تاثیر گذار است ، ابعاد و درصد خلوص فولاد می باشد. در واقع این موضوع کارایی هر دسته را تعیین می کند و تمایز می بخشد.
اگر بخواهیم به مهمترین و عمده ترین کاربرد شمش اشاره کنیم باید تولید میلگرد را نام ببریم. البته بهترین نوع شمش برای تولید میلگرد شمش های فولادی سی سی ام یا بیلت می باشد. در واقع ویژگی های این شمش مانند کوچک بودن سطح مقطع ، زیاد بودن طول ، بالا بودن میزان استحکام و استقامت آن باعث گردیده تا بهترین گزینه برای این کار محسوب شود.
همچنین اگر بیلت ها طی فرآیند تولید طول بیشتری پیدا کنند ، برای تولید سیم مفتول نیز می توان از آن ها کمک گرفت. ساخت ریل قطار نیز از دیگر کاربرد های شمش های فولادی به شمار می رود. البته برای تولید ریل قطار باید از شمش هایی که طول زیاد و استحکام بالایی دارند استفاده نمود. شاید گمان کنید که بیلت برای این کار مناسب است . اما از آنجایی که این نوع شمش سطح مقطع کوچکی دارد ، برای ساخت ریل قطار چندان کارایی نخواهد داشت.
کاربرد شمش فابریک
شمش فابریک نوعی بیلت است که عرض زیادی دارد و از آن برای ساخت ریل قطار ، ناودانی ، نبشی و… نیز استفاده می شود. همچنین همانطور که در بخش قبل از آن اشاره کردیم تختال که به صورت مکعبی شکل تولید و به بازار عرضه می شود . برای تولید ورق فولادی استفاده می گردد.
گروه صنعتی فولاد کاران از سال ۱۳۷۰فعالیت خود را در زمینهی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورقهای آلیاژی , ورقهای روغنی و سیاه و گالوانیزهی هفت الماس ,آغاز نموده است . تلاش مجموعه فولادکاران در این مدت در جهت رضایتمندی و تامین دقیق سفارشات معطوف بوده است.
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید:
اینستاگرام : https://www.instagram.com/folad_karan_tehran
فیسبوک: https://www.facebook.com/jamal.fazli.948
لینکدین: https://www.linkedin.com/in/jamal-fazli-65890a1b6
پینترست: https://nl.pinterest.com/fuladk
آپارات: https://www.aparat.com/FuladKaran