سقف عرشه فولادی

یکی از روش‌های جدید ساخت سقف، استفاده از سقف عرشه فولادی است که به جای روش‌های سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش، از ورق‌های فولادی تولید شده با فرایند رول فورمینگ استفاده می‌شود که نوعی ورق هستند و در ساخت سقف یا کف پروژه‌های ساختمانی کاربرد دارند. با استفاده از سقف عرشه فولادی، وزن سقف کاهش می‌یابد و این باعث بالا رفتن ایمنی ساختمان می‌شود. همچنین، این روش باعث کاهش استفاده از مصالح سنگین می‌شود و سرعت ساخت نیز افزایش می‌یابد. زیرا فرآیندهای وقت‌گیر مانند حمل مصالح و قالب‌بندی بتن، در اجرای سقف کاهش می‌یابند. سقف عرشه فولادی با اسکلت بتنی و فولادی قابل اجرا است و به طور گسترده در پروژه‌های ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سقف عرشه فولادی

این نوع سقف از کنار هم قرار گیری ورق‌های فولادی موج‌دار ، آرماتورهای فولادی و بتن تولید می‌شود. به طور معمول، از ورق گالوانیزه برای ساخت این نوع سقف استفاده می‌شود که ضمن داشتن مقاومت بالا، مقاومت به خوردگی و اکسیداسیون نیز دارد. از این رو می‌توان گفت که در برآورد هزینه سقف عرشه فولادی، قیمت ورق گالوانیزه مهم و موثر است. برای افزایش مقاومت عرشه فولادی، میلگردهای فولادی گزینه بسیار مناسبی به شمار می‌روند که مقاومت آن را تا حد زیادی بالا می‌برند. شایان ذکر است که قیمت این نوع سقف نسبتا پایین است و نسبت به دیگر انواع سقف، به هزینه کمتری نیاز دارد.

اجزای سقف عرشه فولادی

هر سقف عرشه فولادی به کمک چندین جز تولید می گردد. در ادامه به معرفی هر یک می‌پردازیم:

ورق عرشه فولادی

ورق عرشه فولادی که معمولا موج‌دار است و از ورق گالوانیزه تولید می‌شود، به عنوان عرشه اصلی سقف مورد استفاده قرار می‌گیرد. به طوری که این ورق‌ها بر روی تیرهای افقی یا فرعی قرار داده می‌شوند و دیگر اجزا بر روی آن‌ها قرار می‌گیرند.

برشگیر یا گل میخ

گل میخ، در نقش برش گیر استفاده می‌شود و رابط بین ورق گالوانیزه و بتن است. گل میخ ها توسط دستگاه جوش قوس الکتریکی به تیرهای سازه‌ای وصل می‌گردند. قبل از جوشکاری گل میخ به ورق فولادی، باید ورق‌های فلزی را پیش گرمایش کرد. اتصال گل میخ ها به طور کلی به سه صورت جوشی، عصایی و پرچی ممکن است.

آرماتور

پس از اینکه ورق عرشه فولادی بر روی تیرها قرار داده شد و توسط گل میخ ها نیز به آن متصل شد، باید از میلگرد های حرارتی استفاده کرد. آرماتورها به برشگیر جوش داده می‌شوند و یک شبکه ایجاد می‌کنند. حضور آرماتورها در مجموعه سقف عرشه فولادی به افزایش مقاومت این نوع سقف کمک می‌کند. برای افزایش سرعت اجرای سقف می‌توان از مش آماده میلگرد استفاده کرد.

بتن

در نهایت نیز، بتن ریزی انجام می‌شود. بتن باید بر اساس استاندارد حداقل ضخامت لازم را داشته باشد. بر اساس مبحث دهم مقررات ملی ساختمان حداقل ضخامت بتن از قسمت تاج ورق باید ۵ سانتی‌متر باشد. شبکه میلگردی توسط بتن پوشیده می‌شود و حداکثر مقاومت را به آن می‌دهد. بتن همچنین به مقاومت در برابر آتش سوزی کمک می‌کند.

مراحل اجرای سقف عرشه فولادی
  • مرحله اول، جایگذاری ورق عرشه فولادی بر روی تیرهای افقی یا فرعی است. این مرحله با توجه به این که ورق‌های فولادی وزن کمی دارند، به راحتی توسط نیروی انسانی قابل انجام است. ضمن اینکه با سرعت بالایی نیز انجام می‌شود.
  • ورق گالوانیزه موج‌دار یا عرشه فولادی که بر روی تیرها قرار گرفت، باید گل میخ‌ها به تیرها متصل شود. معمولا در این مرحله ورق فولادی را سوراخ کرده، گل میخ را از آن عبور داده و سپس به روش جوش قوس الکتریکی، آن را به تیرهای فرعی جوشکاری می‌کنند
  • در گام بعد، آرماتورها که شبکه‌ای از میلگردهای فولادی است در جای خود قرار می‌گیرند.
  • در آخرین مرحله نیز باید بتن ریزی انجام شود. بتن شبکه آرماتورها را می‌پوشاند و به این ترتیب سقفی با استحکام بالا ساخته می‌شود.
سقف عرشه فولادی

دلایل استفاده از ورق گالوانیزه

عرشه فولادي در واقع ورق فولادی شکل داده شده است. از این محصول برای اجرای سقف سازه ها استفاده می شود. عرشه فولادي در واقع جایگزینی برای تیرچه بلوک سیمانی است. ورق گالوانیزه به عنوان یکی از انواع ورق پر مصرف برای ساخت عرشه فولادی مورد استفاده قرار می‌گیرد. عرشه فولادی در سقف سازه های اسکلت فلزی به کار میرود. تیرآهن را باید محصول اصلی یک اسکلت فلزی دانست.

دلیل استفاده از ورق گالوانیزه، مقاومت این نوع ورق در برابر خوردگی در مقابل رطوبت است. همچنین استفاده از این نوع ورق ها در ساخت و ساز نه تنها سرعت پیشرفت پروژه را به لحاظ سرعت اجرایی شدن این نوع سقف تسریع می کند بلکه ایمنی بیشتری در برابر آتش سوزی و زلزله دارد و مقرون به صرفه تر است. برای اتصال این محصول به تیرهای سقف از روش خاصی از جوشکاری استفاده می کنند و جوشکاری با کمک قطعه ای خاصی به اسم گل میخ انجام می شود.
گل میخ در یک تفنگ جوشکاری قرار می‌گیرد. روکش سرامیکی هم در انتهای آن قرار می‌گیرد. با اعمال جریان برق جوشکاری به صورت نقطه ای انجام می شود. پوشش سرامیکی در نهایت شکسته و جدا می‌شود. که وظیفه آن جلوگیری از اکسیداسیون حوضچه مذاب است. پوشش سرامیکی همچنین از پاشش مذاب به اطراف جلوگیری می کند. به این شکل عرشه به اسکلت متصل می شود.

انواع سقف عرشه فولادی

به دو نوع سقف غیرمرکب و سقف مرکب تقسیم می‌شوند که در ادامه هر دو را معرفی خواهیم کرد:

سقف غیرمرکب

این نوع سقف کارایی چندانی ندارد و قیمت آن نیز از انواع مرکب کمتر است. در سقف مرکب، ورق‌های عرشه فولادی به صورت افقی قرار گرفته و به عنوان قالب بتن نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. مقاومت سقف غیر مرکب از انواع مرکب پایین‌تر است. اما گاهی برای افزایش مقاومت آن، از میلگردهای فولادی نیز استفاده می‌شود.

سقف مرکب

سقف مرکب خود دارای دو نوع بدون میلگرد و با میلگرد است. اغلب اوقات، برای ساخت سقف عرشه فولادی از میلگردها استفاده می‌شود تا مقاومت آن افزایش یابد. بنابراین در سقف‌هایی که مقاومت بالا نیاز باشد از سقف عرشه فولادی مرکب با میلگرد استفاده می‌شود. گاهی‌ اوقات می‌توان به جای استفاده از میلگرد، از گل میخ‌ها در قسمت‌های میانی ورق فولادی استفاده کرد. گاهی اوقات نیز از ورق‌های آجدار استفاده می‌کنند که آج بزرگ آن‌ها باعث پیوند بین بتن و ورق شود.

مزایا

مزایای سقف عرشه فولادی باعث شده‌اند تا این نوع سقف به یکی از انتخاب‌های مهندسین برای ساخت سازه‌های بتنی و فولادی تبدیل شود. از جمله این مزایا می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • سقف عرشه فولادی به کاهش وزن سازه کمک می‌کند.
  • سبک بودن وزن ورق های گالوانیزه حمل و نگهداری آن‌ها را ساده‌تر می‌کند.
  • نیروی انسانی کمتری برای اجرای این سقف نیاز است.
  • چند سقف را می‌توان به صورت همزمان اجرا کرد.
  • اجرای سقف عرشه فولادی ارزان است.
  • سقف متال دک مقاومت بالایی در برابر حریق و آتش‌سوزی دارد.
  • این نوع سقف برای سقف‌های سنتی و تیرچه بلوک جایگزین مناسبی است.
  • متال دک با داشتن پوشش گالوانیزه، مقاومت بالایی در برابر شرایط جوی دارد.

معایب

  • نصب نادرست سقف متال دک ، احتمال لرزش سقف را افزایش می‌دهد.
  • در سازه‌های بتنی اجرای سقف عرشه فولادی مشکل است.
  • برای اجرای این نوع سقف به نیروی متخصص و ماهر نیاز است.

قیمت این نوع سقف

مهم‌ترین جز این نوع سقف، ورق گالوانیزه یا ورق عرشه فولادی و میلگرد فولادی است. قیمت هر یک از این مصالح به قیمت آهن وابسته است. در نهایت، هزینه اجرای سقف عرشه فولادی با دقت به قیمت عرشه فولادی، قیمت میلگرد و قیمت گل میخ مشخص می‌شود. 

سقف عرشه فولادی

گروه صنعتی فولاد کاران از سال ۱۳۷۰فعالیت خود را در زمینه‌ی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورق‌های آلیاژی , ورق‌های روغنی و سیاه و گالوانیزه‌ی هفت الماس ,آغاز نموده است . تلاش مجموعه فولادکاران در این مدت در جهت رضایتمندی و تامین دقیق سفارشات معطوف بوده است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام : https://www.instagram.com/folad_karan_tehran

فیسبوک: https://www.facebook.com/jamal.fazli.948

لینکدین: https://www.linkedin.com/in/jamal-fazli-65890a1b6

پینترست: https://nl.pinterest.com/fuladk

آپارات: https://www.aparat.com/FuladKaran

مطالعه مطالب بیشتر

میلگرد CK45
میلگرد

میلگرد CK45

میلگرد CK45 میلگرد CK45 یکی از انواع میلگردهای فولادی است که به دلیل ویژگی‌های فیزیکی و مکانیکی خاص خود، در

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *