تفاوت فولاد CK45 و MO40
تفاوت فولاد CK45 و MO40 در صنعت ساخت و تولید، انتخاب فولاد مناسب برای قطعات و تجهیزات مختلف از اهمیت
خانه » مقالات آموزشی » مقالات » روش های جوشکاری تیرآهن
روش های جوشکاری تیرآهن ؛ جوشکاری تیرآهنهای فولادی، یکی از روشهای متداول در تولید قطعات فلزی است که به دستیابی به اتصالات قوی و مقاوم در برابر فشار، حرارت و تنشها کمک میکند. این روش عموماً در صنایع مختلفی مانند ساختمانسازی، ساخت پل و تولید برخی ماشینآلات صنعتی استفاده میشود.
اصول و ضوابط جوشکاری تیرآهنها بسیار مهم هستند تا اتصالات قوی و مؤثری ایجاد شود. برای این منظور، ابتدا باید تمام سطحها و لبههای قطعات مورد جوشکاری تمیز و خالی از رطوبت، زنگزدگی و صدمات باشند. سپس با استفاده از روشهای مختلفی مانند جوشکاری قوس الکتریکی، جوشکاری گاز آرگون، جوشکاری اُکسی گاز و یا جوشکاری الکترومغناطیسی، اتصال بین تیرآهنها ایجاد میشود.
در صنایع مختلف از جوشکاری تیرآهن به دلیل سادگی و قابلیت اعمال در محلهای مختلف استفاده میشود. علاوه بر این، جوشکاری قطعات فولادی به دلیل قدرت و مقاومت بالا در برابر فشار، حرارت و تنشها، بهعنوان یکی از روشهای اتصال انواع تیرآهنهای فولادی در صنایع ساختمانی، خودروسازی، صنعتی و دریایی شناخته میشود.
تیرآهنهای فولادی مهمترین مصالح ساختمانی در ساخت سازههای اسکلت فلزی هستند. در این نوع سازهها، تیرآهن در نقشهایی همچون ستونهای اصلی و فرعی، تیرهای پشتیبان، دیوارهای پوششی و حتی تیرآهن راه پله مورداستفاده قرار میگیرد. ضمن اینکه، برای ساخت سازههای مرتفع، پلها و سازههای صنعتی بزرگ اغلب از تیرآهن دوبل در قالب ستون دوبل فلزی استفاده میشود. این نوع ستون از طریق جوشکاری مستقیم تیرآهنها و یا استفاده از ورقهای فولادی و اتصال آنها به دو تیرآهن ساخته میشوند. بنابراین، جوشکاری تیرآهن یک فرآیند رایج در ساختوسازهای عمرانی و صنعتی بوده و لازم است تا با اصول و نحوه انجام آن آشنا شویم.
مراحل جوشکاری تیرآهنها بستگی به نوع جوشکاری و نوع تیرآهن فولادی مورداستفاده دارد. اما اگر بخواهیم بهصورت کلی به این فرآیند بنگریم، باید مراحل زیر را برای جوشکاری تیرآهنها در دستور کار قرار دهیم:
روش های اتصال تیرآهن ها متنوع بوده که شامل اتصال مفصلی، گیردار، نیمه گیردار، تیر روی ستون، تیر داخل ستون و جوشکاری آنها به یکدیگر و یا سایر اجزا میشوند. دراینبین، جوشکاری تیرآهن محبوبترین روش بوده و درعینحال سادهتر از دیگر روشها نیز هست. تیرآهنها را با استفاده از تکنیکهای جوشکاری مختلفی میتوان به یکدیگر جوش داد. مهمترین روشهای جوشکاری تیرآهن شامل GTAW یا TIG، GMAW یا MIG و SMAW میشوند. هر یک از این روشها مزایا و معایب خاص خود را داشته و باید بر اساس شرایط و الزامات طراحی پروژه، دستورالعملهای جوشکاری و نقشهها انتخاب شوند.
روش های جوشکاری تیرآهن ؛ رعایت اصول و ضوابط پیش از جوشکاری تیرآهنها از اهمیت بسیاری برخوردار است زیرا عدم رعایت این موارد میتواند باعث کاهش کیفیت جوش و کاهش عمر مفید قطعه جوش شود. این اصول و قواعد شامل دستورالعملهای مربوط به نکات فنی مانند رعایت مقدار جریان و ولتاژ، نوع الکترود و مواد مصرفی، موقعیتهای جوشکاری، سرعت حرکت و نیز انتخاب بهترین روش جوشکاری متناسب با شرایط سرویس و شرایط محیطی میشوند. در ادامه، به مهمترین نکات پیرامون جوشکاری تیرآهن اشاره شده است:
روش های جوشکاری تیرآهن ؛ جوشکاری تیرآهن یک امر رایج بهمنظور اتصال این مقاطع به یکدیگر و یا سایر اجزای سازه است که باید مطابق دستورالعملها بوده و با دقت بالایی انجام شود. ساخت ستونهای دوبل فلزی، اتصال اجزای اصلی اسکلتهای فلزی، اتصال اجزای ماشینآلات صنعتی و غیره از مهمترین کاربردهای تیرآهن جوشکاری شده هستند. برای حصول یک جوش باکیفیت که ازنظر استحکام و دوام نیز قابلقبول باشد، باید علاوه بر انتخاب روش صحیح جوشکاری، نکات فنی مانند پیش گرم کردن قطعه، تمیزکاری سطوح، جریان و ولتاژ، نوع الکترود، سرعت حرکت الکترود جوشکاری و غیره نیز رعایت شوند.
۱- چرا محدوده ۶۵ تا ۲۶۰ درجه سانتیگراد در جوشکاری تیرآهن خطرناک است؟
در این محدوده ریسک احتمال وقوع پدیده ترک هیدروژنی در محل جوش تیرآهن وجود داشته که سبب افت خواص مکانیکی قطعه جوش میشود.
۲- بهترین روش برای جوشکاری تیرآهن کدام است؟
انتخاب روش مناسب جوشکاری باید بر اساس دستورالعمل WPS و با توجه به نقشههای جوش و طراحی و نیز شرایط سرویس و محیط پروژه انتخاب شود.
۳- از چه روشهایی برای بررسی کیفیت جوش تیرآهن میتوان استفاده کرد؟
بازرسی چشمی اولین قدم در بررسی کیفیت جوش است و پسازآن نیز میتوان با توجه به نیاز، شرایط و امکانات از تستهایی مانند مایع نافذ، ذرات مغناطیسی، تست رادیوگرافی، تست امواج اولتراسونیک و غیره استفاده کرد.
گروه صنعتی فولاد کاران از سال ۱۳۷۰فعالیت خود را در زمینهی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورقهای آلیاژی , ورقهای روغنی و سیاه و گالوانیزهی هفت الماس ,آغاز نموده است . تلاش مجموعه فولادکاران در این مدت در جهت رضایتمندی و تامین دقیق سفارشات معطوف بوده است.
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید:
اینستاگرام : https://instagram.com/foladkaran.tehran?igshid=MWZjMTM2ODFkZg==
فیسبوک: https://www.facebook.com/jamal.fazli.948
لینکدین: https://www.linkedin.com/in/jamal-fazli-65890a1b6
پینترست: https://nl.pinterest.com/fuladk
آپارات: https://www.aparat.com/FuladKaran
تفاوت فولاد CK45 و MO40 در صنعت ساخت و تولید، انتخاب فولاد مناسب برای قطعات و تجهیزات مختلف از اهمیت
تسمه CK45 چیست؟ تسمه CK45 یکی از محصولات فولادی مهم و پرکاربرد است که به دلیل خواص مکانیکی برتر و
لوله مانیسمان رده 80 چیست؟ مانیسمان رده 80 یا لوله مانیسمان رده 80، یکی از انواع لولههای بدون درز (Seamless)
به شما قول میدهیم که ایمیل شما بصورت امانت پیش ما خواهد بود و آن را به هیچ شرکت تبلیغاتی نخواهیم داد.
لطفا برای دریافت آخرین مطالب ارزشمند فولادکاران، ایمیلتان را در کادر روبرو وارد کرده و دکمه ارسال را فشار دهید.
استحکام سازه های خود را از ما بخواهید - پلی برای آینده محکم
گروه صنعتی توسعه تجارت فولاد کاران از سال ۱۳۷۰ فعالیت خود را در زمینهی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورقهای آلیاژی , ورقهای روغنی و سیاه و گالوانیزهی هفت الماس ,آغاز نموده است. همچنین این شرکت خدماتی چون برشکاری فولاد های آلیاژی با دستگاه های تمام اتوماتیک با پرسنل مجرب با بالاترین دقت و در سریعترین زمان ممکن و همچنین تابگیری انواع مقاطع فولادی اعم از ورق و میلگرد و چهار پهلو و … با دستگاه پرس قابل انجام میباشد.