تفاوت فولاد CK45 و MO40
تفاوت فولاد CK45 و MO40 در صنعت ساخت و تولید، انتخاب فولاد مناسب برای قطعات و تجهیزات مختلف از اهمیت
خانه » مقالات آموزشی » مقالات » بسته بندی ورق گالوانیزه
ورق گالوانیزه یکی از انواع ورقهای فولادی است که در صنایع گوناگون به خصوص در صنعت ساختمان بیشترین مصرف را دارد. شرکت سهامی فولاد مبارکه اصفهان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان ورق گالوانیزه در سطح کشور است. محصولات فولادی به صورت ورق یا کلافها به بازار فولاد عرضه میشوند.
بسته بندی محصولات فولادی از جمله ورق گالوانیزه به شیوههای متنوع انجام میشود. در ادامه این مطلب در مورد نحوه بسته بندی ورق گالوانیزه و نکات مرتبط با آن بیشتر آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید.
ورق گالوانیزه نوعی ورق فولادی که آن را با فلز روی میپوشانند. پوشش این محصول به دلیل افزایش استحکام، مقاومت در برابر خوردگی و خراب شدن و البته داشتن ظاهر مناسب انجام میشود. چنانچه بسته بندی ورق گالوانیزه طبق اصول و استاندارد مخصوص آن اجرا نگردد، این محصول با سرعت بالا تخریب میگردد و در نهایت خواص خود را از دست خواهد داد.
از مهمترین دلایل این امر ، محافظت در برابر تخریب و عدم آسیب به سطح ورق میباشد. همانطور که بیان شد، ورق گالوانیزه توسط پوششی از فلز روی بر سطح، دارای مقاومت بالایی در برابر آسیب و خوردگی میباشد. اگر این لایه هر چند نازک بر روی ورق از بین برود، محصول مقاومت خود را از دست میدهد و دچار خوردگی میگردد. در نتیجه هنگام انجام این کار باید استانداردهای مشخص رعایت گردد.
یکی از دلایل اصلی برای انجام این کار، حمل و نقل آسان آن است. ورقهای فولادی پس از تولید دارای ابعاد و اندازههای مختلف هستند که به همین دلیل جابجایی آنها با مشکلاتی روبرو است. اگر بستهبندی محصولات به درستی انجام نشود متاسفانه در حمل و نقل با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد. ورقهای گالوانیزه اغلب به صورت رول توسط تسمههای فولادی بسته و عرضه میشوند.
توجه به این نکته دارای اهمیت زیادی است. اگر این کار اصولی و با قاعده انجام گردد، مدت زمان نگهداری آن نیز افزایش مییابد. از آنجایی که تمامی لبهها و سطوح ورقهای گالوانیزه دارای فلز روی میباشد مقاومت در برابر زنگزدگی در این محصول افزایش مییابد. در نتیجه مدت زمان نگهداری ورق گالوانیزه در انبار نیز افزایش پیدا میکند.
برای بهدستآوردن وزن انواع ورق فولادی، یک فرمول ثابت وجود دارد که با داشتن حجم ورق، میتوان وزن آن را محاسبه کرد. در واقع، تنها تفاوتی که ورقهای گالوانیزه با ورقهای معمولی دارند، پوشش فلز «روی» بر سطح آن و تفاوت جزئی چگالی این ماده با متریال اصلی ورق، یعنی فولاد است.
ورقهای گالوانیزه به صورت رول یا کلاف بسته بندی میشوند. دقت در زمان حمل و نقل و توجه به محافظت از ورقهای فولادی در زمان انتقال به منظور پیشگیری از ایجاد خراش بر روی سطح دارای اهمیت بسیاری است. بسته بندی کلافها و ورقهای گالوانیزه به دلیل سهولت حمل و نقل و محافظت از سطح آن انجام میشود به همین دلیل از تسمههای فولادی استفاده میشود.
تسمههای فولادی در واقع همان ورقهای فولادی برشی به صورت نوارهای باریک و بلند است. این تسمهها در خطوط بسته بندی کاربرد دارند. هنگام باز نمودن تسمه از کلافها باید از کشش آن خودداری نماییم. زیرا در صورت پارگی ممکن است به اشخاص نزدیک به آن آسیب وارد شود.
بسته بندی کردن مانند سایر مراحل خرید و انتخاب محصول با کیفیت بالا و قیمت مناسب داری اهمیت بسیاری است. در این قسمت به انواع روشهای بستهبندی ورق گالوانیزه خواهیم پرداخت. ورق گالوانیزه تولید شده پس از عبور از مرحله کنترل کیفی و تایید بازرسان این بخش وارد مرحله بستهبندی خواهد شد. در این مرحله برای بسته بندی محصول نهایی از تسمه فولادی، تسمه گالوانیزه، ورق کاغذی، مقوا و پالتهای چوبی استفاده میشود. ورقهای گالوانیزه در مرحله پایانی فرایند تولید رول شده و با کمک تمسهها محکم میشوند. تسمهها در اطراف محصول به صورت محیطی و یا شعاعی پیچیده شده و از باز شدن رول محصول جلوگیری میکند.
نحوه بسته بندی ورق گالوانیزه بر اساس نوع تسمه و متریال مصرفی به ۵ دسته تقسیم میکنند.
یکی از سادهترین نوع بسته بندی ورق گالوانیزه است. در این حالت تنها لبههای داخلی و خارجی ورق محافظت میشود. مقدار ایمنی این روش به دلیل عدم پوششهای محافظ سطحی در درجه پایینی قرار دارد. با توجه به نگهداری ورق گالوانیزه به مدت طولانی در انبار این روش توصیه نمیگردد.
این روش به دلیل پوشش کامل تمامی سطوح ورق گالوانیزه توسط ورقهای محافظ یکی از پرکاربردترین روشها میباشد. یکی دیگر از قابلیتهای این روش بهره گیری از کاغذهای ضد آب به منظور محافظت از لبههای داخلی و خارجی ورق است. با وجود این قابلیت میتوان این محصول را در مدت زمان طولانیتری در انبار نگه داریم. در این روش استفاده از دو تسمه محیطی و چهار تسمه شعاعی در محکم نمودن رولها از استحکام بالایی نسبت به روش قبلی برخوردار است.
این شیوه عملکردی مشابه با بسته بندی ۶۲۱ دارد. تنها تفاوت موجود بین این دو روش مصرف پالت چوبی در زیر رولهای ورق گالوانیزه میباشد. استفاده از پالت چوب به دلیل جلوگیری از حرکت خود به خودی ورقها و هم چنین سهولت جابجایی، حمل و نقل و صادرات محصول فولادی است.
بسته بندی ۶۴۱ به دلیل پوشش دهی مخصوص ورقهای گالوانیزه توسط کاغذ ضد آب به عنوان کاملترین نوع بسته بندی به شمار میآید. در این روش تمام سطوح ورق، لبههای داخلی و خارجی کاور میگردد. از این رو میتوان در مدت زمان طولانیتری در انبارها از ورق گالوانیزه نگهداری نمود. در این شیوه رول محصول با سه تسمه محیطی و شش تسمه شعاعی محکم میگردد. که ضریب ایمنی در حمل و نقل را افزایش میدهد. این روش بسیار پر هزینه است. نهایتا این روش برای مصرف برخی از کاربردها مقرون به صرفه نخواهد بود.
این روش مانند روش سری ۶۴۱ عمل میکند. با این تفاوت که از این روش بیشتر برای صادرات به کشورهای دیگر استفاده میشود. میزان محافظت سطحی و لبهای در این شیوه در مقدار حداکثری خود قرار دارد. علاوه بر این به منظور تسهیل حمل و نقل ورق گالوانیزه، پالت چوب مورد استفاده قرار میگیرد.
بسته بندی ورق گالوانیزه بر اساس استاندارد و قوانین مشخص انجام میگردد. عدم رعایت نکات مربوط به بستهبندی و هم چنین نکات ایمنی میتواند منجر به ایجاد خسارت با هزینههای گزاف شود. برخی از نکاتی که باید به آنها توجه گردد تا آسیبهای مالی و جانی کمتری شود به شرح زیر میباشند:
ورقهای گالوانیزه رول توسط انواع تسمهها محکم میشوند. تسمهها در اثر کشیده شدن ممکن است پاره شده و موجب وارد شدن آسیب به کارگران شود. به منظور حمل و نقل و جابجایی محصول ضمن بهره مندی از ابزار مخصوص، از کشیدن تسمهها بر روی زمین پرهیز گردد.
ایمنی در کار همیشه حرف اول را میزند. به همین منظور در بسته بندی ورق گالوانیزه تمامی کارگران باید از کلاه ایمنی، دستکش، کفش مخصوص و عینک مناسب استفاده نمایند. به دلیل تیز بودن لبههای ورق و وزن بالای آنها تجهیز نمودن کارگران به تمام وسایل ضروری است.
ورقهای گالوانیزه در اثر مجاورت با رطوبت تخریب میشوند. توجه به نوع تهویه مناسب در انبارها از محصول در برابر شوره محافظت مینماید.
ورق گالوانیزه به عنوان یکی از پرکاربردترین محصولات فولادی در صنایع گوناگون به خصوص صنعت ساختمانسازی شناخته میشود. لزوم بسته بندی اصولی و بر اساس استاندارد این محصول میتواند در کیفیت مطلوب این محصول نقش به سزایی داشته باشد. شیوههای متفاوتی بر اساس میزان پوشش دهی و محافظت برای ورقهای گالوانیزه وجود دارد.
گروه صنعتی فولاد کاران از سال ۱۳۷۰فعالیت خود را در زمینهی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورقهای آلیاژی , ورقهای روغنی و سیاه و گالوانیزهی هفت الماس ,آغاز نموده است . تلاش مجموعه فولادکاران در این مدت در جهت رضایتمندی و تامین دقیق سفارشات معطوف بوده است.
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید:
اینستاگرام : https://instagram.com/foladkaran.tehran?igshid=MWZjMTM2ODFkZg==
فیسبوک: https://www.facebook.com/jamal.fazli.948
لینکدین: https://www.linkedin.com/in/jamal-fazli-65890a1b6
پینترست: https://nl.pinterest.com/fuladk
آپارات: https://www.aparat.com/FuladKaran
تفاوت فولاد CK45 و MO40 در صنعت ساخت و تولید، انتخاب فولاد مناسب برای قطعات و تجهیزات مختلف از اهمیت
تسمه CK45 چیست؟ تسمه CK45 یکی از محصولات فولادی مهم و پرکاربرد است که به دلیل خواص مکانیکی برتر و
لوله مانیسمان رده 80 چیست؟ مانیسمان رده 80 یا لوله مانیسمان رده 80، یکی از انواع لولههای بدون درز (Seamless)
به شما قول میدهیم که ایمیل شما بصورت امانت پیش ما خواهد بود و آن را به هیچ شرکت تبلیغاتی نخواهیم داد.
لطفا برای دریافت آخرین مطالب ارزشمند فولادکاران، ایمیلتان را در کادر روبرو وارد کرده و دکمه ارسال را فشار دهید.
استحکام سازه های خود را از ما بخواهید - پلی برای آینده محکم
گروه صنعتی توسعه تجارت فولاد کاران از سال ۱۳۷۰ فعالیت خود را در زمینهی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورقهای آلیاژی , ورقهای روغنی و سیاه و گالوانیزهی هفت الماس ,آغاز نموده است. همچنین این شرکت خدماتی چون برشکاری فولاد های آلیاژی با دستگاه های تمام اتوماتیک با پرسنل مجرب با بالاترین دقت و در سریعترین زمان ممکن و همچنین تابگیری انواع مقاطع فولادی اعم از ورق و میلگرد و چهار پهلو و … با دستگاه پرس قابل انجام میباشد.