انواع سازه های از پیش ساخته

انواع سازه های از پیش ساخته ، یکی از پدیده‌های جالب در صنعت ساخت‌ و ساز، سازه پیش‌ساخته است که انواع مختلفی دارد. سازه‌های پیش‌ساخته به دلیل مزایای بسیار زیادشان نسبت به سایر سازه‌ها، اغلب در نمایشگاه‌های ساختمان علاقه‌مندان زیادی را به خود جذب می‌کنند. یکی از این مزایا این است که با استفاده از این روش، می‌توان قطعات مختلف را جدا کرد و به مکان‌های مختلف منتقل کرد بدون هیچ مشکلی. به همین دلیل، پیمانکاران و مالکان بیشتر به سمت روش‌های پیش‌ساخته کردن ساخت و ساز مورد نظرشان تمایل پیدا کرده‌اند. زیرا با این روش، بدون محدودیت در خلاقیت، می‌توانند آنچه در ذهن دارند را با هزینه پایین اجرا کنند.

انواع سازه های پیش ساخته ؛ تعریف ساختمان پیش ساخته

ساختمان یا سازه پیش ساخته به انگلیسی آن را prefabricated یا به اختصار prefab می گویند. ، این سازه ها با استفاده از قطعات ازپیش‌ تولید و حاضر و‌ آماده ایجاد می‌شوند. اجزای این سازه همگی از پیش در کارخانه ساخته شده‌اند. در مرحله‌ی بعد، در محل، یا به عبارتی سرِ زمین، قطعات، حمل و مونتاژ می‌شوند تا یک بنای کامل را تشکیل دهند. به عبارت دیگر، این سازه ها مونتاژ اجزای آماده‌اند. که نیازی به عملیات اضافی، مانند برش یا اتصال، در محل ساختمان ندارند.

مصالح سازه های پیش ساخته

انواع مصالح این سازه ها عبارتند از:

  •  پنل‌های بتنی
  •  قاب‌های فولادی
  •  فرآورده‌های چوبی

خانه پیش‌ ساخته با چوب

این سازه های چوبی قیمت کمتری در مقایسه با انواع دیگر دارد. اما در کل قیمت خانه های که با این روش ایجاد می گردد ، بسیار کمتر از انواع قدیمی و سنتی با مصالح بنایی است. از طرفی سیستم‌های الواری می‌توانند نسبتاً سنتی باشند، زیرا ساخت‌و‌ساز آنچه را که باید در محل با استفاده از اجزایی مانند گل میخ‌های چوبی و غلاف‌های طرح چوب پلاستیکی تولید شود، ممکن می‌کنند. در خانه پیش ساخته چوبی از تیرهای‌ چوب استفاده می کنند. که دهانه‌های بلندتری را با تیر نسبتاً سبک وزن اجرایی می‌کنند. گزینه دیگر، سیستم های پانل عایق سازه‌ای است که از گل میخ های کمتری استفاده می‌کنند و تا حدی به پیوند بین هسته عایق صلب و مواد روکش بیرونی برای استحکام متکی‌اند.

خانه پیش ساخته فولادی

در روش‌های ساخت‌ و تولید مدرن با پروفیل فولادی برای خانه ها در این سازه ها ، معمولاً از فولاد گالوانیزه سبک استفاده می‌شود. به لحاظ اقتصادی سنجیده‌تر ‌هم ارزیابی می‌شوند. قیمت ورق گالوانیزه هرچند از چوب بیشتر است اما استحکام بالایی دارد و در اقلیم‌های مرطوب، دوام بهتری را خواهد داشت.

انواع سازه های از پیش ساخته

پنل های بتنی پیش‌ساخته

دیوارهای پیش ساخته بتنی یکی از high-class ترین انواع ساختمان‌ های پیش ساخته را ارائه می‌دهند. این دیوارها روی ریل‌های فولادی سوار می‌شوند و گاهی قابلیت جابه‌جایی دارند. به لحاظ فن تولید، بتن پیش‌ساخته یک فرآورده ساختمانی است که با ریخته‌گری بتن در قالب، شکل‌ می‌گیرد و قابلیت استفاده مجدد هم دارد. این اجزاء پیش‌ساخته بتنی رنگ‌های متنوعی دارند که با کامپیوتر و به لطف پیشر‌فت هنر دیجیتالی نقش و نگارهای ساده‌‌شده‌ی زیبایی را به خود گرفته‌اند.

انواع سازه های پیش ساخته

کلا ما دو نوع سازه داریم که به صورت پیش‌ساخته تولید می‌شوند:

  •  سیستم مدولار
  •  سیستم LSF
  •  سیستم پنلی

هرسه‌ی این روش‌ها مزایا و معایبی دارند. به همین جهت توصیه ما این است که از مزایای هرسه رو‌ش برای فائق آمدن به کم‌وکاست‌های دیگری استفاده کنید. این‌ امر، نیازمند هوشمندی و شناخت بالای هریک از این متد‌های ساخت‌وتولید پیش‌ساخته است.

تفاوت سیستم مدولار و سیستم پانلی

مزیت اصلی ساخت‌و‌ساز مدولار، صرفه‌جویی در زمان و بازگشت سریعتر سرمایه‌گذاری است. ساخت‌وساز مدولار امکان مونتاژ صنعتی را دارد. که همزمان با آماده سازی سایت اتفاق می‌افتد. این امر کل زمان لازم برای ساخت یک سازه را می‌توان به طور چشمگیری کاهش داد. از طرف دیگر، عیب اصلی ساخت و ساز پانلی هزینه‌های زیاد برای حمل‌و‌نقل پانل‌هاست. این ممکن است در نهایت آن‌ها را گران‌تر از زمانی بکند که سازنده آنها را خودش درمحل ساخته باشد. اما حتی با این وجود، هنوز هم‌صرفه‌جویی در زمان وجود دارد. ایراد عمده دیگر در کنترل کیفیت است. گاهی پنل‌ها در محل اجرا کمی دچار اعوجاج می‌شوند. برای همین بهتر است از سیستم مدولار استفاده کنید اما از مزایای سیستم پنلی هم بهره‌ببرید.

چون این روش مزایای زیادی دارد که بخش عمده‌ی آن مربوط به خاصیت انعطاف‌پذیری و سرعت اجرای تیغه‌هاست. پنل‌ها امکان استفاده از رنگ‌های کامپیوتری را به شما می‌دهند. همچنین، می‌توانید از ورق رنگی برای تنوع بیشتر روی پانل‌ها استفاده کنید.البته دومی را در سیستم مدولار هم خواهید داشت. به کمک تکنولوژی در این سازه ها یک محصول با کیفیت و همگن به لحاظ سازه‌ای خواهید داشت. بین سیستم مدولار و پانلی با سیستم دیگر که ال‌اس‌اف نام دارد تفاوت‌هایی وجود دارد که در بخش بعدی این مطلب به آن پرداخته‌ایم.

تفاوت سیستم‌های مدولار و پانلی با سازه lsf

سازه LSF نوع جدیدی از این سازه ها می باشد. که به لطف پروفیل‌های مقاوم فولادی و گاهی آلیاژهای آلومینیوم، به خصوص برای قاب‌ پنجره‌ و چارچوب‌ها، امکان ایجاد یک سازه سبک، پایدار و سازگار با محیط زیست را فراهم می‌کنند.سازه های LSF به سرعت اجرا می‌شوند و در شرایط بحرانی بهترین انتخاب برای تولید انبوه مسکن برای کسانی محسوب می‌شوند که به طور مثال بعد از یک طوفان یا حادثه طبیعی خانه و کاشانه خود را از دست داده‌اند. بارزترین ویژگی این سازه‌ها استفاده از مقاطع فولادی جدار نازک است که به کمک عملیات نورد سرد تولید شده‌اند. مقرون‌به‌صرفه‌ بودن و مقاومت لرزه‌ای بالا دو ویژگی‌ اصلی چنین سیستم‌های پیش‌ساخته‌ای است. شما می‌توانید بخشی از انواع سازه فلزی را با کمک این روش اجرا کنید. به این معنی که حتما نباید همه‌ی یک بنا از روش‌ این سازه ها تولید گردیده ‌باشد.

انواع سازه های پیش ساخته ؛ مزیت های این سازه ها

این سازه ها مزیت‌های جالب توجهی دارند. در این بخش قصد داریم تا شما را با این امتیازات غیرقابل قیاس بیشتر آشنا کنیم.

سازگاری زیست محیطی

به نسبت با مثلا سازه بتن‌ آرمه که فونداسیون عمیقی را در دل زمین نیاز دارد، این سازه ها با محیط زیست سازگارند.
در واقع، پیش ساختگی، خطر کمتری در رابطه با مشکلات ناشی از ایجاد آلودگی، از بین رفتن رطوبت در مناطق جنگلی و سایر خطرات زیست محیطی ایجاد می‌کند، زیرا کارگران کارهای اصلی را در محیط‌های تحت کنترل کارخانه ایجاد انجام می‌دهند.

بهره برداری حداکثری از تکنولوژی ساخت و تولید و مدل‌سازی

باید گفت صنعت ساختمان به دلیل نوآوری در تکنولوژی ساخت و‌ساز، پیش ساختگی و مدولارسازی را دوباره اختراع کرده است. فناوری BIM (مدل سازی اطلاعات ساختمان) ابزار مفیدی است که صنعت ساختمان را از نظر زیست محیطی پایدارتر و اقتصادی‌تر می‌کند. BIM فناوری و ساخت و ساز را ترکیب می‌کند تا به پیمانکاران و شرکت ها کمک کند تا محدوده پروژه را تجسم کنند. ادغام فناوری و ساخت و ساز می‌تواند تفاوت‌های هزینه و مواد را در پی داشته باشد. بنابراین می‌تواند هزینه‌های مصالح ساختمانی و اتلاف ساعات کار را کاهش دهد. اخیراً، متریال در این روش از مهندسی ساختمان هم بسیار بهبود یافته‌اند. تا سازه‌ها و مجموعه‌های پیش‌ساخته به اندازه ساختمان‌های سنتی مستحکم شوند. و بدین شکل، تفاوت اسکلت فلزی و بتنی با ساختمان‌ های پیش‌ساخته کمتر و کمتر شود.

حوادث کمتر، امنیت بیشتر

اگرچه کارگاه‌های ساخت‌و‌ساز ایمنی را در اولویت قرار می دهند، اما کارگران به دلیل تغییر شرایط زمین، شرایط مربوط به آب و هوا و باد، بیشتر آسیب می‌بینند. به این اعتبار، ساخت‌و‌ساز یک صنعت پرحادثه است. بنابراین، پیمانکاران می‌خواهند روند‌ها و روش‌های ایمن‌تری را جا بیندازند. با این سازه ها ، میزان بروز حوادث از آنجایی که بخش عمده‌ی کار در محیط ایمن‌کارخانه انجام می‌گیرد، تا میزان بالایی کم می‌شود. همچنین برای ساکنان در همسایگی، میزان بروز حوادث بسیار پایین می‌آید.

قیمت پایین این سازه ها

قیمت خانه های در این روش خیلی مناسب می‌باشد. درواقع، صنعت ساختمان سالانه با افزایش هزینه‌های ساخت‌و‌ساز مواجه است که سال‌به‌سال حاشیه سود را کمتر می‌کند. این سازه ها هزینه کار را کاهش می‌دهد. و هزینه‌های فزاینده مصالح را جبران می‌کند. نگاهی به قیمت تیرآهن، قیمت پروفیل، و ورق رنگی در بازار امروز ، تصویر بهتری از آنچه بیان گردید حاصل می کند.

کیفیت تضمینی

روند‌های صنعتی در کارخانه تولید این سازه ها ، در مقایسه با ساخت و ساز سنتی در محل، تضمین کیفیت بیشتری را در پی ‌دارند. بخش‌های مختلف این سازه ها در یک محیط کارگاهی کنترل و تهیه می‌گردند. که از استانداردهای مشخص پیروی می‌کنند. بنابراین، با کیفیت همیشه یک‌شکل تولید می‌شوند. چون ورودی دقیقا یکی و خروجی هم به تبع آن یکی است.

سبکی این سازه ها ، مزیتی بزرگ برای آن ها

وزن میلگرد، وزن بتن، وزن بار مرده و زنده؛ همه‌ی این‌ها در این سازه ها معنای متفاوتی دارند. چون اینجا ما با یک پدیده بسیار سبک مواجهیم. شما می‌توانید با خیال راحت این سازه ها را در مناطقی که به نوعی در کرانه‌اند تا روی زمین‌های نه چندان مناسب اجرا کنید.

صرف زمان کم برای ساخت

با این روش ، زمان بسیار کمتری برای ساخت در مقایسه با ساخت و ساز با بتن درجا صرف می‌شود. در واقع، در مقایسه با ساخت و ساز سنتی که در محل پروژه از صفر تا صد کار اجرا می‌گردد، کمتر از نیمی از زمان را نیاز دارید.

این سازه ها به دلایلی زمان کمتری را نیاز دارد:

  •  حذف روزهایی که با شرایط نامساعد آب‌و‌هوایی در محل روبه‌رو هستیم .
  •  ساخت همزمان چند مجموعه.

زمان ساخت‌و‌ساز کوتاه‌تر به شرکت‌های ساختمانی امکان می‌دهد پروژه‌های متعددی را به طور همزمان انجام دهند.

انواع سازه های از پیش ساخته
گروه صنعتی فولاد کاران

گروه صنعتی فولاد کاران از سال ۱۳۷۰فعالیت خود را در زمینه‌ی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورق‌های آلیاژی , ورق‌های روغنی و سیاه و گالوانیزه‌ی هفت الماس ,آغاز نموده است . تلاش مجموعه فولادکاران در این مدت در جهت رضایتمندی و تامین دقیق سفارشات معطوف بوده است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام : https://www.instagram.com/folad_karan_tehran

فیسبوک: https://www.facebook.com/jamal.fazli.948

لینکدین: https://www.linkedin.com/in/jamal-fazli-65890a1b6

پینترست: https://nl.pinterest.com/fuladk

آپارات: https://www.aparat.com/FuladKaran

مطالعه مطالب بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *