مقالات آموزشی

استاندارد جوشکاری میلگرد

استاندارد جوشکاری میلگرد

میلگرد یکی از مصالح مورد استفاده برای صنعت ساختمان سازی، صنعت کشتی سازی، صنعت خودرو سازی و غیره به شمار می‌رود که در انواع متنوعی در بازار موجود است. در برخی از موارد برای رسیدن به هدف مورد نظر باید اقدام به جوشکاری میلگرد کرد. استاندارد جوشکاری میلگرد در هنگام جوشکاری کردن از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا می‌توان گفت مقاوم بودن میلگردها و جوشکاری صحیح آن‌ها باعث می‌شود ساختمان‌ها مقاوم‌تر باشند. در صنایعی مانند صنعت ساختمان سازی که مقاومت ساختمان با جان انسان‌ها در ارتباط است، رعایت استاندارد جوشکاری میلگرد از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مقاله قصد داریم به استاندارد جوشکاری میلگرد و موضوعاتی در این زمینه بپردازیم. به همین دلیل برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با ما همراه باشید.

استاندارد جوشکاری میلگرد 2 - استاندارد جوشکاری میلگرد

جوش پذیری میلگرد

در هنگام ساخت ساختمان‌های بلند جوش پذیری میلگرد یکی از مسائلی است که باید حتماً مورد بررسی قرار بگیرد و از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا در هنگام ساخت ساختمان‌ها حتماً باید میلگردهای مختلف به یکدیگر جوش داده شوند. با توجه به این مورد یکی از مهم‌ترین سوالاتی که برای بسیاری از افراد پیش می‌آید این است که جوش پذیری میلگرد چگونه است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت جوش پذیری میلگرد به نوع میلگرد مورد نظر بستگی دارد که در اینجا انواع متفاوت میلگرد را با توجه به جوش پذیری بررسی می‌کنیم:

  • میلگرد a1 : این محصول را می‌توان یکی از انواع میلگردهایی دانست که دارای خاصیت جوش پذیری بسیار مناسبی است. این محصول به دلیل دارا بودن انعطاف پذیری بالا برای استفاده برای جوش دادن کاملاً مناسب است.
  • میلگرد a2: این میلگرد حالتی نیمه خشک دارد. این محصول جوش پذیری چندان مناسبی ندارد و به همین دلیل بهتر است برای جوش دادن مورد استفاده قرار نگیرد. اگر در مواردی نیاز به جوشکاری این میلگرد شد می‌توان جوش کاری را انجام داد اما این کار چندان توصیه نمی‌شود.
  • میلگرد a3: یکی دیگر از انواع میلگرد است که دارای حالت کاملاً خشک است. این محصول به هیچ عنوان جوش پذیری ندارد و به هیچ عنوان نباید از جوشکاری روی آن استفاده شود. در صورتی که افراد بخواهند اقدام به جوشکاری روی این نوع میلگرد نمایند به دلیل شکننده بودن محصول خیلی راحت محصول می‌شکند و دیگر قابل استفاده نیست.
  • میلگرد a4: در زمان‌های گذشته این میلگرد مانند میلگرد a3 قابلیت جوش پذیری نداشت. اما امروزه از تکنولوژی‌هایی برای ساخت این محصول استفاده می‌شود که جوش پذیری آن‌ها را مانند میلگرد a2 امکان پذیر کرده است. اما هنوز هم استفاده از جوش کاری روی این میلگرد توصیه نمی‌شود.
استاندارد جوشکاری میلگرد

شرایط اتصال جوشی میلگرد

اتصال جوشی میلگرد یکی از مواردیست که به دلیل کوتاه بودن میلگرد‌ها انجام می‌شود و از اهمیت زیادی برخوردار است. زیرا اگر میلگرد کوچک باشد نمی‌توان از آن برای موارد مختلف استفاده نمود. دقت به شرایطی در هنگام اتصال جوشی میلگرد از اهمیت بالایی برخوردار است برای مثال برخی از شرایط اتصال جوشی میلگرد موارد زیر هستند:

  • برای اتصال جوشی میلگرد هیچگاه نباید دمای هوا زیر صفر درجه سانتی‌گراد باشد. زیرا در این صورت اتصال به هیچ عنوان خوب برقرار نمی‌شود و امکان جداشدن میلگردها در هنگام متحمل شدن فشار وجود دارد.
  • قبل از عملیات جوشکاری حتماً باید برای اتصال جوشی میلگرد تمامی قسمت‌هایی که در معرض جوشکاری قرار می‌گیرند به صورت کامل تمیز شوند . و چربی و مواد اضافه از روی آن ها پاک شود.
  • در تمامی قسمت‌های این محصول حتماً باید از روش جوش یکسانی استفاده شود.

میلگردهای مناسب جوشکاری

میلگردها معمولاً با ترکیب‌های شیمیایی متفاوت تولید و روانه بازار می‌شوند و امکان جوش پذیری آن‌ها به میزان کربن استفاده شده در آن‌ها بستگی دارد. اگر در میلگردی که کمتر از ۰.۵۱ درصد کربن استفاده شده باشد امکان جوشکاری روی آن وجود دارد. در غیر این صورت به هیچ عنوان نباید عمل جوشکاری را روی محصول انجام گردد. با توجه به موردی که در بالا به آن اشاره کردیم برای جوشکاری انواع مختلف میلگرد در ابتدا باید به جدول ترکیبات آن مراجعه نمود.

اگر مشاهده کردید که درصد کربن از مقدار گفته شده در بالا کمتر بود به راحتی می‌توانید عمل جوشکاری روی محصول انجام دهید. در غیر این صورت به هیچ عنوان نباید جوشکاری کنید‌. به صورت کلی میلگرد در هر نوعی که باشد، ساده، آجدار، جناغی و غیره نوع ظاهر میلگرد به هیچ عنوان نمی‌تواند روی جوش پذیری آن تاثیر داشته باشد و تنها درصد ترکیبات شیمیایی موجود در آن در این مورد تاثیر گذار است.

استاندارد جوشکاری میلگرد 4 - استاندارد جوشکاری میلگرد

روش‌های جوشکاری میلگرد

جوشکاری میلگرد دارای روش‌های متفاوتی است که به صورت کلی می‌توان آن را در چهار دسته‌بندی قرار داد:

  1. جوشکاری فورجینگ: جوشکاری فورجینگ که با نام جوشکاری سر به سر تحت فشار نیز شناخته می‌شود یکی از روش‌های جوشکاری میلگرد است که در آن در ابتدا لبه‌های میلگرد را در حدود ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ درجه سانتی‌گراد گرم می‌کنند. در این حرارت لبه‌های میلگرد به حالت خمیری شکل در می‌آید و امکان اتصال بین آن‌ها وجود دارد. با استفاده از ابزار آلات خاص میلگردها را روی یکدیگر قرار داده و فشرده می‌کنند تا میلگرد به صورت کامل به یکدیگر متصل شود.
  2. جوشکاری سر به سر مستقیم: این جوشکاری معمولاً در میلگردهایی اتفاق می‌افتد که قطر آن‌ها بیشتر از ۱۹ میلی‌متر است. در این روش از جوشکاری می‌توان جوشکاری را هم به صورت عمودی و هم به صورت افقی انجام داد.
  3. جوشکاری سر به سر غیر مستقیم: در این روش از سایر مقاطع فولادی برای جوشکاری استفاده می‌شود. برای مثال از ورق سیاه و نبشی برای جوشکاری سر به سر غیر مستقیم استفاده می‌شود‌‌.
  4. اتصال پوششی جوش شده: در این روش میلگردهایی با قطر کمتر از ۱۹ میلی‌متر به یکدیگر اتصال داده می‌شوند. میلگردهایی که با استفاده از این روش به یکدیگر متصل می‌شوند، معمولا مقداری همپوشانی دارند.

استاندارد جوشکاری میلگرد

استاندارد جوشکاری میلگرد مجموعه دستورالعمل‌های است که در هنگام جوشکاری میلگردها باید به آن توجه شود. برای مثال برخی از استانداردها موارد زیر هستند:

  • جوشکاری فورجینگ حتماً باید در محیط‌های کارگاهی و کارخانه‌ای و روی میلگردهای ۱۰ سانتی‌متر و بالاتر انجام شود.
  • اتصال جوشی پهلو به پهلو تنها باید در میلگردهایی با اندازه ۶ تا ۳۶ سانتی‌متر انجام شود.
  • اتصال جوشی پهلو به پهلو را تنها باید روی میلگرد‌های نورد شده انجام داد.
استاندارد جوشکاری میلگرد
گروه صنعتی فولاد کاران

گروه صنعتی فولاد کاران از سال ۱۳۷۰فعالیت خود را در زمینه‌ی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورق‌های آلیاژی , ورق‌های روغنی و سیاه و گالوانیزه‌ی هفت الماس ,آغاز نموده است . تلاش مجموعه فولادکاران در این مدت در جهت رضایتمندی و تامین دقیق سفارشات معطوف بوده است.
ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:
اینستاگرام : https://instagram.com/foladkaran.tehran?igshid=MWZjMTM2ODFkZg==
فیسبوک: https://www.facebook.com/jamal.fazli.948
لینکدین: https://www.linkedin.com/in/jamal-fazli-65890a1b6
پینترست: https://nl.pinterest.com/fuladk
آپارات: https://www.aparat.com/FuladKaran

مطالعه مطالب بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که موضوع گوگل است Privacy Policy and Terms of Use.

من با این شرایط موافق هستم .

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من