تفاوت فولاد CK45 و MO40
تفاوت فولاد CK45 و MO40 در صنعت ساخت و تولید، انتخاب فولاد مناسب برای قطعات و تجهیزات مختلف از اهمیت
خانه » مقالات آموزشی » فولاد » لوله فولادی » کشش لوله های فولادی
کشش لوله های فولادی ، لوله های فولادی عموما با اشکال ساده تولید می شوند. تا دست تولید کننده برای ایجاد شکل مورد نظر باز باشد. در اکثر مواقع لوله ها پیش از تولید به منظور ایجاد همین تغییرات ظاهری تحت انواع فرآیندها قرار می گیرند. کشش لوله هم یکی از همین فرآیندهای کاربردی است که با هدف تنظیم ابعاد داخلی، خارجی و قطر انجام می شود. این فرآیند سطحی با کیفیت ، ابعادی دقیق و مقاومت سرد کاری را به قطعه می افزاید.
با توجه به هدف، از چهار روش گوناگون برای کشش استفاده می شود. در هر کدام از این روش ها به گونه ای متفاوت از قالب و مندرل استفاده می شود. قالب مورد استفاده باید به قدری مقاوم باشد که بتواند فشار و حرارت ناشی از کشش فلز را تحمل کند. به همین دلیل این قالب ها عموما از آهن آلیاژی یا تنگستن کاربید ساخته می شوند. گرچه به کمک مندرل می توان ابعاد لوله را با دقت بیشتری تحت کنترل داشت. اما در عین حال با وجود مندرل به انرژی بیشتری برای کشش نیاز هست. در ادامه چگونگی انجام هر کدام از این روش ها و نقاط ضعف و قوتشان را بررسی خواهیم کرد.
کشش لوله های فولادی ، در این روش لوله به سادگی با عبور از میان قالب کشیده می شود. و ابعاد خارجی آن با توجه به ابعاد قالب تنظیم می شود. کنترلی بر تغییرات ابعاد داخلی و ضخامت وجود ندارد. ضخامت لوله طی کشش تا حدی تغییر خواهد کرد. گر چه فروکشش لوله اررزان ترین و ساده ترین روش کشش است اما به دلیل تغییر ضخامت ناخواسته، کیفیت سطحی خوبی ایجاد نمی کند. لوله های نازک که نسبت ضخامت اولیه به شعاع خارجی اولیه شان کمتر از ۰.۳۳ است در کشش افزایش ضخامت خواهند داشت.
این نسبت اگر بیشتر از ۰.۳۳ باشد کشش با کاهش ضخامت همراه خواهند بود و در صورتی که نسبت برابر با ۰.۳۳ باشد تغییرات ضخامت بسیار ناچیز است. برای عبور بخش جلویی لوله از درون قالب دو روش سنتی و نوین وجود دارد. در روش سنتی سر کوبی به صورت دستی انجام می شد. و باعث هدر رفت چیزی در حدود ۲۰۰ میلی متر از طول لوله می شود اما در روش نوین این سرکوبی ماشینی انجام می شود و هدر رفت را به حداقل میرساند.
کشش لوله های فولادی ، در این روش مندرل به صورت شناور درون لوله قرار دارد . و موقعیت آن نسبت به قالب توسط نیروی های اعمال شده تنظیم می شود. مندرل در نقطه ای قرار خواهد گرفت که تمامی نیرو ها در تعادل باشند. نیروی اصطکاک تلاش می کند مندرل را به داخل هل بدهد در حالی که نیروی اعمال شده آن را به سمت بیرون می کشد. در صورت تغییر شرایط اصطکاکی اگر مندرل از بیرون کنترل نشود به داخل قالب کشیده خواهد شد در این شرایط ضخامت لوله کاهش پیدا می کند و اصطکاک بیشتر می شود. شکل خارجی مندرل به گونه ای طراحی می شود که با توجه به ضخامت بتواند موقعیت قرار گیری خود را کنترل کند. این روش برای لوله مبلی و سنگین با طول زیاد مناسب است.
عملیات کشش لوله های فولادی ، در این روش از مندرل برای تنظیم ابعاد داخلی استفاده می شود. کشش با مندرل ثابت قدیمی ترین متد برای کشش لوله است که بهترین کیفیت سطح را هم بین تمامی روش ها ایجاد می کند. در این نوع کشش، لوله از بین قالب و مندرل کشیده می شود. موقعیت مندرل درون لوله توسط دسته ای که به انتهای آن وصل شده تنظیم می شود. و با هدف تغییر ضخامت و ابعاد داخلی جابجا می شود. ابعاد خارجی بر اساس ابعاد قالب تنظیم می گردد. و با کشش کیفیت سطح داخل و خارج به یک اندازه بهبود پیدا می کند. فشار کششی مورد نیاز در این روش بیشتر از فروکشش لوله (روش نخست) است چرا که تغییر ضخامت و اصطکاک بین لوله و مندرل بیشتر است.
کشش لوله های فولادی ، در این روش هم، از مندرل برای تنظیم ابعاد داخلی استفاده می شود. برای کشش با مندرل متحرک، مندرل استوانه ای و لوله با هم درون قالب کشیده می شوند. و عموما برای کاهش ضخامت کاربردی هستند. در قسمت ورودی ابعاد مقطع تغییر می کند به همین دلیل سرعت قطعه در این بخش کاهش پیدا می کند این در صورتی است که در قسمت خروجی بعد از کشش، لوله و مندرل با سرعت برابری حرکت می کنند به عبارتی قسمتی که تغییر شکل ایجاد می شود سرعت مندرل بیشتر از سرعت لوله خواهد بود.
نیروی اصطکاکی بین لوله و مندرل ، لوله را درون قالب می کشد و نیروی اصطکاکی بین لوله و قالب در جهت مخالف نیرو وارد می کند. این نیروهای اصطکاکی در جهت های مخالف همدیگر را خنثی می کنند. این روش برای لوله سیاه و سبک با طول کمتر و ابعاد کوچکتر مناسب است و کیفیت سطحی خوبی هم ایجاد می کند. حداکثر کاهش ضخامت ایجادی در این روش بیشتر از روش های دیگر است.
گروه صنعتی فولاد کاران از سال ۱۳۷۰فعالیت خود را در زمینهی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورقهای آلیاژی , ورقهای روغنی و سیاه و گالوانیزهی هفت الماس ,آغاز نموده است . تلاش مجموعه فولادکاران در این مدت در جهت رضایتمندی و تامین دقیق سفارشات معطوف بوده است.
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید:
اینستاگرام : https://www.instagram.com/folad_karan_tehran
فیسبوک: https://www.facebook.com/jamal.fazli.948
لینکدین: https://www.linkedin.com/in/jamal-fazli-65890a1b6
پینترست: https://nl.pinterest.com/fuladk
تفاوت فولاد CK45 و MO40 در صنعت ساخت و تولید، انتخاب فولاد مناسب برای قطعات و تجهیزات مختلف از اهمیت
تسمه CK45 چیست؟ تسمه CK45 یکی از محصولات فولادی مهم و پرکاربرد است که به دلیل خواص مکانیکی برتر و
لوله مانیسمان رده 80 چیست؟ مانیسمان رده 80 یا لوله مانیسمان رده 80، یکی از انواع لولههای بدون درز (Seamless)
به شما قول میدهیم که ایمیل شما بصورت امانت پیش ما خواهد بود و آن را به هیچ شرکت تبلیغاتی نخواهیم داد.
لطفا برای دریافت آخرین مطالب ارزشمند فولادکاران، ایمیلتان را در کادر روبرو وارد کرده و دکمه ارسال را فشار دهید.
استحکام سازه های خود را از ما بخواهید - پلی برای آینده محکم
گروه صنعتی توسعه تجارت فولاد کاران از سال ۱۳۷۰ فعالیت خود را در زمینهی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورقهای آلیاژی , ورقهای روغنی و سیاه و گالوانیزهی هفت الماس ,آغاز نموده است. همچنین این شرکت خدماتی چون برشکاری فولاد های آلیاژی با دستگاه های تمام اتوماتیک با پرسنل مجرب با بالاترین دقت و در سریعترین زمان ممکن و همچنین تابگیری انواع مقاطع فولادی اعم از ورق و میلگرد و چهار پهلو و … با دستگاه پرس قابل انجام میباشد.