تفاوت فولاد CK45 و MO40
تفاوت فولاد CK45 و MO40 در صنعت ساخت و تولید، انتخاب فولاد مناسب برای قطعات و تجهیزات مختلف از اهمیت
خانه » مقالات آموزشی » ورق رنگی ، ورق رنگی چگونه تولید می گردد ؟ مصارف انوع ورق رنگی چیست ؟
ورق رنگی یکی از ورق های پرمصرف فولادی میباشد که در دسته ورق های سرد قرار دارد.
ورق ها به دو نوع کلی ورق گرم و سرد تقسیم میشوند، ورق گرم با اسم ورق سیاه و ورق سرد با نام ورق روغنی شناخته میشود. برای تولید ورق سرد از ورقهای گرم با ضخامت بالا میتوان استفاده کرد.
شمشههای فولادی با آنالیز مشخص پیش گرم میشوند و با چند سری غلطک نورد سطح مقطعشان کوچک و طولشان زیاد میشود . بعد از اسید شویی ورقها برای کاهش ضخامت بیشتر تحت نورد سرد قرار میگیرند.
بعد از رسیدن ضخامتها به مقدارمطلوب ورق روغنی تولید شده است . برای ساخت نوع خاصی از ورق مثل ورق رنگی، ورقهای روغنی ابتدا گالوانیزه می شوند.
این کار به کمک غوطه وری ورق در حمام مذاب روی انجام میشود. این کار جهت حفاظت ورق در برابر خوردگی و زنگزدگی انجام میشود. پس از پوششدهی روی با ضخامت مورد نظر ورقها به بخش آماده سازی برای رنگ آمیزی انتقال پیدا میکنند.
سطح ورق را پولیش میزنند تا عاری از هرگونه چربی و آلودگی شود . سپس ورق ها وارد بخش برس کاری میشوند . در اینجا با برس فلزی پستی بلندیهای ریزی روی سطح ورق ایجاد میشود . تا چسبند گی رنگ به سطح به بهترین شکل اتفاق بیفتد.
در پایان ورق یک بار دیگر با فشار آب شست و شو و با هوای گرم کاملا خشک میشود . رنگ آمیزی ورقها به صورت کورهای یا الکترواستاتیک انجام میشود.
جنس رنگهای مورد استفاده برای رنگ آمیزی ورق، پلیستر، اپوکسی یا پلی اورتا میباشد. در صنعت استفاده از روش کورهای برای رنگ زدن ورقها معمول تر است. معمولا با استفاده از غلطک های مخصوص رنگ روی ورق آغشته میشود سپس وارد کوره می گردد تا بپزد و به بهترین نحو به سطح ورق بچسبد.
راهکارهایی وجود دارد که مانع از ریخته شدن لایه لایه رنگ روی ورق میشود. بنابراین، برای رنگ کردن ورق گالوانیزه بهتر است موارد زیر را رعایت کنیم
ورق رنگی تقریبا در 16 رنگ تولید و راهی بازار میشوند. این ورق ها ظاهری زیبا و مقاومت به خوردگی بالایی دارند به همین دلیل برای ساخت سقفهای کاذب، شیروانی، کابینت، بدنه یخچال و فریز، بدنهی رایانه، آبگرمکن، اجاق گاز و … استفاده می شوند.
جهت سهولت خرید و فروش ورق رنگی، رنگ مربوط به این کدها را با کدی به نام کد RAL کدگذاری می کنند. رنگهای پرتغالی 1028، سفید یخچالی ۹۰۱۶ ، قرمز 3000، نارنجی 2003، آبی 5015 ، سفالی 8004، صورتی 4003، بنفش 4005، قرمز گوجه ای 3020 و کرم9001 از رنگهای پرطرفدار در بازار خرید و فروش آهن آلات هستند.
ورق رنگی در ضخامتهای مختلف از 0/15 تا 1 میلیمتر و در دو عرض 100 سانتی متر و 125 سانتی متر تولید میشود. حین خرید ورق رنگی به ضخامت مورد نیاز و کد رنگ مورد نظر باید توجه کرد.
ورقهای رنگی به دلیل مقاومت به خوردگی بالا به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرند . برخی از مهم ترین مصارف آنها در ادامه آورده شده است
ورقهای رنگی به شکلهای مختلفی در بازار وجود دارند از قبیل کرکرهای، سینوسی و شیروانی وغیره که با توجه به کاربردهای مختلفی که دارند، مورد استفاده قرار میگیرند.
ورق رنگی همان ورق گالوانیزه شده است که روی آن پوشش رنگی داده شده است. از آنجایی که مراحل تولید این ورقها بیشتر میباشد، بنابراین قیمت ورقهای رنگی نسبت به ورقهای گالوانیزه گران تر بوده و مقاومت به خوردگی دوچندان از خود نشان میدهند. این ورقها جز ورقهای سرد دسته بندی میشوند.
رنگ کردن فولاد گالوانیزه شده کار دشواری است زیرا این ورقها با یک لایه روغن که منجر به مقاومت در برابر خوردگی میشود، پوشیده شده اند.
علاوه بر این، عنصر روی، در پوشش گالوانیزه با رنگ واکنش نشان میدهد وباعث لایه برداری رنگ می شود. بنابراین، مهم است که هنگام رنگ آمیزی این ورق ها، روش صحیح دنبال شود. شاید به نظر برسد رنگهای آلکید و حاوی روغن میتوانند به آنها بچسبند، اما لایه روغنی سرانجام منجر به ریختن رنگ میشود.
برخی از افراد از رنگ لاتکس آکریلیک استفاده میکنند، که به طور خاص برای فلز گالوانیزه طراحی نشده است. رنگهایی که برای سطوح گالوانیزه ساخته شده اند، به کارهای آماده سازی کمتری احتیاج دارند و بهتر از سایر رنگها به این ورق خواهند چسبید.
رنگ کردن ورقهای گالوانیزه باعث دوام و عمر بیشتر ورق میشود. این ورقها معمولا به عنوان پوشش سقف، شیروانی و در سولهها مورد استفاده قرار میگیرند. ورقهای رنگی معمولا در ضخامتهای پایین عرضه میشوند.
به طور کلی، فولاد گالوانیزه مقاومت بینظیر در برابر خوردگی از خود نشان میدهد. شایان ذکر است که استفاده از روکش محافظ مانند رنگ روی فولاد گالوانیزه مشکلات ناشی از خوردگی روکش محافظ روی را کاهش میدهد. رنگ ها که از پلی استرهای بدون روغن یا رزینهای آمینه ساخته شدهاند، دوام بالای محصول را تضمین می کنند.
آزمونها
آزمون های خاصی که وابسته به کاربرد محصول انجام میشود:
آزمونهای شبیه سازی
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید:
اینستاگرام : https://www.instagram.com/folad_karan_tehran
فیسبوک: https://www.facebook.com/jamal.fazli.948
لینکدین: https://www.linkedin.com/in/jamal-fazli-65890a1b6
پینترست: https://nl.pinterest.com/fuladk
تفاوت فولاد CK45 و MO40 در صنعت ساخت و تولید، انتخاب فولاد مناسب برای قطعات و تجهیزات مختلف از اهمیت
تسمه CK45 چیست؟ تسمه CK45 یکی از محصولات فولادی مهم و پرکاربرد است که به دلیل خواص مکانیکی برتر و
لوله مانیسمان رده 80 چیست؟ مانیسمان رده 80 یا لوله مانیسمان رده 80، یکی از انواع لولههای بدون درز (Seamless)
به شما قول میدهیم که ایمیل شما بصورت امانت پیش ما خواهد بود و آن را به هیچ شرکت تبلیغاتی نخواهیم داد.
لطفا برای دریافت آخرین مطالب ارزشمند فولادکاران، ایمیلتان را در کادر روبرو وارد کرده و دکمه ارسال را فشار دهید.
گروه صنعتی توسعه تجارت فولاد کاران از سال ۱۳۷۰ فعالیت خود را در زمینهی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورقهای آلیاژی , ورقهای روغنی و سیاه و گالوانیزهی هفت الماس ,آغاز نموده است. همچنین این شرکت خدماتی چون برشکاری فولاد های آلیاژی با دستگاه های تمام اتوماتیک با پرسنل مجرب با بالاترین دقت و در سریعترین زمان ممکن و همچنین تابگیری انواع مقاطع فولادی اعم از ورق و میلگرد و چهار پهلو و … با دستگاه پرس قابل انجام میباشد.