لوله گازی

لوله گازی فولادی از جنس‌های مختلفی ساخته می‌شود که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند. به عنوان مثال، فولادهای ساده کربنی برای لوله‌های گازی با فشار کمتر استفاده می‌شود. این نوع فولاد کم هزینه و خواص مکانیکی مناسبی دارد اما مقاومت خوبی در برابر زنگ زدگی ندارد.

فولادهای آلیاژی نیز برای ساخت لوله‌های گازی استفاده می‌شوند. این نوع فولاد شامل عناصر مانند کروم، مولیبدن و وانادیوم است که قابلیت مقاومت در برابر خوردگی و زنگ زدگی را دارند. این فولادها به دلیل ویژگی‌هایشان حتی در شرایط سخت‌تر نیز می‌توانند به خوبی عمل کنند.

همچنین فولادهای گالوانیزه به عنوان یکی از نوع فولاد برای ساخت لوله‌های گازی استفاده می‌شوند. در این نوع فولاد، ورق فولادی با روش گالوانیزه کردن پوشیده شده است. این روش موجب افزایش مقاومت فولاد در برابر خوردگی و زنگ زدگی می‌شود.

لوله‌های گازی فولادی با توجه به نوع استفاده، با ضخامت‌های مختلفی ساخته می‌شوند. به عنوان مثال، برای لوله‌های گازی با فشار بالا، لوله‌هایی با ضخامت بیشتر ساخته می‌شوند. همچنین برای حفاظت از لایه گالوانیزه، این لوله‌ها معمولاً با لایه روکشی اپوکسی روی آنها پوشیده می‌شوند.

انواع لوله گازی

لوله‌های گازی برحسب کاربرد و محل مورد استفاده به سه نوع API ، توکار و روکار تقسیم می‌شوند. در تمام این نوع‌ها، طول شاخه 6 متری است.

لوله گازی API

 این نوع لوله جایگزین مناسبی برای لوله‌های بدون درز در سیستم لوله کشی توکار است.

لوله گازی توکار

از این نوع لوله بیشتر در ساختمان‌های مسکونی به منظور انتقال گاز خانگی، کارگاهی و یا کارخانه استفاده می‌شود. لوله‌های انتقال گاز توکار باید بدون درز و از طریق جوشکاری برقی آن هم به صورت یکنواخت و سرتاسری ساخته شوند تا احتمال هرگونه نشتی در آن‌ها وجود نداشته باشد. معمولاً لوله گاز توکار را برای افزایش مقاومت در برابر زنگ زدگی و خوردگی عایق بندی می‌کنند. به همین دلیل این لوله‌ها استحکام و مقاومت بیشتری نسبت به سایر انواع لوله دارند و در پروژه‌های با ابعاد وسیع و طویل مورد استفاده قرار می‌گیرند.

لوله گازی روکار

این نوع لوله ‌ها معمولاً در صنایع و ساختمان‌ها و لوله کشی‌های درون شهری به کار می‌روند. قیمت لوله روکار به دلیل استحکام کمتر نسبت به لوله‌های توکار ، پایین تر است.

لوله گازی

مشخصات فنی این محصول

لوله‌های گازی مطابق با استانداردهای BS EN ISO 3183 و استاندارد API5L ساخته می‌شوند.

این محصول معمولاً در سایزها و ضخامت‌های زیر تولید می‌شوند:

  • سایزهای ۱.۲ ، ۳.۴، ۱ ، ۱ ، ۱.۴   ۱، ۱.۲   ۱ و ۲ اینچ
  • ضخامت ۲.۶، ۲.۹، ۳.۴، ۳.۶، ۳.۷، ۳.۹ میلیمتر
  • طول شاخه ۶ متر
  • وزن بسته به سایز و ضخامت متفاوت است.

محصول روکار نیز با مشخصات زیر در بازار موجود هستند:

  • سایزهای ۱.۲ ، ۳.۴، ۱، ۴   ۱، ۱.۲   ۱، ۲ اینچ
  • ضخامت ۲.۶۵، ۳.۲۵، ۳.۶۵
  • طول شاخه ۶ متر
  • وزن با توجه به سایز و ضخامت تعیین می‌گردد.

برای محاسبه وزن لوله‌های گازی می‌توانید از فرمول زیر استفاده کنید:

(قطر بیرونی لوله – ضخامت لوله ) * ضخامت لوله * ۳٫۱۴ * ۰٫۰۰۷۸۵ * طول لوله = وزن لوله

کارخانه های تولید کننده این محصول

در کشور ما کارخانجات زیادی در تولید انواع این محصول فعالیت دارند که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

کارخانه لوله کچو

 قسمت عمده تولیدات این کارخانه لوله‌های گازی بدون درز را شامل می شود. این کارخانه در سال 1372 در استان اصفهان با ظرفیت تولید 100 هزار تن در سال به بهره‌برداری رسید. تولیدات این کارخانه عبارتند از: انواع لوله‌های گازی مانند: لوله‌های گاز خانگی، شهری، API ، صنعتی و داربستی، انواع قوطی، نبشی، ورق و زهوار. محصولات کچو در سایزهای 1.2و 3.4و 1و 1.4 1 و 1.2 1و 2و 2 1.2 و 3 با ضخامت‌های 2.60 و 3.20 و 3.60 و 4 تولید و به بازار عرضه می‌شود.

کارخانه لوله سپنتا

 اولین کارخانه ی تولید کننده لوله فولادی در کشور است که در سال 1340 به بهره‌برداری رسید. این مجموعه لوله گازی سپنتا را در دو نوع معمولی و API تولید می‌کند. لوله معمولی در سایزهای 1.2 تا 6 اینچ و لوله های API در سایز 1.2 اینچ تا 4 اینچ ساخته می‌شوند.

شرکت گروه صنعتی سپاهان

 این شرکت تولید کننده انواع لوله‌های فولادی در سایزها و ضخامت‌های متفاومت در سال ۱۳۵۲تأسیس شده است. لوله گازی سپاهان در دو نوع زیر تولید می‌شود:

لوله گاز روکار (مصرف خانگی و تجاری)

مانیس گاز (لوله های گاز توکار)

شرکت لوله و پروفیل ساوه

 این کارخانه فعالیت خود را از سال ۱۳۵۴ شروع نموده است. انواع لوله‌های شبکه سراسری و شهری، در سایزهای مختلف ۳.۸ اینچ تا ۲۴ اینچ و در ضخامت‌های ۲.۹ تا ۲.۰ میلی‌متر از تولیدات این کارخانه به شمار می‌رود. لوله گازی ساوه یکی از برترین برندهای لوله گازی در کشور است.

کارخانه لوله کیهان

این کارخانه از سال 1370 و با ظرفیت 350 هزار تن در سال آغاز به کار کرده است. تولیدات این مجموعه انواع لوله‌های فولادی، لوله‌های گاز، لوله‌های گالوانیزه، انواع پروفیل‌ها درب و پنجره، انواع قوطی‌ها می‌باشد. لوله گازی کیهان براساس استانداردهای DIN2440 – 2441 و با کیفیتی عالی تولید می‌شود.

عوامل مؤثر بر قیمت لوله گازی

لوله استیل یا فولادی به دلیل پایداری، سختی و مقاومت بالا در برابر خوردگی و زنگ زدگی، به عنوان یکی از محصولات با ارزش در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. قیمت لوله استیل یا فولادی، همانند بسیاری از کالاها، تابعی از عوامل مختلفی است که در زیر به توضیح آنها می‌پردازیم:

  • قیمت ارز: بیشتر لوله های استیل و فولادی از کشورهای خارجی وارد می‌شود، بنابراین قیمت آنها به شدت به قیمت ارز وابسته است.
  • میزان تورم: تورم نیز به عنوان یکی از عواملی که بر قیمت تمام کالاها تأثیر می‌گذارد، بر قیمت لوله استیل تأثیر دارد.
  • میزان تقاضا و عرضه: میزان تقاضا و عرضه بر قیمت لوله استیل تأثیر زیادی دارد. اگر تقاضا بیشتر از عرضه باشد، قیمت لوله‌های استیل و فولادی افزایش می‌یابد و بالعکس.
  • قیمت جهانی: قیمت لوله استیل و فولادی در بازارهای جهانی نیز به شدت تأثیرگذار است.

به طور کلی، قیمت لوله استیل و فولادی روزانه و با توجه به تغییرات عوامل فوق الذکر تغییراتی را تجربه می‌کند.

لوله گازی

گروه صنعتی فولاد کاران از سال ۱۳۷۰فعالیت خود را در زمینه‌ی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورق‌های آلیاژی , ورق‌های روغنی و سیاه و گالوانیزه‌ی هفت الماس ,آغاز نموده است . تلاش مجموعه فولادکاران در این مدت در جهت رضایتمندی و تامین دقیق سفارشات معطوف بوده است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام : https://www.instagram.com/folad_karan_tehran

فیسبوک: https://www.facebook.com/jamal.fazli.948

لینکدین: https://www.linkedin.com/in/jamal-fazli-65890a1b6

پینترست: https://nl.pinterest.com/fuladk

آپارات: https://www.aparat.com/FuladKaran

مطالعه مطالب بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *