تفاوت فولاد CK45 و MO40
تفاوت فولاد CK45 و MO40 در صنعت ساخت و تولید، انتخاب فولاد مناسب برای قطعات و تجهیزات مختلف از اهمیت
خانه » مقالات آموزشی » فولاد فنر کرمدار
فولاد فنر کرم دار ، فولادهای فنر دسته ای از فولادهای آلیاژی می باشند. که در آنها از عناصر سیلیسیم، منگنز، کروم، وانادیوم و مولیبدن استفاده شده است. فولاد های فنر همانگونه که از اسمشان پیداست، دارای خاصیت ارتجاعی خوبی نسبت به دیگر فولاد ها می باشند. خاصیت ارتجاعی باعث شده خرید فولاد فنر کرمدار رواج داشته باشد.
فولاد فنر ، بسیاری از درجههای مختلف فولادها را میتوان سخت کاری و تمپرکرد . تا برای کاربرد فنر مناسب شوند. با این حال بعضی از فولادها خواص بسیار مناسب تری برای این کار دارند. عناصر مختلفی از جمله سیلیسیم، منگنز، کرُم، وانادیم و مولیبدن با مقادیر و درصدهای مختلف و مناسبی در فولاد فنر به کار رفته اند. این آلیاژ دارای پایداری در کشش می باشد و این ویژگی در این آلیاژ بسیار حائز اهمیت می باشد.
با توجه به وجود عناصری همچون سیلیسیم و کروم در فولاد فنر، خواصی همچون الاستیسیته و مقاومت و پایداری در مقابل خوردگی پدید می آید. خاصیت الاستیسیته باعث می شود هنگامی که این آلیاژ تخت فشار بسیار زیادی قرار می گیرد بتواند به مقدار کافی تغییر شکل بدهد . همچنین باعث می شود که دارای استحکام قابل توجهی در مقابل کشش داشته باشد .
بنابراین وجود عنصر سیلیسیم در این آلیاژ نقش بسیار مهم و کلیدی را داراست.وجود عنصر تیتانیوم در فولاد فنر باعث ایجاد مقاومت در مقابل مواد و محیط اسیدی می شود . اگر مقدار و یا درصد عنصر موجود افزایش یابد ، مقاومت نیز افزایش می باید . اگر مقدار آن در این آلیاژ کم شود طبیعتا میزان مقاومت نیز کم تر خواهد شد .
البته فولادفنر دارای معایبی نیز هست ، از جمله ی این معایب می توان به قابلیت بسیار پایین جوش کاری و همچنین احتمال بالای ترک خوردگی آن اشاره کرد .
فولادفنر دارای انواع و اقسام مختلفی می باشد که می توانند قبل از شکستن به حالت های پلاستیک و یا الاستیک در بیایند ، حالت پلاستیک به زمانی گفته می شود که وقتی فشار از روی آن برداشته می شود آلیاژ به حالت اول خود باز نگردد ولی در الاستیک بعد از برداشتن فشار باید بتواند به حالت اول خود بازگردد .
فولاد فنر CK از انواع فولادهای قابل عملیات حرارتی می باشند . دارای انوع مختلفی هستند . از جمله ی آن ها می توان به CK35 ، CK45، CK60، CK75 ،CK70 اشاره کرد که دارای ویژگی و ساختار متفاوتی نسبت به یکدیگر می باشند. این فولادها در صنعت بسیار پرکاربرد و پرمصرف می باشند.
فولادهای فنر CK70 و CK60 از جمله ی فولادهای فنر بسیار پرکاربرد در صنعت می باشند . در ساخت و تولید تسمه های فنر از آن ها استفاده می شود . مقدار و درصدهای عناصر مصرفی در این آلیاژها با یکدیگر متفاوت می باشد . ولی تا حدودی مقدار این درصدها در فولادهای فنر CK60 و CK70 به یکدیگر نزدیک می باشد.
از فولاد فنر CK75 در موارد بسیار زیادی استفاده می شود و دامنه ی کاربرد بسیار زیادی دارد که از جمله ی آن می توان به استفاده در مهندسی مکانیک، قطعات موتورها ، پیچ ها، شفت ها، محور ها، بازوی اکسل ها، قطعات فرران، میل لنگ ها اجزای فرران، چرخ دنده ها، پیسوله ها، رینگ ها، متصل ها، میل لنگ، مهره ها، چرخ های محرک، میل محور اشاره کرد.
بنابراین این فولاد فنر در صنایع خودرو، نفت گاز و پتروشیمی، جنگ افزار سازی، معدن، غذایی و دارویی، تجهیزات آزمایشگاه، ساختمان، کشاورزی و غیره دامنه ی کاربرد بسیار گسترده ای دارد.
فولاد فنر کرمدار ، کرم سختی پذیری فولاد را در روغن و هوا مناسب تر می سازد .با پایین آوردن سرعت سرد کردن بحرانی لازم برای ایجاد مارتنزیت و عمق سخت شده را افزایش می دهد .همچنین مقاومت ضربه ای را کاهش می دهد .کرم عنصر سازنده کاربید است .پایداری در مقابل حرارت و فشار هیدروژن با افزایش کرم مناسب تر می شود .با افزایش کرم پایداری در مقابل پوسته دار شدن در اثر خوردگی افزایش می یابد ، برای پایداری فولادها در مقابل خوردگی حداقل حدود ۱۳٪کرم ضروری است که باید در عنصر اصلی حل شود .
اما در فولاد فنر کرم دار ، فولادهای کرم –نیکل یا کرم – منگنز محدوده استنیت را پایدار می سازد .قابلیت هدایت حرارتی و الکتریکی و ضریب انبساط حرارتی به وسیله ان کاهش می یابد (به همین دلیل مثلا به عنوان عنصر الیاژی در شیشه به کار می رود).کرم با افزایش سختی پذیری مقاومت در برابر سایش را در فولادها افزایش و کربوره شدن را بهبود می دهد .در میان عناصر الیاژی رایج افزایش سختی پذیری کرم در رده بالا قرار دارد که این خاصیت باعث می شود که فولاد پر کرم را بتوان به راحتی با سرد کردن در هوا سخت نمود و در شرایطی که سرد کردن در مایعات امکان پذیر نباشد و یا غیر مطلوب باشد ، این خاصیت کرم به عنوان یک امتیاز محسوب می شود .
فولادهای کرم دار در درجه حرارتهای بالا پایدار بوده و غالبا وقتی که مقاومت در برابر حرارت مد نظر باشد از آنها استفاده می شود. البته قابل توجه است که کرم در فولادها همراه با نیکل به کار می رود که نقش نیکل نیز در این حین قابل کتمان نیست .
گروه صنعتی فولاد کاران از سال ۱۳۷۰فعالیت خود را در زمینهی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورقهای آلیاژی , ورقهای روغنی و سیاه و گالوانیزهی هفت الماس ,آغاز نموده است . تلاش مجموعه فولادکاران در این مدت در جهت رضایتمندی و تامین دقیق سفارشات معطوف بوده است.
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید:
اینستاگرام : https://www.instagram.com/folad_karan_tehran
فیسبوک: https://www.facebook.com/jamal.fazli.948
لینکدین: https://www.linkedin.com/in/jamal-fazli-65890a1b6
پینترست: https://nl.pinterest.com/fuladk
آپارات: https://www.aparat.com/FuladKaran
تفاوت فولاد CK45 و MO40 در صنعت ساخت و تولید، انتخاب فولاد مناسب برای قطعات و تجهیزات مختلف از اهمیت
تسمه CK45 چیست؟ تسمه CK45 یکی از محصولات فولادی مهم و پرکاربرد است که به دلیل خواص مکانیکی برتر و
لوله مانیسمان رده 80 چیست؟ مانیسمان رده 80 یا لوله مانیسمان رده 80، یکی از انواع لولههای بدون درز (Seamless)
به شما قول میدهیم که ایمیل شما بصورت امانت پیش ما خواهد بود و آن را به هیچ شرکت تبلیغاتی نخواهیم داد.
لطفا برای دریافت آخرین مطالب ارزشمند فولادکاران، ایمیلتان را در کادر روبرو وارد کرده و دکمه ارسال را فشار دهید.
گروه صنعتی توسعه تجارت فولاد کاران از سال ۱۳۷۰ فعالیت خود را در زمینهی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورقهای آلیاژی , ورقهای روغنی و سیاه و گالوانیزهی هفت الماس ,آغاز نموده است. همچنین این شرکت خدماتی چون برشکاری فولاد های آلیاژی با دستگاه های تمام اتوماتیک با پرسنل مجرب با بالاترین دقت و در سریعترین زمان ممکن و همچنین تابگیری انواع مقاطع فولادی اعم از ورق و میلگرد و چهار پهلو و … با دستگاه پرس قابل انجام میباشد.