تفاوت فولاد CK45 و MO40
تفاوت فولاد CK45 و MO40 در صنعت ساخت و تولید، انتخاب فولاد مناسب برای قطعات و تجهیزات مختلف از اهمیت
خانه » مقالات آموزشی » استنلس استیل » ورق استیل » دسته بندی ورق استیل
دسته بندی ورق استیل ؛ در صنعت فولاد، ورق استنلس استیل به عنوان یکی از مواد پرطرفدار و مورد استفاده قرار میگیرد. واژه “استنلس” به معنای “غیرقابل زنگ” است و به دلیل خاصیت مقاومت به زنگ زدگی، ورق استنلس استیل برای تولید محصولاتی که با رطوبت و آب سر و کار دارند، مانند لوازم آشپزخانه، معمولاً مورد استفاده قرار میگیرد.
ورق استنلس استیل از آلیاژ فولادی تشکیل شده است که در آن حداقل ۱۰.۵ درصد کروم و حداکثر ۱.۲ درصد کربن وجود دارد. این ورق به دلیل مقاومت بالا در برابر زنگ زدگی، مقاومت خوبی در برابر خوردگی و خصوصیات بیولوژیکی مناسب، برای مصارف خاصی مثل تجهیزات پزشکی و لوازم ورزشی بسیار مناسب است.
بیشتر ورقهای استنلس استیل به صورت نوار ورقهای غلتکی و با ضخامتهای مختلف در بازار عرضه میشوند. ورق استنلس استیل در مقایسه با سایر نوع فولاد، قیمت بالاتری دارد، اما برای مصارف خاصی مثل تجهیزات پزشکی و لوازم ورزشی، این نوع ورق بسیار مناسب است.
همچنین، ورق استنلس استیل به دلیل مقاومت بالای خود در برابر زنگ زدگی، تعمیرات کمتری نیاز دارد و طول عمر بیشتری دارد. این ویژگیها باعث شده است که ورق استنلس استیل در تولید محصولاتی که با شرایط خاصی مانند رطوبت و آب سر و کار دارند، مانند لوازم آشپزخانه، تجهیزات پزشکی، لوازم ورزشی و غیره، بسیار مورد استفاده قرار بگیرد.
به ورقی که برپایه آهن تولید شده باشد، ورق استیل می گویند؛ در واقع این ورق ها آلیاژی از آهن است که از ترکیب آهن با عناصر دیگر به دست می آید. از اصلی ترین مواد تشکیل دهنده آن آهن، کربن و کروم را میتوان نام برد. از دیگر عناصری که در ساخت ورق استنلس استیل استفاده می شود نیز عبارت است از: نیکل، مس، نیوبیوم، مولیبدن، سلنیوم، تیتانیوم، آلومینیوم و سیلسیوم. تنها نکته ای که وجود دارد کم و زیاد شدن میزان این عناصر در ورق های استیل با توجه به تنوع و کاربردهای آنها می باشد.
در دنیای ورق های استیل، برای خرید با دو اصطلاح رایج استیل بگیر و استیل نگیر روبه رو خواهید شد؛ در واقع استیل های بگیر خاصیت مغناطیسی داشته و آهنربا را به خود جذب می کنند این درحالیست که استیل های نگیر، جذب آهنربا نمی شوند.
ورق های استیل انواع متفاوتی دارند که به طورکلی در 5 دسته ورق استیل فریتی، ورق استیل آستنیتی، ورق استیل مارتنزیتی، ورق استیل داپلکس و در نهایت ورق استیل رسوب سختی طبقه بندی می شوند. در ادامه نیز می خواهیم به معرفی انواع ورق استیل باتوجه به آلیاژ و استاندارد ASTM بپردازیم. دسته بندی ورق های استیل باتوجه به آلیاژهایی که استفاده می شود عبارت است از:
از ورق های استنلس استیل براساس استاندارد ASTM نیز میتوان به ورق های استیل سری 200، 300، 400، 500 و 600 اشاره کرد که هرکدام دارای انواع متفاوت هستند.
در این بخش می خواهیم به ویژگی های ورق استنلس استیل بپردازیم و بگوییم ابعاد و سایز این ورق ها چه می باشد. همچنین در ادامه به نحوه تعیین وزن ورق استیل خواهیم پرداخت.
از ویژگی های مهم این نوع ورق ها میتوان به داشتن ظاهری زیبا، سهولت در شکل دهی و تولید، بالا بودن مقاومت در برابر حرارت، داشتن خاصیت ضدزنگ بودن ، برخورداری از مقاومت بالا در مقابل خوردگی، طول عمر بالا و مفید، داشتن قابلیت جوشکاری و همچنین قابل بازیافت بودن آن، اشاره کرد.
ابعادی که برای ساخت ورق های استیل در نظر گرفته می شود، بسیار متنوع بوده به طوریکه افراد با توجه به کاربری مورد نیاز خود از آنها استفاده می کنند. اما رایج ترین سایزهای موجود در بازار از این ورق ها شامل ابعاد ۱*۲ و ۱.۲۵*۲.۵۰، ۱.۲۲*۲.۴۴ ، ۳*۱.۵، ۱.۵*۶ و ۲*۶ متر است. عرض این ورق ها در سه سایز ۱۰۰، ۱۲۵ و ۱۵۰ سانتی متری تولید می شود و دارای ضخامت های متفاوتی است. البته این هم بدانید که ورق های استیل فابریک تنها در اندازه های ۲۰۰*۱۰۰، ۲۵۰*۱۲۵ و ۱۲۲*۲۴۴ سانتی متری تولید می شوند. فرمولی که برای محاسبه وزن ورق های استیل درنظر گرفته شده عبارت است از:
چگالی ورق استیل* ضخامت*عرض* طول = وزن ورق استیل
آیا با کاربرد ورق استیل آشنا هستید و می دانید که از این ورق های در چه صنایع و برای چه مصارفی استفاده می شود؟
مهم ترین کاربرد ورق استنلس استیل عبارت است از:
بعد از معرفی و آشنا شدن با ورق استنلس استیل، نوبت آن است که به مزایای استفاده از ورق استیل بپردازیم. این مزایا به شرح زیر می باشد:
قیمت ورق استنلس استیل نیز مانند دیگر محصولات فولادی تحت تاثیر عوامل مختلفی وجود دارد. از مهم ترین موارد تاثیرگذار بر قیمت ورق استیل میتوان به مواردی چون درصد آلیاژ و مواد به کار رفته در ساخت ورق استیل (مانند مولیبدن، کروم و نیکل)، ضخامت، کیفیت سطحی ورق استیل(ورق های استیل صیغلی نسبت به نوع مات آن گرانتر هستند) و گرید ورق استیل اشاره کرد. به عنوان مثال ورق استیل ۳۱۶ از استیل ۳۰۴ گرانتر است.
به پایان مطلب ورق استنلس استیل رسیدیم و متوجه شدیم که این ورق ها از چه عناصری تشکیل شدند و چه کاربردهایی دارند. البته این هم به عنوان کلام پایانی بدانید که ورق های استیل در ایران تولید نمی شوند و جز محصولات واردتی به حساب می آیند. بیشترین کشورهایی که ورق های استیل مربوط به آن در بازارهای فولاد وجود دارد شامل چین ، تایوان ، کره جنوبی و آفریقای جنوبی می باشد.
گروه صنعتی فولاد کاران از سال ۱۳۷۰فعالیت خود را در زمینهی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورقهای آلیاژی , ورقهای روغنی و سیاه و گالوانیزهی هفت الماس ,آغاز نموده است . تلاش مجموعه فولادکاران در این مدت در جهت رضایتمندی و تامین دقیق سفارشات معطوف بوده است.
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید:
اینستاگرام : https://www.instagram.com/folad_karan_tehran
فیسبوک: https://www.facebook.com/jamal.fazli.948
لینکدین: https://www.linkedin.com/in/jamal-fazli-65890a1b6
پینترست: https://nl.pinterest.com/fuladk
تفاوت فولاد CK45 و MO40 در صنعت ساخت و تولید، انتخاب فولاد مناسب برای قطعات و تجهیزات مختلف از اهمیت
تسمه CK45 چیست؟ تسمه CK45 یکی از محصولات فولادی مهم و پرکاربرد است که به دلیل خواص مکانیکی برتر و
لوله مانیسمان رده 80 چیست؟ مانیسمان رده 80 یا لوله مانیسمان رده 80، یکی از انواع لولههای بدون درز (Seamless)
به شما قول میدهیم که ایمیل شما بصورت امانت پیش ما خواهد بود و آن را به هیچ شرکت تبلیغاتی نخواهیم داد.
لطفا برای دریافت آخرین مطالب ارزشمند فولادکاران، ایمیلتان را در کادر روبرو وارد کرده و دکمه ارسال را فشار دهید.
استحکام سازه های خود را از ما بخواهید - پلی برای آینده محکم
گروه صنعتی توسعه تجارت فولاد کاران از سال ۱۳۷۰ فعالیت خود را در زمینهی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورقهای آلیاژی , ورقهای روغنی و سیاه و گالوانیزهی هفت الماس ,آغاز نموده است. همچنین این شرکت خدماتی چون برشکاری فولاد های آلیاژی با دستگاه های تمام اتوماتیک با پرسنل مجرب با بالاترین دقت و در سریعترین زمان ممکن و همچنین تابگیری انواع مقاطع فولادی اعم از ورق و میلگرد و چهار پهلو و … با دستگاه پرس قابل انجام میباشد.