تفاوت فولاد CK45 و MO40
تفاوت فولاد CK45 و MO40 در صنعت ساخت و تولید، انتخاب فولاد مناسب برای قطعات و تجهیزات مختلف از اهمیت
خانه » مقالات آموزشی » آهن آلات صنعتی » تولید لوله داربست
تولید لوله داربست، فرایندی پیچیده و دشوار که در چند مرحله انجام میگیرد. در این فرایند، ابتدا فولاد را به صورت رول برش میدهند و سپس آن را با یک دستگاه خمیرکاری تراشیده و شکل داده میشود. در مرحله بعد، لوله به طول مورد نظر برش میشود و با استفاده از دستگاههای جوشکاری، دو سر لوله به هم متصل میشوند.
لوله داربست، یکی از انواع لوله های درز مستقیم است که برای بستن داربست به کار میرود. داربست سازهای فلزی و موقت است که به دلایل مختلف مثل ساخت و تعمیر در ارتفاعات، تکیه گاه و حفاظت مورد استفاده قرار میگیرد.
تولید لوله داربست در قطرهای مختلف صورت میگیرد. پر مصرف ترین لوله برای ایجاد داربست، قطر ۲.۱۱ اینچی ( ۵ سانتی متر) است که به لوله نمره ۵ معروف است. با استفاده از لوله داربست، میتوان داربستهایی با طرحهای مختلف مثلثی، چکشی ستاره و چکشی کاسهای تولید کرد.
تولید لوله داربست مشابه تولید لوله درز مستقیم است، با این تفاوت که به دلیل اینکه در این لوله ها سیالی جریان نمییابد آزمایشهای هیدرواستاتیکی بر روی لوله انجام نمیگیرد. لوله داربست بر اساس ضخامت، وزن های متفاوتی دارند. سه ضخامت متداول لوله داربست ۲، ۲.۵ و ۳ میلیمتری است. که به ترتیب به آن ها لوله سبک، معمولی و سنگین اطلاق میشود.
برای تولید لوله داربست به طور عمده از ورق سیاه ST37 استفاده میشود. علاوه بر ورق سیاه از ورق گالوانیزه هم در تولید لوله داربست استفاده میشود.
رولهای ورق سیاه عرض مشخصی دارند. در صورتی که عرض ورق از قطر لوله مورد نیاز بیشتر باشد بایستی ورق ها برش داده شوند. ورقها پیش از شکل دهی به منظور حذف ذرات خوردگی با اسید شستشو میشوند.
دستگاه شکلدهی از چندین ردیف غلتک متوالی تشکیل شدهاست. که درهر ردیف سه غلتک کنار هم قرار گرفته است. غلتک میانی با فشار ورق به سمت به پایین آن را خم کرده و شکل U ایجاد میکند. غلتک های کناری لبه های ورق را از بیرون به داخل خم میکنند و شکل O ایجاد میشود.
روش های جوشکاری مختلفی برای اتصال مقاطع وجود دارد. در تولید لوله داربست برای اتصال لبه های لوله و افزایش استحکام درزها از فرآیند جوشکاری مقاومتی (ERW) استفاده میشود. در این روش فشار و حرارت با هم باعث اتصال میشوند. با اعمال فرکانس بالا در اثر عبور جریان الکتریکی فلز به دلیل داشتن مقاومت الکتریکی گرم شده و حالت خمیری پیدا میکند. دستگاه جوشکاری الکتریکی از سه بخش حرارتی، فشاری و کنترل تشکیل شده است.
بخش الکتریکی، جریان و حرارت لازم برای جوشکاری و بخش مکانیکی، فشار مورد نیاز جهت ایجاد اتصال را فراهم میکند. الکترود مثل گیره دو لبه لوله را گرفته و جریان الکتریکی از طریق الکترود ها به آن ها وارد میشود. این جریان الکتریکی در سطح تماس لبه ها را ذوب کرده و اعمال فشار باعث اتصال میشود. بخش کنترل زمان، جریان و دمای جوش را کنترل میکند. استفاده از جوشکاری مقاومتی به دلایلی مثل سرعت بالا، بخارات کم و مقرون به صرفه بودن در تولید لوله داربست استفاده میشود.
پس از جوشکاری لوله ها به طولهای مورد نظر توسط دستگاه برش، بریده می گردد. تولید لوله داربست با انتقال لولهها بر روی بسترهای خنککننده پایان مییابد.
با وجود اینکه لوله داربست از دسته لوله های درز مستقیم است به دلیل نوع استفاده متفاوت آن تست هیدرواستاتیک بر روی آن انجام نمیشود. برای سنجش استحکام پس از تولید لوله داربست، از لوله ها تست فشار گرفته خواهد شد.
تولید لوله داربست تحت استاندارد های EN10219، EN39، BS1387-1985، BS1139 و JIS G 3444 انجام میشود.
لولههای داربستی در اشکال مختلفی و برای کاربردهای متنوعی میتوانند، اتصال یابند. داربست مثلثی یا اسکافلد و داربست چکشی ستاره این دو نوع هستند. در ادامه سعی داریم به اختصار به نحوه اتصال و کاربرد آن بپردازیم.
نحوه اتصال در این نوع از داربست، شکلی مثلث گونه پدید میآورد. نوع اتصال مثلثی در پایه پلها و کفرازبندی مشاهده میشود. فریمهای داربست در این نوع اتصال دارای سطح مقطعی مربعی یا دایروی هستند. این نوع اتصال در باز و بستهشدن بسیار کار را راحت میکند. نیاز به آچارکشی را از بین میبرد. امکان باربری زیاد و به دفعات نیز درمورد آن وجود دارد. هزینه و زمان عملیاتی سازی کم از مهمترین مزایای قابل بیان این روش است.
محورهای قائم و مهارهای افقی اجزای تشکیلدهندی این نوع اتصال داربستی هستند. این روش نیز سهولت در باز و بسته نمودن و سبک بودن وزن اتصالات را جز مزایای خود دارد.
عوامل مختلفی بر قیمت لوله تاثیر میگذارد. از جمله عوامل تاثیرگذار میتوان به جنس ورق، طول لوله، ضخامت لوله، نوع مصرف، درجه کیفیت و برند اشاره کرد.
برای بستن داربست علاوه بر لوله به اجزای دیگری نیز احتیاج است که در ادامه به معرفی آن ها میپردازیم.
لوله داربست مورد نیاز کشور در داخل تولید میشود و به واردات نیازی نیست. کارخانه سپاهان، فولاد علویجه، فولاد هیربد زرندیه، نیکان پروفیل، پایا اصفهان و … از کارخانه های تامین کننده لوله داربست داخل کشور است.
گروه صنعتی فولاد کاران از سال ۱۳۷۰فعالیت خود را در زمینهی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورقهای آلیاژی , ورقهای روغنی و سیاه و گالوانیزهی هفت الماس ,آغاز نموده است . تلاش مجموعه فولادکاران در این مدت در جهت رضایتمندی و تامین دقیق سفارشات معطوف بوده است.
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید:
اینستاگرام : https://www.instagram.com/folad_karan_tehran
فیسبوک: https://www.facebook.com/jamal.fazli.948
لینکدین: https://www.linkedin.com/in/jamal-fazli-65890a1b6
پینترست: https://nl.pinterest.com/fuladk
تفاوت فولاد CK45 و MO40 در صنعت ساخت و تولید، انتخاب فولاد مناسب برای قطعات و تجهیزات مختلف از اهمیت
تسمه CK45 چیست؟ تسمه CK45 یکی از محصولات فولادی مهم و پرکاربرد است که به دلیل خواص مکانیکی برتر و
لوله مانیسمان رده 80 چیست؟ مانیسمان رده 80 یا لوله مانیسمان رده 80، یکی از انواع لولههای بدون درز (Seamless)
به شما قول میدهیم که ایمیل شما بصورت امانت پیش ما خواهد بود و آن را به هیچ شرکت تبلیغاتی نخواهیم داد.
لطفا برای دریافت آخرین مطالب ارزشمند فولادکاران، ایمیلتان را در کادر روبرو وارد کرده و دکمه ارسال را فشار دهید.
استحکام سازه های خود را از ما بخواهید - پلی برای آینده محکم
گروه صنعتی توسعه تجارت فولاد کاران از سال ۱۳۷۰ فعالیت خود را در زمینهی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورقهای آلیاژی , ورقهای روغنی و سیاه و گالوانیزهی هفت الماس ,آغاز نموده است. همچنین این شرکت خدماتی چون برشکاری فولاد های آلیاژی با دستگاه های تمام اتوماتیک با پرسنل مجرب با بالاترین دقت و در سریعترین زمان ممکن و همچنین تابگیری انواع مقاطع فولادی اعم از ورق و میلگرد و چهار پهلو و … با دستگاه پرس قابل انجام میباشد.