تفاوت فولاد CK45 و MO40
تفاوت فولاد CK45 و MO40 در صنعت ساخت و تولید، انتخاب فولاد مناسب برای قطعات و تجهیزات مختلف از اهمیت
خانه » مقالات آموزشی » فولاد » لوله فولادی » تفاوت لوله درزدار و بدون درز
تفاوت لوله درزدار و بدون درز ؛ آیا با لوله درزدار و لوله بدون درز آشنا هستید؟ تفاوت لوله درزدار و لوله بدون درز چیست؟ لوله های فولادی انواع متفاوتی دارد که هر کدام نسبت به نوع و شکلی که دارند، کاربرد خاص خود را دارد. از رایج ترین نوع لوله ها، می توان به لوله های جوش داده شده یا درزدار و لوله های بدون درز اشاره کرد. قبل از خرید لوله و استفاده از آن در پروژه ها باید اطلاعات کافی داشته باشید.
فرآیند تولید لوله درزدار به این شکل است که در ابتدا ورق فولادی را برش می دهند و سپس بعد از عبور از نورد، به شکل دایره می شود. در مرحله بعد، درزی که به وجود آمده را جوش می دهند. به این روش تولید، در اصطلاح عامیانه نورد گفته می شود. برای جوشکاری لوله درزدار، با توجه به ضخامت لوله و نوع ماده، فرآیند آن متفاوت است. جوشکاری عموما به سه نوع جوشکاری القایی با فرکانس بالا، جوشکاری مقاومتی و جوشکاری لیزر تقسیم می شود.
لوله بدون درز، به لوله هایی می گویند که نیازی به جوشکاری ندارند و طی چندین فرآیند تولید می شود. محصول لوله های بدون درز به طور مستقیم از شمش فولادی به لوله تبدیل می شود. فرآیند تولید لوله بدون درز به نحوی است که در ابتدا شمش فولادی پیش گرم را به وسیله یک عدد سنبه سوراخ می کنند و سپس ضخامت لوله را مشخص می کنند. سپس با تکرار این مراحل، طول لوله افزایش می یابد. یکی از مهم ترین ویژگی های لوله درزدار استحکام و مقاومت بالای لوله است. این لوله معمولا در قطرهای پایین تولید می شود. اگر نیازی باشد که با قطرهای بالاتر تولید شود، نیاز به هزینه بالاتری است.
لوله های درزدار به دلیل به صرفه بودن و تولید سریع، در صنایع مختلفی تولید و در بین مصرف کنندگان در بازار عرضه می شود. برای جاهایی که لوله به مقاومت بالا و استحکام زیاد نیاز داشته باشد، عموما از لوله های بدون درز استفاده می کنند. به عنوان مثال برای ساخت ماشین های صنعتی از لوله های بدون درز استفاده می کنند.
یکی از بارزترین تفاوت های لوله درزدار و لوله بدون درز، در نحوه تولید و شکل ظاهری آن هاست. برای تولید لوله های درزدار، از تسمه و یا ورق فولادی استفاده می شود. ولی برای تولید لوله های بدون درز، از شمش فولادی استفاده می شود. لوله بدون درز مقاومت بیشتری نسبت به لوله های درزدار دارد، زیرا در لوله های درزدار، درزهایی وجود دارد که با جوشکاری به هم متصل شده اند پس تحمل فشار این نوع لوله ها کمتر است.
لوله های درزدار معمولا برای انتقال آب با فشار پایین مورد استفاده قرار می گیرد. در حالی که لوله های بدون درز برای انتقال سیالات با فشار بالا گزینه مناسبی است. لوله های بدون درز گران تر از لوله های درزدار است و دلیل آن نیز تفاوت قیمت این دو نوع لوله، فرآیند تولیدشان می باشد.
تفاوت های بسیاری میان لوله های سیاه درزدار و لوله های مانیسمان وجود دارد که در ادامه به برسی آنها می پردازیم.
در این مقاله با تفاوت های لوله درزدار و بدون درز آشنا شدید. دریافتیم که فرآیند تولید لوله درزدار به این شکل است که در ابتدا ورق فولادی را برش می دهند و سپس بعد از عبور از نورد، به شکل دایره می شود. در مرحله بعد، درزی که به وجود آمده را جوش می دهند. به این روش تولید، در اصطلاح عامیانه نورد گفته می شود.
برای جوشکاری لوله درزدار، با توجه به ضخامت لوله و نوع ماده، فرآیند آن متفاوت است. جوشکاری عموما به سه نوع جوشکاری القایی با فرکانس بالا، جوشکاری مقاومتی و جوشکاری لیزر تقسیم می شود. لوله های بدون درز برای انتقال آب و سیالات با فشار بالا کاربرد دارد و لوله های درزدار بیشتر برای انتقال آب با فشار معمولی مورد استفاده قرار می گیرد.
گروه صنعتی فولاد کاران از سال ۱۳۷۰فعالیت خود را در زمینهی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورقهای آلیاژی , ورقهای روغنی و سیاه و گالوانیزهی هفت الماس ,آغاز نموده است . تلاش مجموعه فولادکاران در این مدت در جهت رضایتمندی و تامین دقیق سفارشات معطوف بوده است.
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید:
اینستاگرام : https://www.instagram.com/folad_karan_tehran
فیسبوک: https://www.facebook.com/jamal.fazli.948
لینکدین: https://www.linkedin.com/in/jamal-fazli-65890a1b6
پینترست: https://nl.pinterest.com/fuladk
تفاوت فولاد CK45 و MO40 در صنعت ساخت و تولید، انتخاب فولاد مناسب برای قطعات و تجهیزات مختلف از اهمیت
تسمه CK45 چیست؟ تسمه CK45 یکی از محصولات فولادی مهم و پرکاربرد است که به دلیل خواص مکانیکی برتر و
لوله مانیسمان رده 80 چیست؟ مانیسمان رده 80 یا لوله مانیسمان رده 80، یکی از انواع لولههای بدون درز (Seamless)
به شما قول میدهیم که ایمیل شما بصورت امانت پیش ما خواهد بود و آن را به هیچ شرکت تبلیغاتی نخواهیم داد.
لطفا برای دریافت آخرین مطالب ارزشمند فولادکاران، ایمیلتان را در کادر روبرو وارد کرده و دکمه ارسال را فشار دهید.
استحکام سازه های خود را از ما بخواهید - پلی برای آینده محکم
گروه صنعتی توسعه تجارت فولاد کاران از سال ۱۳۷۰ فعالیت خود را در زمینهی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورقهای آلیاژی , ورقهای روغنی و سیاه و گالوانیزهی هفت الماس ,آغاز نموده است. همچنین این شرکت خدماتی چون برشکاری فولاد های آلیاژی با دستگاه های تمام اتوماتیک با پرسنل مجرب با بالاترین دقت و در سریعترین زمان ممکن و همچنین تابگیری انواع مقاطع فولادی اعم از ورق و میلگرد و چهار پهلو و … با دستگاه پرس قابل انجام میباشد.