تفاوت فولاد CK45 و MO40
تفاوت فولاد CK45 و MO40 در صنعت ساخت و تولید، انتخاب فولاد مناسب برای قطعات و تجهیزات مختلف از اهمیت
خانه » مقالات آموزشی » اهمیت استفاده از میلگرد در سازه ها
اهمیت استفاده از میلگرد ، در حال حاضر از بتن برای استحکام ساختمان ها استفاده می شود. با اینکه بتن از استحکام بالا و مقاومت زیادی در برابر فشار برخوردار است، اما دارای نقاط ضعفی می باشد.در مورد ضعف بتن می توان به این مسئله اشاره کرد که این کالا در برابر نیروهای کششی و چرخشی مقاومتی ندارد. با توجه به این موضوع می توان به اهمیت محافظت میلگرد در برابر نیروهای کششی، پی برد.
در هنگام وقوع زلزله، میلگرد به افزایش مقاومت کششی سازه ها کمک کرده و باعث عدم تخریب ساختمان می شود. به همین ترتیب، امنیت ساکنان را فراهم می کند.ضریب انبساط دمایی در بتن و فولاد، وجه مشترک بین این دو بوده و نزدیک بودن مقدار این ضریب، مانع بروز تنش های اضافی درونی در ساختار بتن در شرایط دمایی مختلف می شود که این مسئله از تخریب زود هنگام بتن جلوگیری می کند.
میلگردها شرایط خاصی برای نگهداری دارند . در ادامه به توضیح مختصری از آن ها می پردازیم
قبل از استفاده از میلگرد باید آزمایش هایی مثل اندازه گیری مقاومت کششی، مقاومت گسیختگی، میزان ازدیاد طول در هنگام گسیختگی و اطمینان از استاندارد بودن آن، انجام شود.
میلگردها باید در محلی انبار شوند که از تماس مستقیم با مواد خورنده و زیان آور جلوگیری گردد. از افزایش دمای میلگردهای داخل قالب ها در اثر تابش مستقیم نور خورشید قبل از بتن ریزی جلوگیری شود و باید قبل از بتن ریزی توسط آب پاشی دمای آن ها کاهش یابد.
میلگردها به صورت کلاف، شاخه، شبکه جوشی یا بافت در کارخانه، تولید می گردد. میلگردهای مصرفی در بتن باید بدون خمیدگی به کارگاه ها تحویل شود.
معمولاً میلگردهای به قطر ۸ میلیمتر و کمتر می توانند به صورت کلاف تولید شوند. مصرف میلگردها با قطرهای بالاتر از ۱۰ میلیمتر به صورت کلاف مجاز نیست. باز کردن کلاف با وسیله مناسب و با تأیید دستگاه نظارت در کارگاه انجام می گیرد.
میلگردها باید در محلی انبار شوند که در معرض مستقیم رطوبت نباشند. همچنین لازم است که از میلگردها در برابر وزش باد محافظت گردد.
اکیدا توصیه می شود که میلگردها بر روی خاک قرار نگیرند. در تماس با خاک و نیز موادی که دارای املاح خورنده هستند آلوده می گردند و استفاده از میلگردهای آلوده باعث جذب رطوبت توسط املاح روی آن و خوردگی در بتن می شود.
میلگردها باید طوری انبار شوند که حداقل ۱۵ سانتیمتر از سطح زمین فاصله داشته باشند.
میلگردها را باید بر حسب نوع و قطر آن ها تفکیک و انبار نمود. در صورت وجود میلگردهایی با قطرهای مشابه اما با مقاومت و مشخصات مکانیکی متفاوت، باید آن ها را در محل های جداگانه و با علامت گذاری انبار کرد.
میلگردهای آلوده به خاک، املاح و مواد زیان آور که از راه تماس با زمین و یا به علل دیگر دچار آلودگی شده اند، باید قبل از مصرف کاملاً تمیز شده و زنگ آن زدوده شود. این میلگردها تنها در صورتی قابل استفاده هستند که خواص فیزیکی، مکانیکی و شیمیایی آن تغییر نکرده و طبق ویژگی های استاندارد باشند.
به مقاطع فولادی موجود در صنعت مثل شمش ها، پروفیل ها، میله ها و غیره، محصولات نیمه ساخته گفته می شود. در ابتدا لازم است فرآیند تولید شمش را به صورت مختصر توضیح دهیم.
اولین مرحله برای تولید میلگرد نیاز به تولید شمش های فولادی می باشد. به طور کلی شمش ها به دو روش تولید می شوند:
در این روش مواد مذاب با استفاده از پاتیل در قالب های مخصوص ریخته می شود. پس از خنک شدن شمش ها از درون قالب ها تخلیه می شوند.
در روش ریخته گری مداوم پس از خروج مواد مذاب از محفظه، وارد قالب های مخصوص ریخته می شود . تا دمای اولیه فولاد سرد می شوند. بعد از این مرحله شمش ها در ابعاد مورد نیاز بریده و وارد مرحله خنک سازی می شود. این روش بر خلاف روش قالب سازی متداول تر است. در نهایت شمش های بریده شده که از درجه حرارت مطلوبی برخوردارند، برای عملیات بعدی هدایت می شوند.
پس از تولید شمش به مرحله تولید میلگرد می رسیم. برای تولید میلگردها، ابتدا شمش هایی که با استفاده از دو روش گفته شده تولید شدند، با گذر از مراحلی چون برشکاری، از بین بردن پوسته های سطح شمش، زنگ زدایی و غیره آماده می شوند.
به طور کلی میلگردها با ۴ روش تولید شده که در ادامه به توضیح هر یک از مراحل پرداخته ایم:
عملیات نوردکاری ممکن است به دو روش زیر انجام گیرد:
برای تولید میلگرد از شمش های فولادی استفاده می شود. شمش ها را در کوره هایی با دمای بالای ۱۰۰۰ حرارت می دهند تا وارد مرحله نورد شوند. در مرحله نورد با عبور غلتک هایی در ۳ مرحله، شمش ها به مقطع دایره و قطر مناسب می رسند که به این مرحله رافینگ می گویند و پس از عبور از قفسه های نورد میلگرد های مورد نظر تولید می شوند. بعد از آن، نوبت به مرحله آج کاری می رسد که طبق استانداردهای کشورمان نوع A2 ،A3 و A4 تولید می شوند. آج کاری نوع A3 و A4 پس خنک شدن میلگردها با آب انجام می شود در حالی که آج کاری نوع A2 در همان مرحله نورد گرم صورت می گیرد.
تولید میلگرد به روش سرد تا مرحله رافینگ مانند روش گرم است پس از آن مرحله نورد بیشتری روی آن انجام می شود. این عملیات باعث می شودمیلگردها دارای مقاومت و سختی بیشتر این نوع میلگرد شود. به همین دلیل میلگردهای تولیدی در نورد سرد بسیار مناسب مناطقی هستند که نیاز به میلگردهای با مقاومت بالا هستند.
تنها تفاوت این روش با دیگر روش های تولید میلگرد اضافه کردن عناصری مثل تیتانیوم، نیوبیوم و وانادیوم به مواد مذاب میلگرد است. میلگردهای آلیاژی، پس از اتمام فرآیند تولید در هوا سرد میشوند به همین دلیل در این روش میلگردها دارای استحکام، کشش و انعطاف بالاتری نسبت به دیگر روش های دیگر است و به همان نسبت قیمت آن ها نیز بالاتر می باشد.
میلگردهایی که در روش ترمکس تولید می شوند به علت مصرف کمتر کربن از شکل پذیری و مقاومت کششی بهتری برخوردار باشند. این میلگردها دارای حداقل استحکام تسلیم ۵۰۰ نیوتون بر متر مربع هستند.تولید میلگرد به روش ترمکس به این صورت است که قسمت بیرونی میلگردها را با روغن یا آب خنک می شوند و حرارتی که از داخل میلگردها به قسمت بیرونی منتقل می شود که باعث سختی و شکننده ای بالای میلگردها می شود.
گروه صنعتی فولاد کاران از سال ۱۳۷۰فعالیت خود را در زمینهی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورقهای آلیاژی , ورقهای روغنی و سیاه و گالوانیزهی هفت الماس ,آغاز نموده است . تلاش مجموعه فولادکاران در این مدت در جهت رضایتمندی و تامین دقیق سفارشات معطوف بوده است.
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید:
اینستاگرام : https://www.instagram.com/folad_karan_tehran
فیسبوک: https://www.facebook.com/jamal.fazli.948
لینکدین: https://www.linkedin.com/in/jamal-fazli-65890a1b6
پینترست: https://nl.pinterest.com/fuladk
آپارات: https://www.aparat.com/FuladKaran
تفاوت فولاد CK45 و MO40 در صنعت ساخت و تولید، انتخاب فولاد مناسب برای قطعات و تجهیزات مختلف از اهمیت
تسمه CK45 چیست؟ تسمه CK45 یکی از محصولات فولادی مهم و پرکاربرد است که به دلیل خواص مکانیکی برتر و
لوله مانیسمان رده 80 چیست؟ مانیسمان رده 80 یا لوله مانیسمان رده 80، یکی از انواع لولههای بدون درز (Seamless)
به شما قول میدهیم که ایمیل شما بصورت امانت پیش ما خواهد بود و آن را به هیچ شرکت تبلیغاتی نخواهیم داد.
لطفا برای دریافت آخرین مطالب ارزشمند فولادکاران، ایمیلتان را در کادر روبرو وارد کرده و دکمه ارسال را فشار دهید.
گروه صنعتی توسعه تجارت فولاد کاران از سال ۱۳۷۰ فعالیت خود را در زمینهی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورقهای آلیاژی , ورقهای روغنی و سیاه و گالوانیزهی هفت الماس ,آغاز نموده است. همچنین این شرکت خدماتی چون برشکاری فولاد های آلیاژی با دستگاه های تمام اتوماتیک با پرسنل مجرب با بالاترین دقت و در سریعترین زمان ممکن و همچنین تابگیری انواع مقاطع فولادی اعم از ورق و میلگرد و چهار پهلو و … با دستگاه پرس قابل انجام میباشد.