تفاوت فولاد CK45 و MO40
تفاوت فولاد CK45 و MO40 در صنعت ساخت و تولید، انتخاب فولاد مناسب برای قطعات و تجهیزات مختلف از اهمیت
خانه » مقالات آموزشی » آهن آلات صنعتی » انواع ورق گالوانیزه
انواع ورق گالوانیزه ؛ ورق گالوانیزه یکی از انواع ورق های فولادی است. که تحت عملیاتی یک لایه روی بر سطح آن قرار می گیرد. و ویژگی هایی مانند خاصیت اکسیداسیون و ضدخوردگی در آن تقویت شده است که اصطلاحا به این فرایند روی اندود کردن می گویند. پوشش سطحی ورق با فلز روی، منجر به تولید ورق گالوانیزه میشود. ترکیب فولاد و روی در مواجه با رطوبت مانع از اکسید شدن ورق می گردد و سبب اکسیداسیون روی میشود. این امر سبب گردیده تا ورق از خوردگی و سوراخ شدن مصون بماند. گالوانیزه کردن با دو روش نود سرد و نورد گرم انجام میشود. از گالوانیزه گرم بیشتر در صنایع استفاده میشود.
مهمترین مزیت ورق گالوانیزه مقاومت بالای ورق در محیط های مرطوب است. از دیگر ویژگی های این ورق مقرون به صرفه بودن قیمت ورق گالوانیزه نسبت به دیگر ورق ها همچون استیل است و هزینه نگهداری و تعمیر آن پایین است و طول عمر بالایی دارد و حتی با چشم غیرمسلح هم میتوان از سلامت آن اطمینان حاصل کرد. از برترین تولیدکنندگان ورق گالوانیزه میتوان به کارخانه فولاد مبارکه اصفهان، کارخانه شهرکرد، کارخانه تاراز و هفت الماس اشاره کرد.
فرآیند گالوانیزه به دو صورت گرم و سرد انجام میشود. در روش گرم ورق فولادی را در حوضچه های حاوی روی مذاب غوطه ور میکنند. پس از تعیین ضخامت پوششی روی با توجه به کاربرد آن ورق گالوانیزه از حوضچه خارج میشود. ورق گالوانیزه در سطح خود دارای طرحهایی است که به آن ها گل میگویند. گلهای درشت را با N و گلهای ریز را با M نشان میدهند. ورق های گل درشت بر اثر خشک شدن طبیعی و بدون دخالت ایجاد شده و گلهای ریز از طریق کنترل و نظارت بر ترکیب شیمیایی ایجاد میشوند.
ورق گالوانیزه بر اساس شکل ظاهری به دو شکل رول یا شیت تولید و عرضه میشوند. عرض ورق های رول شده دارای دو عرض ۱۰۰۰ و ۱۲۵۰ میلیمتر هستند و این ورق ها در ضخامت های بین ۵ -۰.۲ میلیمتر تولید میشوند. در ایران اصولا این ورق ها تا ضخانت ۲ میل تولید و مورد استفاده قرار میگیرند و سایر ضخامت ها وارداتی از کشورهای دیگر مانند چین تامین میشوند. محصول ورق گالوانیزه بر اساس فاکتورهای مختلفی دسته بندی میشوند که از این فاکتورها میتوان به روش تولید و نوع شکلدهی این محصولات اشاره کرد. ورق گالوانیزه بر اساس روش تولید به دو دسته نورد گرم و نورد سرد تقسیم میشود:
این روش که معمولا از طریق غوطه وری در حوضچه برای ایجاد یک لایه روی بر روی ورق انجام میشود روش گرم میگویند و به گالوانیزاسیون گرم معروف است.
در این روش ورق ها به روش سرد گالوانیزه میشوند.
از انواع ورق گالوانیزه بر اساس نوع فرمینگ آن میتوان به ورق شادولاین، ورق شیروانی، ورق کرکره ای اشاره کرد. در ادامه به تفصیل هر مورد را برای شما عزیزان بازگو میکنیم.
این ورق زیرمجموعه ورق شیروانی است. این ورق شبیه ورق ذوزنقه ای است و از آن در تولید ساندویچ پانل استفاده میشود. ضخامت این ورق ها بین ۰.۷-۰.۳ میلیمتر است. از ویژگی های این ورق میتوان به سبک وزن بودن و ایمنی بالا، مقاومت نسبت به خوردگی و رطوبت ، نصب راحت و آسان و قیمت مناسب اشاره کرد همین دلایل سبب محبوبیت استفاده از این ورق شده است.
از این ورق ها برای ساخت شیروانی منازل، سولهها و واحدهای تولیدی استفاده میشود. این ورق در شکل های مختلف مانند ذوزنقه و طرح سفال تولید میشود و ضخامت آن بین ۰.۶-۰.۴ میلیمتر است.
این ورق به عنوان پوشش محافظ درب مغازه و کارگاه های تولیدی استفاده میشود. این ورق توان تحمل وزن بالا را ندارد و ضخامت آن بین ۱-۰.۴ میلیمتر است.
ضخامت این ورق بین ۲۵.۱-۰.۷ میلیمتر است. عرض مفید آن بین ۹۴ تا ۱۰۱ سانتی متر است و از آن به دلیل سبک بودن در ساخت اسکلت فلزی استفاده میشود. استفاده از آن مزیت های متفاوتی همچون بالا بردن سرعت عملیات، یکپارچگی اعضای سازه است و پس از تخریب بنا ارزش آن حفظ شده و مجدد قابل استفاده است.
گاردریل یکی از محصولات به دست آمده از ورق گالوانیزه است و از طریق عملیات رول فرمینگ تولید میشود. ضخامت این ورق بین ۱-۰.۷ میلیمتر است.
یکی از انواع ورقهای رنگی، ورق گالوانیزه رنگی است. این رنگ یک پوشش پلیمری است که مانع از خوردگی ورق میشود. خاصیت این ورق آن است که حتی در صورت برداشتن خراش سطح آن دچار خوردگی و خرابی نمیشود.
برای ساخت کانال کولر و سیستم های تهویه از کانال های پیش ساخته استفاده میشود. عبور هوا و سیالات از این کانال ها سبب ایجاد خوردگی و اکسید شدن ورق فلزی میشود. این سازه توان تحمل بار زیاد را ندارد.
از ورق فرم دهی شده برای ساخت این بدنه کانکس استفاده میشود اصولا وزن زیادی بر روی این دیوارها متحمل نیست و امکان جوشکاری روی آن وجود دارد.
گروه صنعتی فولاد کاران از سال ۱۳۷۰فعالیت خود را در زمینهی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورقهای آلیاژی , ورقهای روغنی و سیاه و گالوانیزهی هفت الماس ,آغاز نموده است . تلاش مجموعه فولادکاران در این مدت در جهت رضایتمندی و تامین دقیق سفارشات معطوف بوده است.
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید:
اینستاگرام : https://instagram.com/foladkaran.tehran?igshid=MWZjMTM2ODFkZg==
فیسبوک: https://www.facebook.com/jamal.fazli.948
لینکدین: https://www.linkedin.com/in/jamal-fazli-65890a1b6
پینترست: https://nl.pinterest.com/fuladk
آپارات: https://www.aparat.com/FuladKaran
تفاوت فولاد CK45 و MO40 در صنعت ساخت و تولید، انتخاب فولاد مناسب برای قطعات و تجهیزات مختلف از اهمیت
تسمه CK45 چیست؟ تسمه CK45 یکی از محصولات فولادی مهم و پرکاربرد است که به دلیل خواص مکانیکی برتر و
لوله مانیسمان رده 80 چیست؟ مانیسمان رده 80 یا لوله مانیسمان رده 80، یکی از انواع لولههای بدون درز (Seamless)
به شما قول میدهیم که ایمیل شما بصورت امانت پیش ما خواهد بود و آن را به هیچ شرکت تبلیغاتی نخواهیم داد.
لطفا برای دریافت آخرین مطالب ارزشمند فولادکاران، ایمیلتان را در کادر روبرو وارد کرده و دکمه ارسال را فشار دهید.
استحکام سازه های خود را از ما بخواهید - پلی برای آینده محکم
گروه صنعتی توسعه تجارت فولاد کاران از سال ۱۳۷۰ فعالیت خود را در زمینهی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورقهای آلیاژی , ورقهای روغنی و سیاه و گالوانیزهی هفت الماس ,آغاز نموده است. همچنین این شرکت خدماتی چون برشکاری فولاد های آلیاژی با دستگاه های تمام اتوماتیک با پرسنل مجرب با بالاترین دقت و در سریعترین زمان ممکن و همچنین تابگیری انواع مقاطع فولادی اعم از ورق و میلگرد و چهار پهلو و … با دستگاه پرس قابل انجام میباشد.