تفاوت فولاد CK45 و MO40
تفاوت فولاد CK45 و MO40 در صنعت ساخت و تولید، انتخاب فولاد مناسب برای قطعات و تجهیزات مختلف از اهمیت
خانه » مقالات آموزشی » انواع قالبهای آهنگری
انواع قالبهای آهنگری برای فرم دهی و شکلدهی فلزات در تولید انبوه استفاده میشود که گاهی با حرارت دهی قطعات کار و گاهی بدون حرارت دهی صورت میگیرد. قالبهای فورج به سه دسته تقسیم میشوند:
انواع قالبهای آهنگری ، در روش آهنگری با قالب بستهٔ گرم، قطعهٔ کار (لقمه) بین دو نیمه قالب قرار میگیرد و بر اثر نیروی فشاری یا ضربه ای پرسهای هیدرولیکی یا مکانیکی یا چکشهای سقوطی، فرم قالب را به خود میگیرد. برای ساخت این قالبهای آهنگری ، از فولادهای گرم کار که دارای چقرمگی و استحکام تسلیم بالایی باشند استفاده میکنند. گاهی بر اساس شکل و نوع قطعه برای دسترسی به فرم نهایی از چندین قالب و چند مرحله آهنگری کاری استفاده میشود . زیرا با یک عمل پرس کاری، تولید قطعه کامل میسر نخواهد بود و قطعهٔ کار به مرور و طی چند مرحله باید شکل نهایی را کسب نماید.
در روش آهنگری با قالبهای باز، قالبها دارای فرم و شکل ساده ای میباشند و گاهی قالبها صرفاً دو سطح تخت و مسطح میباشند که در عملیات آهنگری ، قطعهٔ کار بین دو سطح قالب چرخانده میشود تا نیروی فشاری پرس آن را به شکل لازم در بیاورد. در این روش، قطعات بزرگ که بیش از ۱۵۰ تن وزن دارند قابل تغییر شکل میباشند. از روش آهنگری غلتکی نیز استفاده شایان میشود. در این روش، یک سوراخ در یک ورق نازک و مدور فلزی ایجاد میشود . بعد از نورد یا حتی فشردگی و ضربه یک حلقه با ارتفاع کم تر و قطر بیش تر به دست میآید .این شیوه، ترکیبی از دو روش نورد و فورج است و با این پروسه، رینگهایی بین ۰٫۵ گرم تا ۱۸۰ تن تولید میشود.
انواع قالبهای آهنگری ، در روش آهنگری با قالب بسته مانند روش ریختهگری تحت فشار عمل میشود . با این تفاوت که دما پایینتر است . دو فک قالب بر روی قطعه اولیه قرار می گیرد . نهایتا قطعه پایانی بهدست میآید و دیگر نیاز به فرایند تکمیلی مانند ماشین کاری ندارد.
«دندانه دار نمودن» تغییر شکل پیوسته تیر در امتداد طول آن با استفاده از یک آهنگری پرتابی قالب باز است. معمولاً برای دستیابی به ضخامت یک قطعه خام به ضخامت مناسب استفاده میشود. هنگامی که ضخامت مناسب به دست میآید، عرض مناسب از طریق «لبه زنی» بدست میآید. «لبه زنی» فرایند متمرکز کردن ماده با استفاده از یک قالب باز مقعر است. این فرایند «لبه زنی» نام دارد . زیرا معمولاً در انتهای قطعه کار انجام میشود. Fullering یک فرایند مشابه است که بخشهایی از قطعه را با استفاده از یک قالب محدب نازک میکند. در این فرایندها قطعات را برای فرایندهای آهنگری مهیا میکنند.
آهنگری قالب چاپی «آهنگری قالب بسته» نیز نامیده میشود. در آهنگری قالب چاپی فلز در یک قالب مشابه قالب ریختهگری قرار میگیرد که به یک سندان متصل است. معمولاً قالب چکش نیز شکل میگیرد. سپس چکش بر روی قطعه کار رها میشود، باعث میشود که فلز جریان یابد و حفرهها را پر کند. چکش معمولاً در مقیاس میلی ثانیه در تماس با قطعه کار قرار دارد.
با توجه به اندازه و پیچیدگی قطعه، چکش چندین مرتبه در یک بازهٔ سریع رها می شود. فلز اضافی از حفرههای قالب بیرون می زند . باعث شکلگیری «فلش» میشود. فلش با سرعت بیشتری نسبت به بقیه مواد خنک میشود این فلز مستحکم تر از فلز در قالب است، بنابراین به جلوگیری از تشکیل فلش بیشتر کمک میکند. این همچنین باعث میشود که فلز بهطور کامل حفره را پر کند. پس از آهنگری ، فلش زدایی میشود.
در آهنگری قالب بسته تجاری ، قطعه کار معمولاً از طریق یک سری حفره ها در یک قالب جابجا میشود . تا از شمش به شکل نهایی برسد. اولین چاپ برای توزیع فلز به شکل خشن مطابق با نیاز حفرههای بعدی استفاده میشود. به این چاپ ، چاپ “لبه ”و “خم ” می گویند . این حفرههارا حفرههای “سد ” میگویند . در آن قطعه به یک شکل تبدیل میشود که بیشتر به محصول نهایی شبیه است. این مراحل بهطور معمول قطعه کار را با خم شدن زیاد و فیلههای بزرگ تحویل میدهد. شکل نهایی در یک حفره نهایی “نهایی” یا “پایانی” آهنگری میشود.
در این نوع آهنگری، حفرههای قالب بهطور کامل بسته میشوند . که قطعه کار را از تشکیل فلش باز میدارد . مزیت اصلی این فرایند این است که فلزی کمتر برای فلش هدر میرود. فلش میتواند ۲۰ تا ۴۵ درصد مواد اولیه را تشکیل دهد. معایب این فرایند شامل هزینه اضافی به علت طراحی پیچیدهتر و نیاز به روانکاری بهتر و قرار گیری قطعه کار بهتر است. تغییرات دیگری نیز در شکلگیری قطعه وجود دارد.
ریختهگری در حالی که هنوز گرم است بعد از انجماد حذف میشود. سپس در یک قالب تک حفره تکمیل میشود. فلش بریده میشود، سپس قطعه با کوئنچ سخت میشود. یک متغیر دیگر از فرایند مشابهی که در بالا ذکر شد، پیروی میکند.
گروه صنعتی فولاد کاران از سال ۱۳۷۰فعالیت خود را در زمینهی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورقهای آلیاژی , ورقهای روغنی و سیاه و گالوانیزهی هفت الماس ,آغاز نموده است . تلاش مجموعه فولادکاران در این مدت در جهت رضایتمندی و تامین دقیق سفارشات معطوف بوده است.
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید:
اینستاگرام : https://www.instagram.com/folad_karan_tehran
فیسبوک: https://www.facebook.com/jamal.fazli.948
لینکدین: https://www.linkedin.com/in/jamal-fazli-65890a1b6
پینترست: https://nl.pinterest.com/fuladk
آپارات: https://www.aparat.com/FuladKaran
تفاوت فولاد CK45 و MO40 در صنعت ساخت و تولید، انتخاب فولاد مناسب برای قطعات و تجهیزات مختلف از اهمیت
تسمه CK45 چیست؟ تسمه CK45 یکی از محصولات فولادی مهم و پرکاربرد است که به دلیل خواص مکانیکی برتر و
لوله مانیسمان رده 80 چیست؟ مانیسمان رده 80 یا لوله مانیسمان رده 80، یکی از انواع لولههای بدون درز (Seamless)
به شما قول میدهیم که ایمیل شما بصورت امانت پیش ما خواهد بود و آن را به هیچ شرکت تبلیغاتی نخواهیم داد.
لطفا برای دریافت آخرین مطالب ارزشمند فولادکاران، ایمیلتان را در کادر روبرو وارد کرده و دکمه ارسال را فشار دهید.
گروه صنعتی توسعه تجارت فولاد کاران از سال ۱۳۷۰ فعالیت خود را در زمینهی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورقهای آلیاژی , ورقهای روغنی و سیاه و گالوانیزهی هفت الماس ,آغاز نموده است. همچنین این شرکت خدماتی چون برشکاری فولاد های آلیاژی با دستگاه های تمام اتوماتیک با پرسنل مجرب با بالاترین دقت و در سریعترین زمان ممکن و همچنین تابگیری انواع مقاطع فولادی اعم از ورق و میلگرد و چهار پهلو و … با دستگاه پرس قابل انجام میباشد.