تفاوت فولاد CK45 و MO40
تفاوت فولاد CK45 و MO40 در صنعت ساخت و تولید، انتخاب فولاد مناسب برای قطعات و تجهیزات مختلف از اهمیت
خانه » مقالات آموزشی » استیل نسوز 310S چیست ؟ خواص ، ویژگیها و کاربردهای استیل 310S کدامند ؟
استیل نسوز 310S متعلق به ردهی فولادهای زنگ نزن کروم-نیکلی با مقاومت به اکسیداسیون بسیار خوب است. یک ویژگی خاص این رده میزان کروم و نیکل بالای آناست . این ویژگی آنها را برای استفاده در دماهای بالا مناسب میسازد.
فولاد زنگ نزن S310 دقیقاً مشابه نوع 310 است . با این تفاوت که میزان کربن کمتری دارد. که منجر به کمینه کردن رسوب کاربید، تمایل کمتر به تردی و بهبود قابلیت جوشکاری میشود. این فولاد زمانی که آنیل میشود ضرورتاً غیرمغناطیس می باشد. زمانی که تحت فرایند کار سرد قرار میگیرد، تاحدی مغناطیس میشود.
محدوده ی کاربرد صفحه فولاد زنگ نزن 310S عمدتاً در قطعاتی است که تماس زیادی با گرما داشته مانند لولههای اگزوز ، کورههای عملیات حرارتی و مبدلهای حرارتی . در عین حال، صفحه استیل زنگ نزن 310S میتواند با محیط ویژه مانند محیط اکسیدکننده ی شدید و محیط با دمای بالا سازگار باشد.
همچنین این فولاد مناسب برای ساخت اجزای مختلف کوره بوده به طوری که حداکثر دما میتواند به ℃1200 برسد. شایان ذکر است که دمای استفادهی عمومی ℃1150 است. از این ماده در مصالح کوره و مواد لازم برای تجهیزات نظافت خودرو نیز استفاده میشود.
فولاد 310S عمدتاً در دماهای بالا به علت مقاومت به خوردگی آن استفاده میشود. دماهای در حال کار معمول برای یک اتمسفر با حداکثر میزان سولفور 2g⁄m^3 به ترتیب در سرویسدهی مداوم و دمای پیک برابر است با ℃1050 و ℃1100 است .
مقادیر سولفور بیش از 2g⁄m^3 حداکثر دما را به ℃950 کاهش میدهد . استیل نسوز 310S بعد از یک دوره ی طولانی که در معرض دماهای بالا قرار میگیرد ، میتواند به علت رسوب کاربید کروم در معرض خوردگی بین دانهای قرار گیرد به هرصورت، این رده به علت میزان بالای کروم و نیکل آن به خوردگی الکتروشیمیایی مقاوم است.
قابلیت ماشینکاری ردهی 310S مشابه با قابلیت ماشین کاری نوع 304 است. کار سخت در این فولاد میتواند تبدیل به یک مشکل شود . به همین دلیل حذف لایه ی کار سخت شده به وسیله ی سرعتهای کم و برشهای سنگین با ابزار تیز و روغنکاری خوب امری طبیعی است.
به منظور ماشینکاری این نوع از فولادها از ماشینهای قدرتمند و ابزار سنگین و سخت استفاده میشود. استیل نسوز 310S میتواند به وسیلهی اکثر فرایندهای جوشکاری شامل TIG، MIG، پلاسما، قوس غوطهور شده، الکترود پوششی و سیم لولهای جوشکاری شود.
در این فرایندها معمولاً الکترودهای AWS/ASME E310-15 یا سیمهای AWS/ASME ER 310 برای جوشکاری مرحلهی پرداخت، استفاده از الکترودهای AWS/ASME E309-15 یا سیمهای AWS/ASME ER 309 پیشنهاد میشود.
اگر سیالیت حوضچهی جوش باعث ایجاد مشکل شود، استفاده از فلزهای پرکننده با سیلیسیم توصیه میگردد.در کل روشهای مرسوم جوشکاری اثر رسوب کاربیدها و تشیکل پارگی داغ را کاهش میدهند.
استیل نسوز 310S در استاندارد DIN با کد 1.4845 شناخته میشود. ترکیب شیمیایی این فولاد آلیاژی در جدول زیر آورده شده است:
کربن | کروم | نیکل | منگنز | فسفر | گوگرد | سیلیسیم |
0/08 % | 24 %-26 % | 19 %-22 % | 2 % | 0/045 % | 0/03 | 1/5 % |
یکی دیگر از میلگردهای پرکاربرد سری 300 میباشد. همانطور که از اسم این میلگرد مشخص است ویژگی اصلی این فولاد مقاومت به اکسیداسیون در دمای بالا میباشد. به طور کلی میلگردهای فولادی در جنسها و خواص متنوعی موجود هستند.
میلگردها از لحاظ جنس به دو گروه ساده کربنی و استیلنس یا زنگ نزن دسته بندی میشوند نوع استیلنس در بازار به استیل معروف است . میلگرد استیل 310S ورژن کم کربن سری 310 میباشد و مقادیر بیشتری نیکل و کروم نسبت به استیل سری 309 دارد.
برای تولید میلگرد استیل 310S ابتدا باید شمشال با جنس 310S تولید شود، مذاب آلیاژ مورد نظر در کورههای خلا یا اتمسفر آرگون با اضافه کردن عناصر آلیاژی گران قیمت مثل نیکل و کروم تولید میشود، در مراحل ساخت این فولاد یک مرحله کربن زدایی انجام میشود تا مقادیر کربن آن کاهش یابد.
مذاب حاصله به روش ریختهگری پیوسته (مداوم) به صورت یکی از مقاطع تختال، شمشال و شمشه از جنس 310S ریخته میشود. برای تولید مقطع میلگرد از شمشالهای استیل 310S نسوز با سطح مقطع مربعی استفاده میشود.
برای بهبود شکل پذیری شمشالهای استیل 310S پیش از شروع فرآیند نورد یک مرحله پیش گرم میشوند، پس از چند مرحله نورد، میلگرد استیل 310S با قطر مورد نظر تولید میشود، جهت دستیابی به قطرهای کوچک تر تعداد مراحل بیشتری نورد کاری انجام میشود.
هر چند فولادهای سری 309 و 310 مقاومت به اکسیداسیون بالایی دارند اما حین پیش گرم و نورد سطح آن کمی دچار اکسیداسیون میشود، جهت حذف اکسیدهای سطحی میلگرد استیل 310S نسوز از شات بلاست، اسید شویی، شست و شو با آب و پولیشکاری کمک گرفته میشود.
البته روش نوینی جهت تولید این میلگردها وجود دارد، در این روش در تمام طول تولید از پیش گرم شمشالها تا مرحله نورد آنها در محفظههای خلا یا تحت اتمسفر خنثی قرار میگیرند.
میلگرد استیل 310S نسوز با کد 1.4842 در استاندارد آلمانی هم شناخته میشود. خریدوفروش میلگرد استیل 310S نسوز به صورت شاخههای 6 یا 12 متری بر حسب کیلوگرم انجام میشود.
قطر میلگرد استیل 310S نسوز معمولا بین 6 تا 60 میلیمتر بیشترین کاربرد را دارد. عمده محصولات موجود در بازار، وارداتی بوده و تولید کارخانههای تایوانی، چینی، کرهای، هندی و … میباشد.
قیمت میلگرد استیل 310S کمی گران تر از نوع دیگر میلگرد نسوز یعنی میلگرد استیل 310 میباشد، همچنین قیمت میلگرد استیل 310S نسوز گران تر از سایر میلگردهای استیل میباشد و جز گران قیمتترین میلگردها میباشند.
ساختار میلگرد استیل 310S در مقایسه با میلگرد سری 309 مقادیر نیکل و کروم بیشتری به ترتیب در حد 20 و 25 درصد دارد به همین دلیل مقاومت حرارتی میلگرد سری 310 بیشتر از میلگرد سری 309 میباشد.
این میلگرد به دلیل مقدار کربن کمتر نسبت به میلگرد 310 قابلیت جوش پذیری بهتری دارد. همچنین این میلگرد مشابه سایر محصولات استیل مقاومت به خوردگی بسیار خوبی از خود نشان میدهند، این میلگرد از خواص مکانیکی مناسبی نیز برخوردار است.
میلگرد استیل 310S نسوز در ساخت برخی اجزای کورههای حرارت بالا، جعبههای کربوره کردن، جعبههای آنیل، صنعت نیتریک اسید و کاربردهایی ازین دست که نیاز به تحمل حرارت دارد مورد استفاده قرار میگیرد.
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید:
اینستاگرام : https://www.instagram.com/folad_karan_tehran
فیسبوک: https://www.facebook.com/jamal.fazli.948
لینکدین: https://www.linkedin.com/in/jamal-fazli-65890a1b6
پینترست: https://nl.pinterest.com/fuladk
تفاوت فولاد CK45 و MO40 در صنعت ساخت و تولید، انتخاب فولاد مناسب برای قطعات و تجهیزات مختلف از اهمیت
تسمه CK45 چیست؟ تسمه CK45 یکی از محصولات فولادی مهم و پرکاربرد است که به دلیل خواص مکانیکی برتر و
لوله مانیسمان رده 80 چیست؟ مانیسمان رده 80 یا لوله مانیسمان رده 80، یکی از انواع لولههای بدون درز (Seamless)
به شما قول میدهیم که ایمیل شما بصورت امانت پیش ما خواهد بود و آن را به هیچ شرکت تبلیغاتی نخواهیم داد.
لطفا برای دریافت آخرین مطالب ارزشمند فولادکاران، ایمیلتان را در کادر روبرو وارد کرده و دکمه ارسال را فشار دهید.
گروه صنعتی توسعه تجارت فولاد کاران از سال ۱۳۷۰ فعالیت خود را در زمینهی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورقهای آلیاژی , ورقهای روغنی و سیاه و گالوانیزهی هفت الماس ,آغاز نموده است. همچنین این شرکت خدماتی چون برشکاری فولاد های آلیاژی با دستگاه های تمام اتوماتیک با پرسنل مجرب با بالاترین دقت و در سریعترین زمان ممکن و همچنین تابگیری انواع مقاطع فولادی اعم از ورق و میلگرد و چهار پهلو و … با دستگاه پرس قابل انجام میباشد.