آدرس

آزادگان غرب به شرق - بعد از پل اتوبان ساوه - خیابان صفا - کوچه شاهچراغي - پلاک ۶۱ - انبار فولاد کاران تهران

شماره تماس

09124723591 - 02191300177

ساعت کار

شنبه تا پنجشنبه: 9:00 - 17:30

مقالات آموزشی

نحوه محاسبه تحمل بار قوطی

نحوه محاسبه تحمل بار قوطی ، برای ساختن یک سازه پایدار از مصالح فلزی مختلفی مانند تیرآهن استفاده می‌کنند. تیرآهن در ساختمان باید طوری که بتواند همه‌ بارهای ساختمان را تحمل کند. و بار ساختمان را از طریق دیوارها و ستون‌ ها به زمین منتقل کند. قوطی نیز مانند تیرآهن برای تحمل بار سازه کاربرد دارد. این مقطع فولادی از بروز حوادث و ایجاد خسارات در برابر باد، زمین لرزه و غیره جلوگیری می‌کند.

نحوه محاسبه تحمل بار قوطی

قوطی و کاربردهای آن

در ابتدا بهتر است قبل از بررسی تحمل بار قوطی با مفهوم قوطی بیشتر آشنا شوید. قوطی یکی از مصالح پرکاربرد در صنعت ساختمان سازی و صنایع مختلف دیگر مانند صنایع پزشکی، نیروگاهی، اتومبیل سازی و غیره  است. این مقطع فولادی به شکل یک استوانه‌ توخالی مستطیل یا مربع می‌باشد. قوطی پروفیل معمولاً از جنس فولاد است. قوطی‌ ها کیفیت و تحمل بار بسیار بالایی دارند و سطح آن ها یکپارچه و جوش پذیر هستند.

نحوه محاسبه تحمل بار قوطی

انواع قوطی پروفیل

قوطی‌ های متعددی با شکل‌ های هندسی متفاوت وجود دارد که برای تحمل بار وارد شده استفاده می‌شود. انواع قوطی‌ ها عبارت است از:

  • قوطی‌ های با ضخامت‌ های متفاوت که برای ماشین سازی، ستون وال پست و تیر در ساختمان کاربرد دارد.
  • قوطی‌ های مستطیل و مربع که با مقاطع کوچک به عنوان نرده‌ های فلزی برای کنار راه پله‌ها، نرده کشی و درب و پنجره، کنار راه پله‌ ها و نرده کشی اطراف دیوار کاربرد دارد.
  • از قوطی‌ های با مقاطع مربع و مستطیل در ساخت انواع پایه‌ های میز و صندلی نیز استفاده می‌ شود.
  • قوطی‌ های مربع و مستطیل با مقاطع بزرگ‌ تر که به قوطی‌ های ستونی شناخته می‌شوند و در ساختن اسکلت فلزی و سازه‌ ها استفاده می‌شود.
نحوه محاسبه تحمل بار قوطی

پارامترهای موثر بر تحمل بار قوطی

نحوه محاسبه تحمل بار قوطی ، میزان تحمل بار قوطی به عوامل زیادی بستگی دارد. رعایت استانداردها در موقعیت مورد نظر برای استفاده از قوطی ها بر میزان تحمل بار آن ها موثر است. که لازم است طبق استانداردهای ساختمان، سوله، انبارها و غیره به کار روند. همچنین میزان بار و نحوه قرارگیری قوطی در سازه ها بر طبق نظرات مهندسان و محاسباتی که در این راستا انجام می دهند، باعث انتخاب آن با اندازه های مناسب می شود.

نحوه محاسبه تحمل بار قوطی 5 - نحوه محاسبه تحمل بار قوطی

میزان تحمل بار قوطی در ستون‌ ها

یکی از مهم‌ ترین و اصلی‌ ترین کاربرد قوطی‌ ها، استفاده در ستون‌ های یک ساختمان است. همانطور که می دانید ستون‌ ها یکی از مهم‌ ترین عضو یک ساختمان است. این ستون‌ ها به صورت عمودی نصب می‌شوند تا بتوانند بار طبقات را به فونداسیون و سپس به زمین منتقل کنند.

نحوه محاسبه تحمل بار قوطی 11 - نحوه محاسبه تحمل بار قوطی

از اصلی‌ ترین نیروهای وارد بر ساختمان که باید طبق میزان تحمل بار قوطی و ستون و تیرآهن‌ ها مهار گردد، نیروهای محوری هستند که به شکل نیروهای فشاری می‌باشند و دربردارنده بارهای مرده و زنده وارد بر کف طبقات می باشند و مستقیماً یا از طرف تیرها و قوطی‌ ها به ستون و سپس به زمین انتقال می یابد. گفتنی است که علاوه بر نیروهای فشاری در قاب‌ های خمشی مورد استفاده در سازه نیروهای لنگری ناشی از بارهای قائم و جانبی نیز به علت اتصال صلب تیر به ستون‌ ها وارد می‌ شود

نحوه محاسبه تحمل بار قوطی 6 - نحوه محاسبه تحمل بار قوطی

در نتیجه می‌توان گفت اگر ستون‌ های فولادی با مصالح دیگر تقویت نشوند، امکان دارد با این لنگرها دچار قوس یا کمانش شوند. کمانش یعنی این که تحمل باربری یک ستون به دلیل انحنای بیش از حد از بین برود. شایان ذکر است که پدیده کمانش با مقطع ستون نسبت مستقیم و با ارتفاع طبقات نسبت برعکس دارد. یعنی هر چه ابعاد مقطع قوطی‌ ها و ستون بیشتر باشد، مقدار تحمل بار قوطی بیشتر خواهد بود و احتمال کمانش کمتر می‌گردد؛ ولی هر چقدر در یک مقطع مشخص ارتفاع میان طبقات بیشتر گردد نیز احتمال کمانش بیشتر می‌شود. به طور معمول برای ستون‌ ها از قوطی‌ هایی با مقاطع مستطیل یا مربع استفاده می‌گردد.

نحوه محاسبه تحمل بار قوطی

انواع ستون‌ های تقویتی با قوطی‌ ها و پروفیل‌ های دیگر

انواع ستون هایی که با قوطی ها و پروفیل ها تقویت شده است به صورت زیر می باشد.

  • پروفیل یا نیمرخ نورد شده
  • نیمرخ‌ های مرکب
  • اتصال دو قوطی یا پروفیل به یکدیگر با روش دوبله کردن
  • اتصال دو قوطی یا پروفیل به یکدیگر با به‌ کارگیری ورق‌ های سراسری روی بال‌ ها
  • قوطی‌ ها یا پروفیل‌ های مرکب با قیدهای مورب یا موازی
نحوه محاسبه تحمل بار قوطی

قیمت پروفیل‌ های قوطی

مقدار تحمل بار قوطی تأثیر گذار ترین مورد در قیمت قوطی پروفیل است و عواملی مانند سطح مقطع، ضخامت و کیفیت مواد اولیه میزان تحمل بار قوطی را تغییر می‌دهد. علاوه بر این‌ ها، قیمت جهانی آهن، وضعیت سیاسی کشور و نرخ ارز نیز بر قیمت قوطی تأثیر می‌گذارد.

نحوه محاسبه تحمل بار قوطی 9 - نحوه محاسبه تحمل بار قوطی
نتیجه گیری

همانطور که می دانید، قوطی پروفیل ها، با سطح مقطع متفاوت به صورت مربع و مستطیل، تولید و در سازه های مختلف جهت تقویت ستون ها، استفاده می شوند و بارهای اضافی را از طریق ستون ها به زمین منتقل می کنند. اگر در هنگام انتخاب قوطی، دقت نشود، ممکن است ساختمان توانایی تحمل بار وارد شده را نداشته باشد و در نهایت، زیان های آسیب ناپذیری به ساختمان وارد شود.

نحوه محاسبه تحمل بار قوطی

گروه صنعتی فولاد کاران از سال ۱۳۷۰فعالیت خود را در زمینه‌ی تولید و تامین مقاطع مختلف فولادی و آهن, از قبیل میلگردهای فولادی و آلیاژی , میلگردهای ساختمانی, انواع مقاطع ترانسمیسیون , ورق‌های آلیاژی , ورق‌های روغنی و سیاه و گالوانیزه‌ی هفت الماس ,آغاز نموده است . تلاش مجموعه فولادکاران در این مدت در جهت رضایتمندی و تامین دقیق سفارشات معطوف بوده است.
ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:
اینستاگرام : https://www.instagram.com/folad_karan_tehran
فیسبوک: https://www.facebook.com/jamal.fazli.948
لینکدین: https://www.linkedin.com/in/jamal-fazli-65890a1b6
پینترست: https://nl.pinterest.com/fuladk
آپارات: https://www.aparat.com/FuladKaran

مطالعه مطالب بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که موضوع گوگل است Privacy Policy and Terms of Use.

من با این شرایط موافق هستم .

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من